Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ALASKA Energies: Vanzari duble datorita cererii in crestere de instalatii fotovoltaice
ALASKA Energies: Vanzari duble datorita cererii in crestere de instalatii fotovoltaice
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 29 Mar 2022 06:28
Alaska Energies, importator si distribuitor echipamente pentru instalatii fotovoltaice cu afaceri anuale de circa doua milioane euro, si-a dublat vanzarile in 2021, in contextul interesului tot mai mare al pietei pentru aceste sisteme. Tendinta puternic ascendenta se va mentine si in 2022, vanzarile Alaska Energies urmand a se dubla din nou pana la finalul anului, potrivit estimarii lui Matei Neagu, directorul comercial al companiei.
"Asa cum era de asteptat, inca de la momentul in care am intrat pe piata din Romania, in 2013, interesul pentru sursele de energie electrica regenerabila si, implicit, pentru echipamentele fotovoltaice a crescut. Desi piata de fotovoltaic din Romania este inca la inceput, putem observa foarte clar, pe langa un interes crescut al utilizatorului final, si o schimbare in bine in ceea ce priveste segmentul de instalatori/ revanzatori. Scopul nostru este sa oferim instalatorilor de sisteme fotovoltaice un one place to buy from; suntem cel mai mare furnizor de echipamente fotovoltaice din Romania, cu stoc permanent in Bucuresti. Din aceasta pozitie, avem un contact direct cu profesionistii din domeniu - instalatori directi si revanzatori - si putem concluziona foarte clar doua lucruri. In primul rand, baza de cunostinte tehnice a instalatorilor s-a imbunatatit in ultimii doi ani. In al doilea rand, pornind de la proiectele in derulare (atat ale noastre, cat si ale instalatorilor care se aprovizioneaza din depozitele noastre, dar si de la hype-ul generat de programul Casa Verde), putem anticipa un 2022 foarte aglomerat si deci, foarte bun pentru toti actorii implicati in piata de fotovoltaic", a declarat Matei Neagu.
 
 
In 2022, conducerea Alaska Energies Romania va investi in extinderea capacitatii de depozitare pe care o detine in Capitala, astfel incat sa poata asigura aprovizionarea cu o gama mai variata de echipamente fotovoltaice pentru instalatorii autohtoni.
Evolutia semnificativa a pietei de instalatii fotovoltaice se reflecta si in implementarea programului Casa Verde. Managerul Alaska Energies Romania spune ca piata s-a autoeducat in timp si ca a devenit mai sigura si predictibila.
"Programul Casa Verde pentru sisteme fotovoltaice este, la baza, o idee buna si ne bucuram ca a fost pusa in aplicare, intr-un final, de catre statul roman. Desi implementarea lui nu a fost perfecta, am apreciat in primul rand faptul ca, involuntar, piata (fie ca vorbim de utilizatorul final, fie de instalatori) s-a autoeducat, ajutandu-ne foarte mult, in sensul ca este mult mai simplu sa comercializezi echipamente de calitate unui client care stie ce si cum sa ia in calcul atunci cand isi alege sistemul fotovoltaic. Un alt plus al programului este faptul ca ofera o predictibilitate instalatorilor, acestia avand o viziune clara cu privire la instalatiile pe care urmeaza sa le puna in functiune si, deci, un plus de incredere in viitorul lor financiar. Astfel pe langa instalatorii care au deja un istoric alaturi de Alaska, avem in portofoliul de parteneri foarte multi instalatori care sunt la inceput de drum, datorita programului Casa Verde Fotovoltaice", a precizat Matei Neagu.
 
„Romania fotovoltaica” - livrari in toata tara
Alaska Energies a realizat, in 2021, livrari in intreaga tara. "Desi pare putin utopic, efectiv, toata Romania a fost in 2021 #fotovoltaica. Distribuim echipamente catre toate zonele tarii, sistemele fiind montate atat in mediul rural, cat si urban. De asemenea, pe langa componenta reprezentata de consumatorii casnici/ rezidentiali, vedem un interes din ce in ce mai accentual din partea consumatorilor industriali. Fie ca vorbim de restaurante sau pensiuni, de hale de productie sau chiar centre educationale (scoli, universitati) cererea este din ce in ce mai mare", a declarat Matei Neagu.
In topul livrarilor s-au aflat microinvertoarele produse de Enphase, care au o garantie de 25 de ani si panourile fotovoltaice MyLight Systems, produse sub brand francez cu o garantie tot de 25 ani.
 
 
Alaska Energies este activa in mai multe tari, prezenta pe piete variate asigurandu-i stocuri permanente chiar si in momentele dificile pentru lanturile de aprovizionare globale. "Avand in vedere faptul ca Alaska Energies colaboreaza direct cu producatorii de echipamente fotovoltaice (de la structura de sustinere, invertoare pana la panourile fotovoltaice), am anticipat problemele de aprovizionare si am asigurat stocurile in permanenta. O alta problema, pe care de-a lungul anilor am incercat sa o solutionam, tine de educarea utilizatorului final si a echipelor de montaj/ instalatii. Concluzionez cu drag, uitandu-ma in urma la perioada 2013-2014, ca am rezolvat o buna parte din aceasta problema. Avem astazi firme partenere care gestioneaza montajul si punerea in functiunea a sistemelor fotovoltaice si care implementeaza proiecte complete, cu echipamentele noastre; echipe pe care le-am «antrenat» de la zero in urma din 2014 pana azi", a precizat managerul Alaska Energies Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
EDIT-Structural
viarom
quadratum
strabag nivel 1
MAKITA
CDS
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
rigips
siniat
concelex
leviatan
Acvatot 2019
noark
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander