Agenda Constructiilor
Marti, 11 August 2020
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MTIC: Lucrarile la centurile Suceava si Radauti vor fi incheiate pana la finele anului
MTIC: Lucrarile la centurile Suceava si Radauti vor fi incheiate pana la finele anului
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 23 Iun 2020 13:26
Lucrarile de constructii pe soselele de centura ale oraselor Suceava si Radauti inainteaza, antreprenorii care lucreaza pe santiere dand asigurari ca ambele proiecte vor fi finalizate pana la sfarsitul acestui an.
Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a solicitate antreprenorului Centurii Sucevei, respectiv asocierea Autotehnorom - Operational Autoleasing - OprAsfalt - Obras Publicas Y Regadios SA - Florconstruct - Calcarul SA, ca termenul pentru finalizarea lucrarilor de remediere aferente tronsonului intai sa fie respectat, astfel incat la mijlocul lunii iulie 2020 sa se faca receptia la terminarea lucrarilor. In cazul tronsonului al doilea al obiectivului de infrastructura, antreprenorul a dat asigurari ca, in conditiile in care, in prezent, stadiul lucrarilor este la 85%, in octombrie 2020 lucrarile vor fi finalizate.
Pe santierul variantei ocolitoare a municipiului Radauti, oficialii guvernamentali au remarcat mobilizarea corespunzatoare a constructorului reprezentat de catre Spedition UMB - SC Tehnostrade. Ministrul Lucian Bode a subliniat faptul ca decizia de a pastra santierele deschise in aceasta perioada a fost o decizie corecta care a venit in sprijinul atat al muncitorilor romani care executa lucrarile la obiectivele de infrastructura cat si in sprijinul angajatorilor acestora, inclusiv antreprenorii romani. In acest context constructorul centurii municipiului Radauti a precizat ca, in conditiile in care in prezent stadiul fizic de realizare este de 65%, lucrarile vor putea fi finalizate in luna decembrie 2020, cu 4 luni inainte de termenul din contract.
"Anul trecut nu au mai fost suficienti bani pentru a finanta varianta ocolitoare, obiectiv extrem de important pentru Suceava si pentru aceasta regiune. Dar cei de dinaintea noastra au gasit timp sa determine constructorul sa o dea in trafic. Foarte bine ca au dat-o in trafic, pentru ca era nevoie de acest obiectiv. Dar la fel de preocupati trebuiau sa fie si sa asigure finantarea, sa achite contravaloarea lucrarilor, sa se asigure ca se vor remedia toate deficientele constatate si sa semneze procesul verbal de receptie. Acest lucru nu s-a intamplat. Guvernul Ludovic Orban a achitat, din noiembrie 2019 pana in iunie 2020, 18,5 milioane de lei din facturile neplatite dar pentru care s-au executat lucrari anul trecut. Pentru tronsonul intai, pana la 30 iunie se vor remedia toate deficientele, iar pentru data de 15 iulie avem programata receptia. Avem suficienti bani pentru ca sa platim contravaloarea tuturor lucrarilor executate. La varianta ocolitoare a municipiului Radauti cred ca printr-o mobilizare buna a antreprenorului vom finaliza, conform ceea ce ne-a spus, in acest an, inainte de termenul contractual. Problema pe care o aveam aici era ca finantarea era facuta de la bugetul de stat si nu erau alocate sumele necesare pentru realizarea obiectivului. Am reusit sa rezolvam si problema finantarii, astfel ca lucrarile le vom putea plati din Titlul 58 - fonduri europene", a declarat ministrul Lucian Bode.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulCOVID-19allbimAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
hilti
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere