Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - AVI COMPACT estimeaza o crestere cu 15% la echipamentele de climatizare in 2021
AVI COMPACT estimeaza o crestere cu 15% la echipamentele de climatizare in 2021
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Stelian DINCA 07 Apr 2021 12:41
Avi Compact, una dintre cele mai importante companii de climatizare din Romania, estimeaza pentru 2021 o crestere a cifrei de afaceri de maximum 10%. Anul trecut compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 7,8 milioane de euro.
Mentenanta aparatelor de climatizare a inregistrat o crestere importanta, in special in timpul pandemiei. Segmentul de mentenanta pentru zona corporate a crescut cu 5% in a doua jumatate a anului trecut, iar 2021 va aduce o crestere suplimentara de 10%. Principalii clienti vin din sectorul farmaceutic si bancar.
Sectorul constructiilor este inca afectat de pandemie, dar compania estimeaza o crestere de 10% - 15% a cererii de echipamente de climatizare. Printre clientii din acest an se numara o fabrica de echipamente electrice, precum si doua complexe rezidentiale din zona de nord a capitalei.
Echipamentele cele mai cautate pentru segmentul corporate sunt sistemele de ventilare pentru aer proaspat cu recuperare de caldura, deoarece nu recircula aerul din interior, ci se bazeaza pe folosirea aerului din exterior.
Segmentul rezidential continua sa creasca si in 2021. Munca de acasa are ca rezultat investitiile in cresterea confortului, iar aparatele de climatizare devin astfel o prioritate. Clientii aleg aparatele de aer conditionat cu eficienta energetica ridicata si dotate cu control de la distanta. Si pentru acest segment, Avi Compact estimeaza o crestere de 10%.
De asemenea, a crescut semnificativ segmentul purificatoarelor de aer, dar si al pompelor de caldura, mai ales pentru inlocuirea cazanelor cu combustibil lichid sau solid. Este important de mentionat ca romanii au devenit din ce in ce mai constienti de importanta serviciilor specializate de mentenanta care se fac cu precadere inainte de inceperea sezonului cald.
“Este una dintre cele mai dificile perioade pe care am traversat-o in cei 18 ani de activitate. Ne-am bazat insa pe o echipa unita, 40% dintre colegi sunt alaturi de noi de mai bine de zece ani. Prioritatile noastre in 2012 sunt crearea unor stocuri proprii de produse si echipamente, marirea echipei, cursuri de perfectionare pentru angajati si proiecte realizate in afara tarii. De asemenea, avem in vedere si extinderea afacerii cu lucrari de antreprenoriat general”, explica Florin Radulescu, fondator Avi Compact.
Pentru sezonul cald din acest an, Avi Compact estimeaza o crestere a pietei destinata consumatorului final. In Bucuresti va scadea numarul proiectelor noi, in mare parte din cauza noilor conditii de obtinere a autorizatiilor de constructie, asa ca piata de climatizare pentru segmentul corporate va stagna in 2021.
“Sunt cateva criterii care vor face diferenta dintre firmele care actioneaza pe piata climatizarii: existenta stocurilor, un timp de raspuns rapid catre client, echipe de montaj bine pregatite, garantie estinsa pentru echipamente si montaj, dar si servicii de post – garantie”, explica Marian Pandele, Director Executiv Avi Compact.
Avi Compact este si producator de energie electrica, detinand o centrala fotovoltaica. Datorita acestui fapt, peste 70% dintre angajati sunt deja vaccinati. Printre masurile luate de companie cu privire la siguranta angajatilor in contextul pandemic se numara si impartirea angajatilor pe echipe care nu se intalnesc intre ele, asigurarea transportului pentru angajati cu masinile companiei, astfel incat acestia sa nu fie nevoiti sa foloseasca transportul in comun, stabilirea de proceduri clare in interactiunea cu beneficiarii, dar si masuri de igienizare si dezinfectare constata a birourilor.
La inceputul lunii aprilie, Avi Compact marcheaza 18 ani de activitate. Cu peste 500 de proiecte de referinta si acoperire nationala, Avi Compact este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata HVAC. De 14 ani este si cel mai mare distribuitor Daikin in Romania, dar are in portofoliu si alte marci precum Samsung, Mitsubishi, Viessmann, Vaillant.
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
Acvatot 2019
noark
concelex
CDS
MAKITA
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ness project
siniat
theda mar
rigips
Ubitech
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander