Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - BOSCH Termotehnica devine Bosch Home Confort si indica centrarea pe inovatie
BOSCH Termotehnica devine Bosch Home Confort si indica centrarea pe inovatie
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Ovidiu Stefanescu 06 Apr 2023 06:07
In opinia expertilor diviziei de termotehnica din cadrul furnizorului german Bosch, un stoc de cladiri neutru din punct de vedere climatic este cheia unei tranzitii energetice de succes. Importanta si relevanta acestui subiect se reflecta in cererea ridicata continua pentru solutii ecologice. In anul financiar 2022, Bosch Termotehnica si-a crescut vanzarile cu aproximativ 12% in termeni nominali, pana la 4,5 miliarde de euro. Oficialii companiei au afirmat ca, desi situatia macroeconomica a fost foarte dificila, cifra de afaceri a atins din nou un nou nivel-record. In ceea ce priveste produsele, pompele de caldura eficiente din punct de vedere energetic au fost principalii factori de crestere, vanzarile internationale fiind in crestere cu 54%. In Germania, compania si-a crescut vanzarile pe segmentul respectiv cu 75%, depasind in mod clar avansul pietei de profil. La nivelul UE, Bosch se asteapta la o evolutie disproportionata in acest mediu extrem de dinamic. De precizat faptul ca operatiunile Bosch Termotehnica au sporit cu 68% in America si cu 28% in Asia. Aparatele de aer conditionat au fost principalii factori ai cresterii puternice a vanzarilor in SUA, unde compania are un portofoliu de produse extrem de competitiv de dispozitive invertoare variabile continuu si, prin urmare, foarte eficiente din punct de vedere energetic. Cea mai importanta piata din Asia este China, unde cererea de cazane suspendate pe gaz pentru uz rezidential a fost mare. 
Bosch a mai anuntat si redenumirea sectiei care, de la 1 aprilie a.c., va fi promovata sub titulatura Bosch Home Comfort Group, in concordanta cu strategia corporativa lansata in urma cu un an. Noul nume sugereaza contrarea pe inovatie si angajamentul de aliniere la megatendinta globala catre electrificare, prin extinderea puternica a afacerii cu pompe de caldura, sisteme hibride si aer conditionat. Prin electrificarea completa a tuturor fluxurilor de energie si interactiunea inteligenta si eficienta intre toate dispozitivele de consum din cladire, se poate asigura un stil de viata sustenabil, la un nivel ridicat de confort, subliniaza specilistii Bosch. 
In 2022, investitiile globale totale ale Bosch Termotehnica in cercetare si dezvoltare au crescut cu 13% fata de anul precedent, la 216 milioane de euro. Forta de munca globala a sporit cu 1,4%, ajungand la aproximativ 14.400 de angajati. Estimarile pe termen scurt indica o dezvoltare sustinuta a sectorului HVAC in 2023, cu conditia stabilitatii sistemelor logistice si de aprovizionare. Bosch Termotehnica a semnat o declaratie de intentie impreuna cu guvernul federal german, alaturi de alti furnizori majori, pentru a produce 500.000 de pompe de caldura pe an incepand cu 2025. 
„Pentru a gestiona tranzitia energetica, trebuie sa continuam cu fermitate intensificarea solutiilor ecologice. Pana in 2025, vom investi in total 700 de milioane de euro in electrificare si in consolidarea retelei noastre europene de site-uri, printre altele”, au afirmat oficialii grupului. La inceputul anului 2023, o noua unitate de productie pentru pompe de caldura a fost deschisa in Eibelshausen - Germania, unde Bosch produce unitati interioare pentru noua generatie de pompe de caldura deosebit de silentioase, ce functioneaza cu agentul frigorific natural R290 (propan). Pentru informatii suplimentare, click aici
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
EDIT-Structural
BogArt
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
noark
concelex
quadratum
siniat
Ubitech
leviatan
Acvatot 2019
viarom
ness project
Arduro
CDS
rigips
SIGM
konsent
theda mar

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander