Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - E-acumulatori.ro: Solutii alternative la AFM pentru instalarea de panouri fotovoltaice
E-acumulatori.ro: Solutii alternative la AFM pentru instalarea de panouri fotovoltaice
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 17 Feb 2021 11:16
Romania are o capacitate de energie solara fotovoltaica de 71,4 W/locuitor si se situeaza pe locul 21 din 28 in Europa, conform unui studiu EuObserv'ER, desfasurat in 2019. La polul opus, Germania a avut cea mai capacitate instalata din Uniunea Europeana, anume 590W/locuitor. Pe locul doi si trei, la distanta considerabila, se afla Olanda si Belgia, cu aproximativ 400W/locuitor. In acelasi timp, Raportul Comisiei Europene pe 2019 privind situatia energiei fotovoltaice in Europa, nici macar nu mentioneaza Romania printre tarile analizate. Cu toate acestea, suntem intr-o competitie cu tarile europene pe piata comuna. In acest sens, Romania trebuie sa beneficieze de programe de incurajare a investitiei in energie regenerabila. Mai ales ca programele nationale se confrunta cu neclaritati in modul de finantare si intarzieri.
In acest context, E-acumulatori.ro este primul jucator pe piata de energie verde din Romania, care vine in intampinarea persoanelor fizice si companiilor oferind optiunea de plata in rate fixe lunare pentru instalarea de sisteme de energie regenerabila. Indiferent de sistemul de energie verde ales, clientii au posibilitatea de finantare cu 6 pana la 60 de rate pentru o valoare de pana 1 milion de lei. Avantajul unui astfel de credit este achitarea ratelor prin producerea independenta de energie electrica cu ajutorul sistemelor fotovoltaice.
"Dupa un an cu multe provocari, ne dorim sa ne ajutam clientii sa treaca la surse de energie regenerabila, astfel incat sa devina independenti energetic si sa plateasca mai putin la factura de curent. Avand in vedere dificultatile si intarzierile intampinate cu programele de finantare desfasurate la nivel national, ne-am propus sa ne implicam activ in dezvoltarea domeniului. Tocmai din acest motiv, am gandit aceste solutii de plata in rate a sistemelor de panouri fotovoltaice. Cu astfel de initiative ne dorim sa incurajam trecerea la energia verde, astfel incat sa fie accesibil financiar atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii", spune Dan Tudose, Manager E-acumulatori.ro.
Persoanele fizice sau companiile din toata tara care doresc sa-si instaleze sisteme de energie regenerabila pot opta pentru un credit pe o perioada de pana la 120 de luni. In plus, companiile au si optiunea unei finantari in sistem leasing, cu 6 pana la 60 de rate egale, cu un avans de 5%. Consumatorii industriali au, astfel, posibilitatea sa achizitioneze 30-100 de panouri fotovoltaice sau chiar sisteme de 2 megawati ale caror costuri se ridica pana la 1 milion de lei. De exemplu, pentru achizitionarea unui sistem fotovoltaic in valoare de 120.000 lei, ce contine un sistem de 40 kWp si produce anual aproximativ 46 MWh, finantarea poate fi pe o durata de 5 ani, in 60 de rate, iar rata fixa este de 2.729 lei. Practic, finantarea se acopera in proportie de 80% din economia la factura de energie electrica.
Sistemele de panouri fotovoltaice instalate pot fi de 3, 5, 10, 20 sau 100 kWp. Astfel, persoanele fizice care isi instaleaza pe case din zone rezidentiale sau cele izolate (fara conectare la energia electrica nationala), pot alege plata in rate pentru o investitie incepand de la 5.000 de lei, pentru un sistem de 1.000 W, ce asigura energia necesara pentru o cabana sau locuinta.
E-acumulatori.ro, instalator autorizat in cadrul programelor AFM fotovoltaice, Casa Verde, ofera diverse solutii prin multiple sisteme de producerea energiei electrice necesara pentru consumul casnic, dar si pentru companii care doresc sa fie independenti energetic si sa devina prosumatori. Astfel, nu doar ca vor avea costuri mai mici la factura de curent, dar si pot livra surplusul produs in reteaua electrica nationala, castigand bani pentru a-si acoperi investitia.
Clientii interesati de o astfel de finantare sunt consiliati de specialistii E-acumulatori.ro in energie regenerabila primind simulari personalizate ale optiunilor de achizitie. In functie de necesitatile de consum de energie si de specificul locatiei personale sau de business, se realizeaza un proiect de fezabilitate, iar clienti au la dispozitie mai multe alternative. Astfel, ei pot alege varianta care se potriveste cel mai bine nevoilor lor.
***
E-acumulatori.ro este un business de familie, inceput in 2002 si dezvoltat puternic din 2009. Astazi, din portofoliul companiei fac parte peste 30.000 de produse dedicate independentei energetice, atat pentru consumatori individuali, cat si pentru cei industriali. Lider in ceea ce priveste gama de solutii disponibile online, E-acumulatori.ro comercializeaza echipamente de la branduri renumite ca: Panasonic, Enersys, LG, Renusol, Legrand, Eaton etc. Managerul companiei, Dan Tudose, este preocupat de noutatile din domeniul energiei regenerabile isi doreste sa aduca si in Romania sisteme de ultima generatie din Europa: sisteme de energie regenerabila complexe, sisteme de iluminat inteligent sau statii de incarcare casnice pentru masini electrice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTETotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
konsent
concelex
rigips
ness project
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
MAKITA
viarom
Ubitech
SIGM
ELECTROGRUP
AED
noark
VEGO
Acvatot 2019
theda mar
EDIT-Structural
DRS
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
BogArt
quadratum
SSAB

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<