Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BAIA MARE: Fonduri europene de 200 milioane euro atrase pentru 2019 si 2020
BAIA MARE: Fonduri europene de 200 milioane euro atrase pentru 2019 si 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 05 Feb 2019 17:24
Primarul municipiului Baia Mare a prezentat proiectele care vor fi finantate din fonduri europene in perioada 2019 - 2020, iar cuantumul acestor fonduri este cea mai consistenta din istoria municipiului, respectiv peste 200 de milioane de euro, suma care va genera si dezvoltare economica si dezvoltare urbana si o considerabila crestere a calitatii vietii.
De asemenea, a fost supusa spre consultare initiativa de reurbanizare a cartierelor, a incintelor blocurilor de locuit si de amenajare si construire de locuri de parcare la nivelul solului sau parcaje subterane, respectiv supraterane. Proiectul amplu, generos va necesita eliminarea unor garaje, in special a celor improvizate ori construite fara autorizatie ori respectand regulile impuse de catre autoritatea locala, dar acest lucru se va aplica doar acolo unde este strict nevoie si fara a afecta garajele aflate in perfecta legalitate. Catalin Chereches a mentionat clar ca orice pas in directia demolarii garajelor se va face cu respectarea legii, respectiv cu respectarea proprietatii, dar si cu respectarea cetateanului prin discutii individuale cu fiecare proprietar si cu despagubirea onesta a acestora.
Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare: „Dorim ca aceasta activitate sa fie organizata in cadrul unei societati care sa apartina exclusiv autoritati locale, iar acest lucru se va intampla in viitorul foarte apropiat, nu mai departe de jumatatea acestui an. Trebuie sa schimba radical modul in care se face salubrizarea orasului, respectiv ridicarea deseurilor menajere de la cetateni si de la societatile comerciale, atat din perspectiva costurilor cat si a calitatii. A venit momentul dupa cativa ani in care am devenit un oras mult mai curat si mai ingrijit, sa mai parcurgem o etapa consistenta in evolutia orasului din aceasta perspectiva. Trebuie sa inteleaga cei cu care lucrez ca standardele mele sunt inalte si ma raportez la exemple pozitive pe care le-am asimilat din orasele cu cel mai ridicat grad de civilizatie.”
Nu in ultimul rand s-a discutat rezolvarea locuirii ilegale in unele dintre zonele orasului, Craica, Fereneziu, Pirita, Horea - Cuprom sau zona Garii.
La solicitarea celor prezenti, Catalin Chereches s-a angajat sa realizeze si sa transmita tuturor cetatenilor, spre corecta informare, toate initiativele si proiectele pe care le va implementa in municipiu pana la 1 martie sub forma unui raport amanuntit avand in vedere si tendinta unei parti a presei interesate sau a celor din anumite zone politice de a dezinforma intr-un mod lipsit de orice onoare si bun simt, de fapt, direct vorbind, de a minti cetateanul. Odata cu reconfigurarea Consiliului de Onoare va demara si renasterea Consilul Local al Tinerilor si a Consiliilor Civice de Cartier, avand in vedere proiectul domniei sale de restructurare a activitatii si structurii Primariei si a servicilor publice, infiintandu-se in primavara acestui an Birouri de tipul primariilor de cartier in care, dupa un program cunoscut de intreaga comunitate, sa-si desfasoare activitatea si primarul municipiului. Acest lucru va avea beneficii multiple pentru baimareni: comunicarea primarului va fi una directa cu baimarenii si va putea veghea la calitatea muncii functionarilor din primarie si a celor care fac lucrari si servicii pentru oras.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
siniat
viarom
concelex
rigips
theda mar
CDS
ness project
strabag nivel 1
noark
MAKITA
quadratum
Ubitech
EDIT-Structural
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander