Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ENSOLA: Circa 8 milioane de euro pe piata locala a sistemelor LED
ENSOLA: Circa 8 milioane de euro pe piata locala a sistemelor LED
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 07 Aug 2013 09:08
Piata locala a sistemelor de iluminare pe baza de LED este evaluata de reprezentantii furnizorului local Ensola Pro la o valoare de circa 8 milioane de euro, insa aceasta se afla intr-un stadiu incipient de dezvoltare in Romania. "Din pacate, pentru realizarea iluminatului in proiectele noi se folosesc, in continuare, tot sisteme conventionale, care sunt mari consumatoare de energie. Proiectantii de cladiri si hale industriale nu recomanda sistemele LED nici macar drept varianta de iluminare, in pofida numeroaselor avantaje ale acestora: peste 50.000 de ore de functionare, eficienta luminoasa superioara, mentenanta facila, economie de peste 70% la energia electrica etc. Chiar daca sunt mai scumpe, investitiile au un randament destul de bun", a declarat Maria Tudor, Managing Partner al companiei. Potrivit datelor Ensola, perspectivele pentru urmatorii ani sunt pozitive pentru vanzarile de sisteme de iluminat pe baza de LED. "Tot mai multe firme isi vor planifica investitii in acest domeniu in anul viitor. Mai mult, lipsa de pe piata a lampilor clasice (unele chiar interzise de lege) va duce la cresterea interesului pentru acest tip de iluminat si cred ca in aproximativ cinci ani va fi utilizat la scara larga si in Romania", a mai spus Maria Tudor.
 
Solutii eficiente de finantare a investitiilor in tehnologia LED
Principalii beneficiari interesati de sistemele de iluminat de tip LED sunt reprezentati, in prezent, de agenti economici, consilii locale si alte institutii ce vizeaza reducerea consumului de energie. Pentru a sprijini investitiile de acest tip, reprezentantii Ensola negociaza incheierea unui parteneriat cu o institutie financiara care sa finanteze proiectele clientilor companiei. "Principala problema cu care se confrunta cei mai multi potentiali clienti este lipsa banilor. Unii beneficiari au inteleles ca, in cazul contractarii unui credit bancar, din economia de energie realizata pot plati rata lunara a creditului pe intreaga perioada de amortizare a investitiei. Ulterior, economia lunara de circa 80% din valoarea facturii cu iluminatul conventional ramane in institutie si se poate utiliza pentru finantarea altor prioritati", a explicat Maria Tudor. De asemenea, Ensola poate efectua simulari pentru situatii concrete ale beneficiarilor, in ceea ce priveste economiile generate de inlocuirea tehnologiei conventionale cu sistemele pe baza de LED.
***
Societatea Ensola este activa la nivel national din luna mai 2012, oferta firmei incluzand lampi LED pentru iluminatul fabricilor, centrelor comerciale, cladirilor de birouri si a altor unitati administrative si sociale, precum si diverse tipuri de lampi speciale (subacvatice, pentru gradini, antiexplozie etc.). Pentru informatii suplimentare, www.ensola.ro sau www.ensolaled.com
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTeraSteelCOVID-19ACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere