Agenda Constructiilor
Vineri, 13 Decembrie 2024
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - FlaktGroup: Planuri constante de extindere a portofoliului de produse si servicii
FlaktGroup: Planuri constante de extindere a portofoliului de produse si servicii
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Ovidiu Stefanescu 16 Oct 2024 06:25
FlaktGroup este un importat furnizor de solutii din domeniul tehnologiei aerului, avand in portofoliu solutii inovatoare si eficiente din punct de vedere energetic, care contribuie la reducerea amprentei de carbon. Fondata in 1909, compania a fost permanent orientata spre indeplinirea unor obiective majore, cum ar fi protectia mediului. Firma, care activeaza sub denumirea actuala din anul 2016, cand companiile DencoHappel (anterior parte a GEA) si Flakt Woods si-au unit fortele, FlaktGroup, livreaza produse profesionale in 65 de tari de pe intregul mapamond, cele 13 unitati de productie fiind amplasate in Europa, Asia si SUA. Cifra de afaceri depaseste 700 milioane de euro, iar distributia este asigurata prin intermediul unor birouri de vanzari active in 20 de tari, inclusiv in Romania. In cele ce urmeaza, Catalin Petca, Managing Director al FlaktGroup Romania, se refera la situatia actuala a pietei, inovatiile din portofoliu si strategia de dezvoltare a companiei. 

- Cum au evoluat vanzarile de sisteme si echipamente HVAC utilizate pentru constructii industriale si logistice din oferta companiei, in 2024?
- Vanzarile de sisteme si echipamente HVAC pentru sectoarele industrial si logistic sunt intr-o usoara scadere fata de anii precedenti. Specialistii din domeniul pietei imobiliare industriale atrageau atentia inca de la inceputul anului cu privire la o incetinire a investitiilor, dar sunt de parere ca vom reveni curand la valorile record atinse in 2021-2022, in special datorita investitiilor in infrastructura rutiera, care vor decongestiona polii deja sufocati din jurul oraselor din vestul tarii si dimprejurul Capitalei.

- Ce tipuri de produse au fost preferate de dezvoltatorii de hale industriale si logistice?
- Pentru spatiile logistice, nefiind nevoie de aport de aer proaspat, se opteaza pentru solutia clasica cu aeroterme, noi fiind producatori consacrati al acestui tip de echipament, recunoscut in piata pentru performanta si durabilitate. Cand vine vorba despre spatii industriale, aici lucrurile pot fi foarte complexe, caracteristicile instalatiilor HVAC fiind date de procesele tehnologice prevazute si de cerinte de proiectare stricte, cum ar fi pastrarea unor valori de temperaturi si umiditate constante, care pot influenta performantele si calitatea produsului finit, depozitat. Solutiile livrate de noi sunt special concepute in functie de industrie, cu centrale de tratare a aerului conventionale cu recuperatoare de caldura sau cu pompa de caldura integrata, chillere si alte elemente de reglaj, in industrii precum cea auto, farmaceutica, electronica sau cea a tutunului. 

- Care sunt premisele de dezvoltare pentru acest sector, pe termen scurt si mediu?
- Aceasta activitate asigura un procent important din cifra noastra de afaceri anuala si ne bazam pe relatiile pe termen lung pe care le avem cu companii cunoscute care fac anual investitii in tara noastra si nu numai, fiind parteneri si in alte tari europene. Mizam in fiecare an pe o crestere a acestui domeniu si consider ca anul acesta a fost o exceptie, compensata de altfel de alte sectoare care au functionat mult mai bine decat ne asteptam.
Strict din punct de vedere al businessului din Romania, trebuie sa specific ca anul 2023 a inceput putin mai greu pentru noi, drept urmare evolutia noastra de anul acesta este aproape dubla, ca cifra de afaceri. Vom performa bine in 2024, iar de ajutor in acest sens sunt fondurile din PNRR pe anumite investitii in care am fost implicati, si speram sa pastram acelasi trend si in lunile urmatoare, pentru ca avem nevoie atat la nivel de companie, cat si ca tara, sa ne dezvoltam si sa construim cu ajutorul acestor fonduri. 

 
- Ce obiective aveti planificate pentru anii urmatori, in acest cotext?
- FlaktGroup are in mod constant planuri de extindere a ariei de servicii si produse, cum ar fi solutiile de monitorizare si control inteligent de la distanta a echipamentelor furnizate de noi. In acelasi timp, ne dorim cresterea echipei de vanzari si service pentru a imbunatati eficienta operationala si confortul utilizatorilor.

- Care sunt cele mai noi produse incluse in oferta si ce aduc acestea nou pe piata?
- Sunt cateva elemente importante, mai multe detalii despre acestea putand fi aflate in cadrul turului nostru european "Flakt on wheels", care va ajunge in Romania in data de 8 octombrie la Cluj, 10 octombrie la Iasi si 14 octombrie la Bucuresti. In afara inovatiei specifice a produselor, credem in oferirea unei solutii complete partenerilor nostri. Dintre acestea, se remarca pompa de caldura ReCooler HP (solutie plug & play), centralele de tratare a aerului cu pompa de caldura integrata in carcasa rotorului, noul sistem revolutionar de control inteligent, conceput pentru Smart Demand Control Ventilation si intitulat FlaktEdge, UltraSafe care este o tehnologie 4 in 1 ce combina o clapeta VAV, clapeta antifoc, atenuatorul de zgomot si testarea la foc intr-un singur produs, EC Fan Wall Retrofit (modernizarea unitatii de tratare aer reduce amprenta de carbon a cladirii). Kitul de modernizare cu ventilatoare cu electronica integrata (EC) este aplicabil oricarui tip de unitate existenta de tratare a aerului, pentru reducerea consumului de energie cu pana la 50%.

- Care sunt principalele oportunitati pe care le intrevedeti in 2024, dar si in anii urmatori, pe piata de profil?
- Suntem o tara in plina dezvoltare, cu nevoi multiple in toate sectoarele publice si private. Avem nevoie de o revitalizare a sistemului de sanatate, ceea ce include, printre altele, investitii masive in infrastructura spitaliceasca, lucru care pare ca incepe usor sa se intample. Vom participa, in perioada 26-27 septembrie 2024, la evenimentul sustinut de Building HEALTH Bucharest International Forum, tema de anul acesta fiind "Spitale in transformare", unde vom incerca sa ne aducem aportul ca specialisti in domeniul HVAC. Majoritatea cladirilor publice din Romania nu beneficiaza de sisteme ventilatie cu aport de aer proaspat si recuperare de caldura. Acest aspect este important, intrucat se executa lucrari de eficientizare termica si izolare a cladirilor publice, scoli, gradinite etc., care oricum au un grad crescut de radon, iar acumularile acestui poluant nociv vor avea valori mult mai mari, care pot pune in pericol sanatatea copiilor si a angajatilor institutiilor. Legislatia din Romania prevede ca nivelul de referinta de la care se impune aplicarea remedierii pentru concentratia de radon este 300 Bq/mc, dar pentru a se putea face remedieri trebuie facute masuratori. Este o oportunitate, cel putin la nivel teoretic, pentru ca aceasta ar insemna ca toate cladirile publice din Romania ar trebui sa beneficieze, in cel mai scurt timp, de sisteme de tratare a aerului cu recuperare de caldura. 

- Ce dificultati intampinati in activitate, in acest moment?
- Provocarile sunt multiple, dar au intrat in rutina noastra si incercam sa le gestionam cum putem mai bine, pentru a fi un partener de nadejde pentru firmele colaboratoare si proiectele in care suntem implicati.
Important este sa nu fii singur atunci cand intampini probleme, iar din acest punct de vedere ne bazam pe parteneri, la fel cum si ei se bazeaza pe noi. Deciziile intarziate, termenele scurte, lantul lung de aprobari si termenele indelungate de plata sunt printre cele mai intalnite. Am invatat sa ne adaptam situatiilor si nevoilor partenerilor nostri, avem un mediu placut de munca si o echipa dedicata si ambitioasa, care creste de la o zi la alta si asta ne ajuta sa trecem mai usor peste probleme.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMRAWLPLUGTotalEnergiesABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
VEGO
CDS
ERBASU CONSTRUCT
AED
DRS
SSAB
BogArt
concelex
quadratum
noark
strabag nivel 1
konsent
MAKITA
EURO BUILD
SIGM
ELECTROGRUP
Ubitech
leviatan
EDIT-Structural
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<