Sectorul 4 se afla inca in imposibilitatea inceperii lucrarilor de la Planseul Unirii |
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 11 Feb 2025 13:21 |
![]() Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, ii solicita primarului general sa deblocheze proiectul cat mai repede cu putinta.
"De doua saptamani, asteptam cu sufletul la gura ca primarul general, intrat deja in campania electorala pentru functia de presedinte al Romaniei, sa-si faca timp, sa-si ia macar un pic in serios atributiile de primar general si sa semneze, asa cum a promis public, acum doua saptamani, avizul CTC, redactat inca de la finalul anului trecut. Noi am obtinut deja, inca o data, toate avizele pentru obtinerea autorizatiei de construire, avize pe care le-am obtinut inca de anul trecut, la cererea expresa a Primarului General", a declarat Daniel Baluta.
La finalul anului trecut, Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti (APM) a transmis ca lucrarile de consolidare si reabilitare a planseului din Piata Unirii se vor desfasura fara impact asupra mediului, si a emis Decizia etapei de incadrare.
PMB transmite ca avizul CTC va fi semnat dupa verificarea documentelor necesare
Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a transmis ca este nevoie de verificarea conformitatii tuturor documentelor si avizelor necesare inainte de semnarea avizului CTC, pentru ca "este esential ca un proiect de o asemenea complexitate sa fie tratat cu responsabilitate".
"Primaria Capitalei este pe deplin constienta de importanta lucrarilor de la Piata Unirii si sustine realizarea acestora in conditii de maxima siguranta si legalitate. Avizul de circulatie, necesar pentru emiterea autorizatiei de construire, va fi semnat in perioada urmatoare de catre Primarul General, Nicusor Dan, dupa verificarea conformitatii tuturor documentelor si avizelor necesare. Este esential ca un proiect de o asemenea complexitate sa fie tratat cu responsabilitate. Lucrarile implica un perete comun cu infrastructura metroului si se desfasoara in proximitatea unui canal de evacuare a apelor uzate, ceea ce impune o analiza riguroasa din partea tuturor institutiilor competente. Prioritatea noastra este siguranta bucurestenilor si respectarea cadrului legal, astfel incat aceasta investitie sa fie realizata corect si durabil", au transmis reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti.
Pentru implementarea proiectului de refacere a Planseului, Guvernul Romaniei a acordat finantare in procedura de urgenta. Totodata, a fost atribuit si contractul de executie a lucrarilor, asocierii formate din companiile Constructii Erbasu (lider), Concrete & Design Solutions si Bog'Art, cu o valoare de 800 de milioane de lei. Din asociere mai fac parte, ca subcontractanti si terti, societatile Erbasu Edil Construct SA, Erbasu Total Construct SA, Aquaproiect, Concelex, CES Consulting Services, DP Proiect Instal, Prospect Drill, Invest Servicii Comerciale, Drum Concept si MC General Construct Alfa.
Documentatia de avizare a lucrarilor de interventii a fost elaborata de asocierea Concrete & Design Solutions - Yardman - Bau Stark - Euro Building Ideea.
![]() Lucrarile se vor desfasura in etape
Lucrarile vor fi derulare etapizat, constand in desfacerea completa si refacerea, intr-o solutie noua, a structurii de rezistenta, conform expertizei tehnice, inlocuirea rosturilor de dilatatie, refacerea hidroizolatiilor si a sistemului de drenare si de scurgere a apelor, refacerea sistemului rutier si a spatiilor verzi.
Lucrarile prevazute in proiect constau, astfel, in:
Lucrarile aferente planseului, care ar urma sa se desfasoare pe parcursul a 24 de luni, vor urmari si marirea capacitatii de tranzitare a apelor fata de situatia actuala, realizarea unei platforme in vederea asigurarii lucrarilor de intretinere, mentinerea caminului de la nivelul carosabilului sau realizarea unuia nou pentru acces la sifoane, in zona parcului.
Suprafata de interventie va fi de 69.480 mp, din care suprafata de spatiu verde afectata va fi de 36.744 mp, iar aceasta va fi reamenajata in totalitate.
Pentru protectia antizgomot, amplasarea unor constructii provizorii ale santierului se va face in asa fel incat sa constituie ecrane intre santier si zonele riverane, si se vor utiliza panouri fonoabsorbante in vecinatatea locuintelor. De asemenea, in vederea limitarii disconfortului creat de praful provenit din excavatii, se vor utiliza materiale (folie de plastic, plasa etc.) pentru acoperirea pamantului excavat, pana la reutilizarea sau transportarea lui, dupa caz.
|