Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Egis Romania finalizeaza cu succes proiectul de mobilitate urbana din Oradea
Egis Romania finalizeaza cu succes proiectul de mobilitate urbana din Oradea
Infrastructura Publicat de AG&F 25 Oct 2024 15:44
Compania de inginerie Egis anunta finalizarea cu succes a proiectului semnat cu Primaria Oradea - „Coridor de mobilitate urbana durabila in Piata Emanuil Gojdu din Oradea” Etapele I si II. Compania a fost implicata in toate fazele de dezvoltare si implementare ale proiectului, de la studiul de fezabilitate pana la supervizarea lucrarilor de constructie a pasajelor care traverseaza in prezent piata principala a orasului.
 
O provocare complexa
Situata in centrul istoric al municipiului Oradea, zona proiectului include importante atractii turistice si puncte de interes pentru locuitorii municipiului, precum Catedrala Episcopala Invierea Domnului, Cetatea Oradea, Casa de Cultura, Parcul 1 Decembrie si faleza raului Crisul Repede. Proiectul a necesitat o abordare atenta si meticuloasa a particularitatilor complexe ale zonei. Arterele rutiere majore care intersecteaza zona proiectului asigurau o parte semnificativa a traficului de tranzit pe directiile Nord-Sud-Vest (Deva - Satu Mare) si Est-Vest (Cluj - Bors), precum si o parte a transportului public de calatori (tramvai - 5 linii, autobuze - 6 linii), ceea ce a sporit dificultatea proiectului.
Ca raspuns la provocarea de a transforma marea Piata Emanuil Gojdu si imprejurimile sale, care se confruntau cu numeroase probleme de trafic din cauza intersectiei bulevardelor, tramvaielor si liniilor de autobuz, Egis a proiectat o solutie care implica trimiterea traficului in subteran, crearea de linii de autobuz dedicate si prioritizarea liniei de tramvai. Aceasta abordare a urmarit sa lase o piata pietonala deschisa care sa ofere cele mai bune privelisti atat celor din zona, cat si trecatorilor.
 
 
Realizari concrete
Prin implementarea acestui proiect, au fost atinse urmatoarele obiective specifice: crearea de coridoare pietonale care pun in valoare patrimoniul cultural al orasului Oradea, atragand vizitatori si generand beneficii economice pentru intreprinderile locale si forta de munca; crearea de coridoare dedicate si prioritare pentru transportul public pentru a minimiza intarzierile pe traseu si a asigura respectarea programului de calatorie; crearea de conditii pentru cresterea sigurantei traficului rutier si pietonal si reducerea riscului de accidente; stimularea utilizarii transportului public in detrimentul vehiculelor individuale, rezultand in reducerea emisiilor de CO2, reducerea poluarii aerului si scaderea nivelului de zgomot in localitate.
Solutia Egis la provocarea imbunatatirii mobilitatii in Oradea s-a concentrat pe cresterea atractivitatii transportului public, incurajarea transportului nemotorizat si reducerea problemelor de trafic, extinzand in acelasi timp zonele pentru pietoni. Solutia adoptata are beneficii importante pentru mediu si un impact impresionant asupra comunitatii, prioritizand transportul public si pietonal, cu 1.640 m dedicati benzilor de autobuz si o noua zona pietonala de 7.698 m² si 1.168 m piste de biciclete.
 
 
Solutia Egis duce, de asemenea, la o scadere anuala semnificativa a gazelor cu efect de sera.
De la evaluarea fezabilitatii la asistenta pentru implementarea proiectului, Egis a definit proiectul in detaliu, luand in considerare toate constrangerile din zona, cum ar fi apropierea de raul Crisul Repede, apropierea de cladiri mari si de retelele de utilitati. Proiectul a implicat analize ample privind metodele de constructie pentru a permite lucrari sigure, precum si planificarea devierii temporare a traficului, relocarea utilitatilor si calcule de stabilitate a solului. Egis a redefinit zona intr-o retea complexa de trafic subteran, creand in acelasi timp o zona pietonala impresionant de mare care completeaza un coridor istoric si cultural de la Primarie la Cetatea Medievala, care a fost intrerupt anterior de bulevardul mare din Piata Emanuil Gojdu.
In timpul fazelor de constructie, Egis a continuat sa ofere proiectare detaliata si asistenta tehnica pentru a se asigura constructia in conformitate cu obiectivele proiectului.
Intregul proiect a necesitat aproximativ 6 ani pentru a fi finalizat, de la faza studiului de fezabilitate pana la punerea sa in functiune. Valoarea totala a lucrarilor din etapele I si II a fost de aproximativ 38 de milioane de euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiRAWLPLUGTotalEnergiesALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
EURO BUILD
VEGO
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
SSAB
strabag nivel 1
quadratum
theda mar
GEWISS
Arduro
ELECTROGRUP
noark
rigips
Ubitech
konsent
CDS
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
leviatan
concelex
AED
MAKITA
DRS

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<