Agenda Constructiilor
Joi, 28 Mai 2020
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - GEWISS ROMANIA: Majorare de 37% a afacerilor din semestrul intai
GEWISS ROMANIA: Majorare de 37% a afacerilor din semestrul intai
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 27 Iul 2012 09:28
Dan Rosu (33 de ani)
Functia/Firma: director general, Gewiss Romania;
Experienta profesionala: 10 ani in domeniul instalatiilor electrice si automatizarilor.
 
Gewiss Romania, subsidiara autohtona a grupului italian Gewiss - unul dintre liderii mondiali in ceea ce priveste furnizarea de sisteme si componente pentru instalatiile electrice de joasa tensiune - a inregistrat o crestere de 37% a cifrei de afaceri din semestrul intai al anului in curs, depasind obiectivul stabilit de compania-mama la +25%. Pentru intregul an, managementul firmei din Romania estimeaza mentinerea actualei tendinte ascendente, cifra de afaceri urmand a atinge 5 milioane de euro. Cresterea din primele sase luni s-a datorat, preponderent, clientilor traditionali (20%), diferenta de 17% fiind consemnata gratie noilor parteneri. La nivelul anului 2011, conducerea companiei a anuntat o evolutie de 15% a vaniturilor fata de 2010.
 
- Care sunt principalele tendinte pe piata romaneasca de instalatii electrice?
- Pe segmentul de echipamente ultraterminale am inregistrat o majorare de 20%, evolutia fiind foarte buna daca se are in vedere contextul dificil de pe piata rezidentiala. Am consemnat o crestere a cererii in special la marcile de lux, respectiv pentru componentele realizate din materiale naturale (lemn, sticla etc.). Totodata, previzionam o dezvoltare semnificativa in viitor a sistemelor de automatizare pentru echiparea locuintelor «inteligente». Din punct de vedere al structurii livrarilor, cele mai importante vanzari au fost destinate domeniului industrial, la polul opus aflandu-se sistemele utilizate in sectorul locuintelor. In primele luni din 2012 am observat, totodata, o crestere a pietei de mentenanta, insa, in ansamblu, sectorul instalatiilor electrice va inregistra, in cel mai optimist caz, o stagnare la nivelul celor 12 luni anterioare.
- Exista vreo intentie de initiere a productiei in Romania?
- La nivel de grup se realizeaza o analiza permanenta a oportunitatilor de dezvoltare a afacerilor. Anul trecut, compania s-a retras din cadrul bursei din Milano si si-a intregit portofoliul, actualmente grupul beneficiind de lichiditati disponibile pentru o eventuala investitie. Desi firma are unitati de productie in toata lumea, posibilitatea de a investi intr-o fabrica in tara noastra ramane deschisa. In prezent, insa, unitatile existente sunt suficiente pentru a face fata cererii din Europa, iar o eventuala mutare a capacitatilor de productie nu se justifica. In ultimii cinci ani, la nivel de grup s-au investit fonduri importante pentru modernizarea, tehnologizarea si automatizarea tuturor centrelor industriale ale companiei. Produsele comercializate pe plan intern sunt, astfel, importate din Italia, Germania, Franta si Portugalia.
- Aveti in vedere alt tip de investitii pe piata autohtona?
- Analizam posibilitatea deschiderii unui showroom in Cluj-Napoca, in proximitatea birourilor pe care le detinem in regiunea Transilvaniei, in timp ce in Moldova vom livra, in continuare, prin intermediul distribuitorilor. De asemenea, in urmatorii 3-5 ani, avem in vedere constructia sau achizitia unor depozite pentru a intermedia livrarea de produse marcile Gewiss in Europa.
- Ce alte obiective aveti in perioada urmatoare?
- In viitor vizam extinderea afacerilor din sectorul cladirilor de birouri, care in prezent nu reprezinta o piata semnificativa pentru compania noastra. Dorim, astfel, extinderea portofoliului de produse (in special in ceea ce priveste dozele montate in pardoseala), care au o pondere foarte mica in cifra de afaceri a firmei. De asemenea, avem in vedere consolidarea cotei actuale de 15%-20% din domeniul dozelor rectangulare, care reprezinta 50% din segmentul local al aparatajelor modulare. Un alt obiectiv stabilit la nivelul companiei este reprezentat de promovarea sistemelor pentru case inteligente, la acest nivel existand un potential foarte mare de dezvoltare pe termen lung.
- Cand credeti ca se va relua ascensiunea economiei romanesti/ europene?
- Consider ca in orasele mari ale tarii (Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta etc.) nu a existat o criza reala, avand in vedere nivelul mediu al veniturilor. Totusi, declinuri reale s-au resimtit in zonele slab dezvoltate ale tarii, la nivelul populatiei cu venituri aflate oricum sub medie. In ceea ce priveste sectorul constructiilor, dupa trei ani de scadere activitatea s-a stabilizat in 2011 si estimez ca in acest an pe piata de profil va fi raportata o crestere cuprinsa intre 1% si 3%, datorita proiectelor de infrastructura. In ceea ce priveste segmentul rezidential, nu estimez o revigorare nici in anul 2013.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelCOVID-19ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere