Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - LAPP Romania: Afaceri in crestere, datorita dezvoltarii segmentului industrial
LAPP Romania: Afaceri in crestere, datorita dezvoltarii segmentului industrial
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 26 Oct 2023 06:20
Activitatea companiei LAPP Romania, unul dintre liderii pietei de solutii integrate si produse recunoscute in domeniul cablurilor si tehnologiei de conectare, se inscrie pe un trend crescator, datorita mai ales dezvoltarii segmentului industrial. Areta Ripeanu, Product Manager in cadrul companiei, spune ca tendinta favorabila se va mentine si in perioada urmatoare, avand in vedere investitiile majore ale companiilor in echipamente si utilaje noi care se prefigureaza la nivel national.
"Segmentul industrial este intr-o continua dezvoltare. Atat noi, cat si clientii nostri suntem focusati pe performanta, fiabilitatea echipamentelor si evitarea intreruperilor neprevazute in productie. Principala provocare o reprezinta, in acest moment, numarul mare de comenzi. Facem toate eforturile in productie pentru a le onora in cel mai scurt timp si, in acest sens, in unele unitati de productie se lucreaza si in 3 schimburi, 24 de ore pe zi", a precizat Areta Ripeanu. 
LAPP Romania face parte din grupul german LAPP, companie internationala cu 19 fabrici, 41 de filiale si peste 100 de parteneri in toata lumea. Grupul LAPP a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri de 1,84 miliarde euro.
 
- Care sunt perspectivele de dezvoltare pe piata de cabluri si ce impact au noile cerinte de sustenabilitate si digitalizare asupra segmentului?
- Avem o singura planeta si rolul nostru este sa fim responsabili de resursele disponibile. Aceasta misiune este intiparita in valorile noastre de baza si este responsabilitatea noastra sa lasam in urma o planeta sanatoasa pentru urmatoarele generatii. Speram sa preluam aceasta provocare cu totii, cu ideile, cunostintele si atuurile angajatilor nostri.
Avem proiecte ambitioase in aceasta directie, precum centrele logistice sustenabile (am deschis cel mai modern centru logistic in Hanovra in anul 2022), productie eficienta si prietenoasa cu mediul (folosim ambalaje reutilizabile in locul cutiilor de carton, astfel economisim pana la 18.000 de cutii pe an), dezvoltarea de materiale din surse regenerabile (precum materiale de izolatie pentru cabluri) si multe altele.
 
- Pentru ce proiecte de anvergura livrati sisteme, in aceasta perioada?
- Cele mai importante proiecte sunt in segmentul industrial, dar si energetic, unde atentia intregii piete este orientata catre energia regenerabila. Produsele si solutiile noastre se regasesc in cele mai importante parcuri fotovoltaice si turbine eoliene.
 
- Care sunt principalele marci pe care le aveti in portofoliu si ce categorii de produse au inregistrat cea mai mare cerere in ultimele 12 luni?
- Brandul LAPP este cunoscut in intreaga lume, fiind asociat cu numele de cabluri flexibile: inca din 1959, bradul ÖLFLEX® a devenit reprezentativ pentru sectorul industrial. Portofoliul de produse LAPP este compus din cabluri si accesorii pentru cabluri, impartite in 8 branduri semnificative:
• ÖLFLEX® - cabluri flexibile de putere si control, destinate pentru a fi utilizate in urmatoarele domenii: ingineria mecanica, a instrumentelor, a sistemelor si dispozitivelor; tehnologia masurarii, controlului, sistemelor HVAC; instalatii eoliene si fotovoltaice; cladiri publice si aeroporturi; tehnologia medicala, industria chimica; industria alimentara; robotica si multe altele;
• UNITRONIC® - cabluri de date inovative. Gama de produse include cabluri de date pentru aproape toate aplicatiile electronice, de la cabluri de diametre mici in masinile de cafea la acele care joaca rolul de stalp principal al proceselor de automatizare si control;
• HITRONIC® - cabluri de fibra optica;
• SKINTOP® - o gama variata de presetupe pentru fixarea cablurilor, indiferent de aplicatie (pozare fixa a cablurilor sau aplicatii dinamice, medii corozive sau cu umiditate ridicata etc.);
• Tuburile flexibile de protectie si accesoriile de fixare SILVYN® protejeaza perfect cablul si conductorii impotriva prafului, umezelii, influentelor mecanice, termice sau chimice. Prin gama SILVYN® CHAIN, solutii de lant port-cablu, oferim protectie si ghidare a cablurilor pentru aplicatii dinamice;
• EPIC® - gama de conectica industriala;
• Sisteme de transmitere date pentru tehnologie ETHERNET®, pentru transferul sigur si fara interferente a unui volum mare de date, atat in mediul industrial cat si rezidential;
• FLEXIMARK® - sisteme de marcare a cablurilor, pentru o identificare cat mai rapida a circuitelor.
Gama ÖLFLEX® este in continuare vedeta, cele mai vandute cabluri fiind cele din clasa ÖLFLEX® CLASSIC, varianta ecranata sau neecranata, cabluri rezistente la agresiunile din mediul industrial, precum agresiuni chimice, mecanice si termice.
 
- Care sunt cele mai noi solutii pe care le-ati inclus in portofoliu?
- Mentenanta predictiva este un instrument important pentru evitarea opririlor neplanificate ale echipamentelor. Pentru aceasta, LAPP furnizeaza noul ETHERLINE® GUARD, care monitorizeaza durata de viata a unui cablu de date cu risc de defectiune in retelele tehnologice de automatizare bazate pe Ethernet.
 
- Ce obiective aveti stabilite pe termen scurt, mediu si lung?
- Strategia LAPP este de a seta obiective ambitioase pe termen lung, planurile de dezvoltare precum si cele de investitii se stabilesc pentru o perioada de minimum 5 ani. In fiecare an venim cu inovatii si solutii care sunt in pas cu progresele tehnologice in industrie, sau suntem chiar cu un pas in fata. Spre exemplu, tendinta este de a se trece de la retelele de curent alternativ la cele de curent continuu. Noi am introdus in portofoliu nostru de produse cabluri de CC in urma cu cativa ani.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
EDIT-Structural
siniat
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Ubitech
leviatan
concelex
quadratum
noark
rigips
theda mar
MAKITA
Acvatot 2019
CDS
viarom
konsent
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander