Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Decembrie 2024
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ROCA Industry propune achizitia producatorului de cabluri electrice Electroplast
ROCA Industry propune achizitia producatorului de cabluri electrice Electroplast
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 17 Mai 2023 12:57
ROCA Industry, primul holding romanesc de companii de materiale de constructii, detinut de ROCA Investments, urmareste sa integreze in portofoliul sau compania ELECTROPLAST, unul dintre cei mai mari producatori de cabluri si lider al pietei de cabluri electrice pentru infrastructura feroviara. Actionarii ROCA Industry vor vota in luna iunie cu privire la tranzactie, impreuna cu majorarea capitalului companiei cu maxim 150 mil. RON si transferul ROCA Industry de pe piata AeRO pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti.
Avand in vedere specificul holdingului, cu focus pe segmentul materialelor de constructie si intentia de consolidare a pozitiei pe aceasta piata, ROCA Industry urmareste achizitia unei participatii de 99,99% din actiunile ELECTROPLAST. Aceasta implica o tranzactiein valoare de aproximativ 9 milioane de euro de la ROCA Investments, compania de private equity care detine ELECTROPLAST. Cu o experienta de peste 30 de ani in fabricarea de cabluri electrice din cupru si aluminiu, compania a inregistrat la finalul anului 2022 o cifra de afaceri de 134,0 mil. RON (+47% fata de anul 2021), EBITDA in suma de 10,0 mil. RON - cu o marja de 7,47% din cifra de afaceri (vs -0,8% in anul 2021) si un profit net de 3,0 mil. RON (marja profitului net in 2022 este de 2,3%).
“ELECTROPLAST este inca una dintre companiile cu perspective de crestere la nivel regional pe care ne dorim sa le integram in holdingul ROCA Industry, alaturi de celelalte sapte companii pe care acesta le detine direct sau indirect. Aceasta intentie face parte din planul de a continua constructia strategica a holdingului nostru industrial, de consolidare si dezvoltare accelerata, prin achizitii de noi companii si crearea unei valori adaugate in jurul acestora, prin sinergii si instrumente comune. Ne propunem astfel trecerea la urmatorul nivel de dezvoltare, prin supunerea aprobarii, in cursul lunii iunie, de catre actionari a majorarii capitalului holdingului cu cu pana la 150 mil. RON si a transferului pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti. Intentionam sa devenim un reper pentru industria romaneasca care, printr-o viitoare listare pe piata principala a Bursei, ROCA Industry poate ajunge in pozitia de jucator de prima liga in economie,” declara Ionut Bindea, CEO ROCA Industry.
Holdingul ROCA Industry, fondat in septembrie 2021 si listat in ianuarie 2022 pe piata AeRO a BVB, vizeaza un nou nivel de dezvoltare, prin listarea pe piata principala a Bursei. Astfel, alaturi de accesul la surse diversificate de capital, prin expunerea catre o noua gama de investitori profesionali sofisticati sau fonduri institutionale de investitii, holdingul isi va intari vizibilitatea pentru dezvoltarea de parteneriate strategice, dar si expunerea internationala si credibilitatea necesara pentru scalarea activitatii la nivel european. “Pentru a dezvolta campioni industriali care sa conteze pe harta Europei, listarea pe piata principala BVB este un pas obligatoriu, iar constructia noastra de pana in prezent reconfirma viziunea strategica a holdingului”, completeaza reprezentantul companiei.
La nivelul primului trimestru (T1) al acestui an, companiile ROCA Industry au raportat o cifra de afaceri cumulata in valoare totala de 95,4 mil. RON, in crestere cu 0,4% comparativ cu anul T1 2022, in timp ce in 2022 ROCA Industry a raportat venituri cumulate de aproape 400 de milioane de lei. In primul trimestru al anului, companiile productive din cadrul ROCA Industry au realizat o EBITDA cumulata de 4,4 mil. RON, respectiv o marja EBITDA de 4,6%.
La nivel de holding, ROCA Industry a inregistrat venituri financiare in valoare de 2,6 mil. RON, raportand un profit net in valoare de 1,3 mil RON in T1 2023.
Primele luni ale anului au fost marcate de presiunea inflationista, miscarile care au avut loc pe piata fortei de munca, dar si de impactul accesului la creditare sub efectele ecourilor bancare de pe pietele internationale. Toate acestea au dus la o reactie precauta si ezitari in industria materialelor de constructii si a utilizatorilor ei imediati - constructorii.
 
TotalEnergiesALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
GEWISS
theda mar
rigips
strabag nivel 1
BogArt
Acvatot 2019
EDIT-Structural
VEGO
concelex
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Ubitech
SSAB
DRS
noark
AED
leviatan
quadratum
MAKITA
ELECTROGRUP
konsent
EURO BUILD
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<