SIEMENS: Afaceri de aproape 400 milioane de euro, la nivel national |
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 29 Apr 2014 13:53 |
Siemens Romania, una dintre cele mai importante companii din domeniul tehnologiei si prezenta de peste un secol la nivel local, a realizat o cifra de afaceri de 393 milioane de euro in 2013, in cadrul tuturor celor patru sectoare, denumite generic Energie, Sanatate, Industrie si Infrastructura și Orase. Divizia de tehnologii pentru cladiri (Building Technologies), parte a sectorului de Infrastructura si Orase, a inregistrat o cifra de afaceri de 5,6 milioane de euro anul trecut, suma rezultata din vanzarea de produse, proiecte si din activitatile de facility management. Pentru anul 2014, noua strategie de afaceri si de pozitionare pe piata nationala a diviziei Building Technologies consta in furnizarea soluțiilor prin intermediul partenerilor, vanzarea si distributia produselor urmand a se realiza prin intermediul departamentului Control Products and Systems. Implementarea noii strategii de business a generat, in primele trei luni din 2014, o crestere cu aproximativ 26% a vanzarilor de produse, in comparatie cu nivelul mediu al acelorasi perioade din anii anteriori.
Proiectele de referinta implementate de Siemens Building Technologies sunt numeroase si implica livrari de sisteme si produse atat pe segmentul de protectie la incendiu si securitate, cat si in domeniul automatizarilor, instalatiilor si echipamentelor care pot creste confortul beneficiarilor finali, adresandu-se mai multor domenii de activitate: fabrici si zone industriale, retele de hoteluri, institutii publice, complexuri de business etc. "Unul dintre cele mai recente proiecte, incheiate cu ajutorul partenerului Siemens - Probitas International, este Hotelul International Iasi, cladire complet automatizata cu echipamente furnizate de catre compania noastra. In acest caz, sistemul de management al cladirii (BMS) le integreaza pe cele de automatizare a instalatiilor HVAC, detecție incendiu Sinteso, de antiefracție SPC, pe cel de automatizare a controlului camerelor de hotel - HARS, precum si instalatiile de curenti tari (tablouri electrice, bare, analizoare de energie electrica etc). In linii mari, aceste solutii gestioneaza de la temperatura in camerele hotelului si luminile din spatiile comune, pana la accesul in cladire si preventia incendiului, cu informarea constanta a operatorului cu privire la starea imobilului. Toate sistemele sunt controlate prin intermediul pachetului software de management al cladirii Desigo™ Insight, care poate fi gestionat prin comenzi simple, chiar si de catre persoane fara cunostinte de programare", a declarat George Zapan, Head of Building Technologies Division, din cadrul Siemens Romania. Printre cladirile publice echipate cu sisteme din portofoliul Siemens Building Technologies se afla Spitalul Coltea si Aeroportul International "Henri Coanda" (echipate cu sisteme de detecție a incendiului), avand in lucru si sistemul de incendiu si automatizari pentru noua cladire a Teatrului National Bucuresti. Alte proiecte realizate de divizie au vizat complexurile de birouri Petrom City si Cascade Tower, fabricile Hella (Lugoj), Eurotire (Drobeta Turnu-Severin), Expur (Slobozia) si Renault Technologies Roumanie.
Este vizata majorarea cotei de piata in acest an
Unul dintre obiectivele de business prioritare stabilite la nivelul managementului Siemens Building Technologies Romania este reprezentat de cresterea cotei de piata, prin atragerea de parteneri noi si prin impulsionarea celor existenti, in vederea implementarii solutiilor dedicate cladirilor inteligente.
Un reportaj complet despre activitatea Siemens in Romania poate fi lecturat in editia TOP Agenda Constructiilor, ce va fi disponibila la jumatatea lunii mai 2014.
|