Agenda Constructiilor
Luni, 27 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - LAPP Romania: Nou record de business estimat in 2022, dupa +50% in anul 2021
LAPP Romania: Nou record de business estimat in 2022, dupa +50% in anul 2021
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 23 Sep 2022 06:24
LAPP Romania, parte a grupului german LAPP si unul dintre liderii pietei de solutii integrate si produse recunoscute in domeniul cablurilor si tehnologiei de conectare, mizeaza pe o crestere semnificativa a afacerilor in 2022, care ar urma sa devina cel mai bun an din istoria companiei. In cei 10 ani de activitate neintrerupta in Romania, compania a inregistrat cresteri constante, culminand cu un plus de 50% realizat in 2021, cand businessul a ajuns la 41 milioane de lei.
"Anul acesta, in luna februarie, LAPP a sarbatorit 10 ani de activitate in Romania. Suntem o companie multinationala care la nivel local este formata dintr-o echipa extrem de dinamica si dornica de a livra performanta. Cu un portofoliu de sute de clienti activi, fata de care ne-am angajat sa oferim cel mai inalt nivel de servicii, la egalitate cu produsele LAPP recunoscute ca fiind de cea mai buna calitate, ne propunem sa ne consolidam pozitia in segmentul nostru de piata. Daca anul 2021 a reprezentat cel mai bun an din istoria LAPP Romania, cu o crestere de aproape 50% fata de anul anterior, vrem ca 2022 sa devina, la randul sau, cel mai bun an din istorie, urmand in mod natural tendinta de crestere a intregului Grup LAPP", a declarat Adrian Andrunachi, directorul de vanzari al LAPP Romania.
In 2022, compania continua sa se focuseze pe proiectele din segmentul industrial, unde exista cerere mare pentru produsele LAPP. De asemenea, compania abordeaza si proiecte din sectorul de petrol si gaze, acesta fiind un domeniu solicitant, in intampinarea caruia compania vine cu solutii optime si specifice. Nu in ultimul rand, LAPP deruleaza si proiecte de anvergura in domeniul constructiei si intretinerii de parcuri fotovoltaice.
"In urmatoarea perioada, urmarim consolidarea pozitiei in aria clientilor din segmentul industrial, fie ca vorbim despre proiecte noi, care presupun constructii sau extinderi ale facilitatilor de productie, fie ca ne raportam doar la mentenanta. De asemenea, ne dorim o mai mare prezenta in industria alimentara, pentru care LAPP are un portofoliu dedicat de produse specifice. Ne propunem sa ne consolidam prezenta in domeniul energiei, atat verzi, cat si in Oil & Gas. Nu in ultimul rand, vrem sa exploatam achizitia pachetului majoritar al Unika Cavi din anul 2021, fabrica ce produce cabluri cu agrement Naval", a precizat Adrian Andrunachi.
 
 
Provocari majore in lanturile de aprovizionare
Potrivit managerului LAPP Romania, dinamica industriei cablurilor si a solutiilor de conectare din ultimul an si jumatate a oferit o serie de provocari provenite in special din sfera lantului de distributie a materiilor prime. In prima instanta pandemia Covid-19 a continuat sa afecteze disponibilitatea materiilor de baza pe tot parcursul anului 2021, continuand apoi si in anul 2022, avand un impact important asupra costurilor de productie si distributie. In esenta toate materiile prime care stau la baza productiei cablurilor si accesoriilor au avut o disponibilitate limitata sau au suferit majorari substantiale ale preturilor. Blocarea canalului Suez, a portului Shanghai, criza transporturilor cauzata fie de disponibilitatea limitata a soferilor, fie de impunerea certificatelor de vaccinare din anumite tari europene, au atras dupa ele intarzieri, atat in privinta livrarii materiilor prime, cat si a produselor finite catre clienti.
"Inca de la inceputul pandemiei, pe care l-as considera punctul de pornire a tuturor provocarilor mentionate anterior, LAPP a urmat un proces de adaptare dinamica astfel incat clientii sa beneficieze de produsele livrate in cel mai scurt timp posibil. Am continuat sa acordam aceeasi atentie sporita nivelului superior de servicii pe care-l oferim partenerilor nostri in asa fel incat sa mentinem cat de mult posibil acelasi timp de livrare, iar acolo unde situatia a cerut-o sa venim cu alternative sustenabile si in beneficiul clientilor", a explicat Adrian Andrunachi.
Criza materiilor prime continua sa atraga dupa sine blocaje in lantul de distributie, aspect care ar putea avea o influenta asupra costurilor, respectiv asupra preturilor. LAPP face toate eforturile pentru a eficientiza sau chiar a redesena, acolo unde este cazul, procesele interne ca urmare a provocarilor generate de mediul extern, astfel incat impactul perceput de clientii companiei sa fie minim.
"Ne dorim sa mentinem un nivel stabil al preturilor, singura variabila existenta in acest moment fiind pretul cuprului. Una dintre valorile noastre de baza, in care credem cu tarie, este orientarea catre client, de aceea noi, LAPP, plasam intotdeauna clientul pe primul plan. Totodata, intentionam sa ramanem inovativi si de succes. Astfel, ne putem asigura un business sustenabil, depasind toate provocarile pe care mediul si industria in care activam ni le pot oferi", a mai spus Adrian Andrunachi.
 
 
Orientare catre sectorul industrial si produse eficiente energetic
Portofoliul LAPP Romania include marcile ÖLFLEX® - cabluri de forta si comanda, UNITRONIC® - sisteme pentru transferul datelor, ETHERLINE® - solutii de transfer de date in domeniul retelelor Ethernet, HITRONIC® - sisteme de transmitere optica, EPIC® - conectori industriali, SKINTOP® - presetupe pentru cabluri, SILVYN® - sisteme de tuburi de protectie si FLEXIMARK® - sisteme de etichetare. Potrivit datelor companiei, cele mai solicitate produse din portofoliu raman cablurile ÖLFLEX®, care acopera un spectru larg de aplicatii, urmate de solutiile pentru transferul datelor UNITRONIC® si ETHERLINE®. In contextul in care Romania este recunoscuta ca una dintre tarile cu viteze mari pentru transportul de date, Adrian Andrunachi estimeaza o crestere tot mai mare a cererii pentru fibra optica, solutia HITRONIC®.
Pentru LAPP, eficienta energetica este un obiectiv asumat inca din faza de proiectare a produselor. "Eficienta este o necesitate de baza pentru orice unitate industriala de productie, inclusiv la nivel de cabluri si conectori. Orice pierdere de energie cauzata de alegerea improprie, de dimensionarea eronata sau de conectarea defectuoasa, orice interferenta survenita dinspre echipamentele electromecanice sau dinspre solutiile de conectare, pot genera costuri suplimentare. De aceea, noi le oferim clientilor nostri produse dedicate specificului activitatii lor, care pe langa eficienta energetica ofera un grad inalt de protectie si de flexibilitate, cu alte cuvinte acel «peace of mind» de care acestia au nevoie pentru a fi productivi. Pe termen scurt si mediu vedem o orientare tot mai mare catre generarea de energie verde, iar in contextul actual geopolitic aceasta tendinta capata noi dimensiuni. Atat pe piata romaneasca, cat si la nivel european, sesizam o cerere sporita pentru cablurile si solutiile de conectare dedicate parcurilor fotovoltaice, unde LAPP ofera solutii perfect adaptate, optimizate si cu clasificare CPR - rezistente la foc. Ne asteptam ca aceasta tendinta sa se mentina cel putin si in urmatorii doi ani. Pe termen lung schimbarea de paradigma si orientarea catre energia regenerabila, atat la nivel industrial, cat si la nivel casnic va oferi noi posibilitati de dezvoltare, unele neexploatate inca", a explicat Adrian Andrunachi.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMTotalEnergiesALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
DRS
SIGM
Arduro
VEGO
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
GEWISS
ELECTROGRUP
concelex
leviatan
MCA
strabag nivel 1
Acvatot 2019
MAKITA
EDIT-Structural
rigips
AED
CDS
EURO BUILD
Ubitech
SSAB
theda mar
BogArt
konsent

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<