Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Tracon si Acvatot vor construi conexiunea dintre Prelungirea Ghencea si Centura
Tracon si Acvatot vor construi conexiunea dintre Prelungirea Ghencea si Centura
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 07 Sep 2023 12:48
A fost desemnat ofertantul pentru proiectarea si executia lucrarilor pentru proiectul de supralargire Prelungirea Ghencea intre Cartierul Latin si Pasajul Domnesti (tronson de drum preluat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR), fiind vorba de Asocierea TRACON S. R. L. (Romania) ACVATOT S. R. L. (Romania).
Proiectul prevede:
- largirea la 4 benzi a strazii Prelungirea Ghencea, intre strada Maracineni si Pasajul Domnesti, precum si conexiunea cu infrastructura existenta (pasajul Domnesti)
- realizarea pistelor pentru biciclete
- amenajarea trotuarelor pe ambele parti ale drumului, cu latimea de 3 m si piste de biciclete cu latimea de 1,5 m
- modernizarea sistemului de iluminat
- realizarea sistemului de canalizare pluviala
- amenajarea a 2 statii de autobuz
- amenajarea unei zone mediana 2 x 4 m, pentru dezvoltarea ulterioara cu cale dubla de tramvai printr-o investitie viitoare a Primariei Municipiului Bucuresti
- amenajarea unor intersectii semaforizate:
- intersectia dintre Prelungirea Ghencea - Acces Cartierul Latin (km 4+710)
- intersectia dintre Prelungirea Ghencea - Accese (km 4+850)
- trecerea de pietoni pe Prelungirea Ghencea (km 5+220)
Valoarea contractului este de 41,91 milioane lei, fara TVA, iar sursa de finantare este din fonduri externe nerambursabile. Durata contractului este de 12 luni, din care 2 luni perioada de proiectare si 10 luni perioada de executie a lucrarilor.
Traseul sectorului de drum se afla pe teritoriul administrativ al Municipiului Bucuresti (Sectorul 6) si al judetului Ilfov (Bragadiru si Clinceni) si este cuprins intre strada Maracineni si Pasajul Domnesti.
Acest proiect se realizeaza la solicitarea si in colaborare cu Consiliul Judetean Ilfov - prin domnul presedinte Hubert Thuma, cu Primaria orasului Bragadiru - prin domnul primar Gabriel Lupulescu, cu Primaria comunei Clinceni - prin domnul primar Adrian Budeanu si cu Primaria comunei Domnesti - prin domnul primar Ghita Adrian.
Avand in vedere cresterea semnificativa a valorilor de trafic din ultimii ani din zona Prelungirii Ghencea, sper ca PMB sa reuseasca sa deblocheze pentru executie urmatoarele tronsoane de drum, cat mai repede. Chiar daca realizarea de catre CNAIR a acestui sector de drum va mari capacitatea de transport, nu e suficient. De asemenea, mentin si propunerea facuta anterior catre PMB de a studia, in paralel, implementarea unui proiect privind realizarea unei benzi unice de tip BRT pentru autobuze (Bus Rapid Transit) pe Prelungirea Ghencea, pe zona mediana, intrucat integrarea acestor elemente de transport (infrastructura rutiera, transport public) reprezinta cheia descongestionarii traficului rutier in zonele marilor orase. a declarat Irinel Ionel Scriosteanu, Secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.
 
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
Acvatot 2019
viarom
ness project
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
rigips
noark
quadratum
leviatan
BogArt
CDS
concelex
konsent
Ubitech
MAKITA
siniat
theda mar
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander