Agenda Constructiilor
Luni, 17 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MARAMURES: Peste 400 milioane euro pentru infrastructura de apa din judet
MARAMURES: Peste 400 milioane euro pentru infrastructura de apa din judet
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 28 Dec 2022 12:27
Consiliul Judetean (CJ) Maramures a aprobat o cofinantare de 1,3 milioane de euro pentru implementarea "Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Maramures", ce va fi implementat de compania de apa Vital SA, in parteneriat cu administratia judeteana. Valoarea totala a obiectivului de investitii depaseste 400 de milioane de euro, iar cea mai mare parte a finantarii este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM). Obiectivele principale ale proiectului sunt imbunatatirea sectorului de apa uzata, precum si crearea sistemelor necesare pentru alimentarea cu apa a localitatilor Judetului Maramures.
Magistralele de transport apa care vor fi realizate, vor trece prin 21 de unitati administrativ-teritoriale din judet, pe traseele Baia Mare - Seini, Baia Mare - Ulmeni, Sighetu Marmatiei - Rona de Jos - Rona de Sus si Sighetu Marmatiei - Remeti.
"Impactul pe care il vor avea aceste magistrale este esential pentru comunitatile maramuresene, avand in vedere ca in Maramures avem o problema cu puturile forate, care seaca si trebuie refacute la anumite intervale de timp. Odata cu realizarea magistralelor de transport apa rezolvam problema alimentarii cu apa potabila a comunitatilor si venim in sprijinul cetatenilor care vor avea acces la apa potabila mult mai usor", a declarat presedintele administratiei judetene, Ionel Bogdan.
Proiectul privind constituirea Consortiului regional integrat pentru invatamant dual Maramures a fost, de asemenea, votat in sedinta Consiliului Judetean. Prin acest proiect, se va realiza un campus profesional integrat cu sali de clasa, laboratoare, sali de sport, bazin olimpic, camine, sali de mese, sali de conferinte, absolut tot ce este necesar pentru un campus integrat.
Constituirea Consortiului regional integrat pentru invatamant dual Maramures va fi realizata printr-un parteneriat intre Consiliul Judetean Maramures - Universitatea de Vest Vasile Goldis - Liceul Tehnologic De Transporturi Auto Baia Sprie - Liceul Tehnologic Transilvania.
"Dezvoltarea invatamantului dual in Maramures si a infrastructurii educationale sta la baza dezvoltarii si modernizarii judetului nostru. Pentru a atrage cat mai multi investitori in Maramures, care sa dezvolte piata industriala, avem nevoie de forta de munca calificata, iar prin realizarea acestui proiect vom putea oferi tinerilor ocazia de a studia si de a invata o meserie intr-un mod cat mai aplicat”, a precizat Ionel Bogdan.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
Ubitech
theda mar
concelex
strabag nivel 1
viarom
noark
quadratum
Acvatot 2019
konsent
siniat
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
leviatan
CDS
rigips
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander