Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BOSCH: Succes pentru noile pompe de caldura cu recuperarea aerului evacuat
BOSCH: Succes pentru noile pompe de caldura cu recuperarea aerului evacuat
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Apr 2019 13:53
Wetzlar - Divizia Bosch Termotehnica a generat venituri record de 3,5 miliarde de euro in 2018. Intr-un context dificil, veniturile companiei au crescut fata de anul precedent cu 2,3 procente in termeni nominali si cu 4,6 procente dupa ajustarea in functie de fluctuatiile cursului de schimb valutar. La nivel regional, veniturile obtinute in Turcia au indicat o trendinta pozitiva, insa cresteri au fost inregistrate si pe pietele principale, Germania si Marea Britanie. In ceea ce priveste produsele, divizia de Incalzire Rezidentiala a constituit din nou principalul motor de crestere, pompele de caldura contribuind semnificativ la acest succes remarcabil.
In cadrul targului comercial ISH Energy de la Frankfurt/Main, Bosch Termotehnica a prezentat marcile Bosch si Buderus la doua standuri invecinate. „Marcile puternice si produsele inovatoare pentru digitalizare, descentralizare si electrificare - cele trei mega-tendinte din industria noastra - ne-au plasat intr-o pozitie excelenta. In aceasta lume tot mai complexa a tehnologiilor de incalzire, suntem partenerul ideal pentru profesionisti”, a declarat Uwe Glock, presedintele diviziei Bosch Termotehnica. Sub motto-ul „Modelam viitorul impreuna”, Buderus ilustreaza cum se pot baza partenerii comerciali pe sprijinul marcii si pe consultanta specializata, atunci cand vine vorba despre alegerea, punerea in functiune, intretinerea si repararea sistemelor de incalzire. Prezenta Bosch la targul ISH marcheaza ultimul pas in trecerea de la marca Junkers, la marca Bosch: expertiza dovedita in materie de sisteme de incalzire a marcii Junkers este completata de expertiza tehnologica a marcii Bosch. Capacitatea de inovare a companiei Bosch le ofera clientilor acces la o gama completa de solutii avansate pentru incalzire si preparare a apei calde menajere. Prin urmare, aceasta schimbare reuneste avantajele oferite de ambele marci - solutii integrate si fascinante de la un partener care usureaza viata utilizatorilor si instalatorilor, cu o conectivitate si o independenta sporite.
Investitii in tehnologiile viitorului
Electrificarea joaca un rol din ce in ce mai important in sectorul de incalzire si climatizare, solutiile electrice fiind folosite in aceeasi masura cu echipamentele pe gaz sau motorina. „Ne vom extinde gama de pompe de caldura, solutii electrice de preparare a apei calde menajere si sisteme de climatizare. De asemenea, dorim sa patrundem pe noi segmente de piata, cum ar fi gestionarea energiei si solutii energetice pe baza de celule de combustibil”, a afirmat Glock. In anii urmatori Bosch Termotehnica va investi circa 100 de milioane de euro in operatiunile sale cu pompe de caldura, cu accent pe solutii de sisteme usor de instalat cu sprijin digital. In 2018, a fost demarata productia a trei noi game de produse pe trei noi linii de fabricatie din Tranas, Suedia. Avand centre de dezvoltare in Tranas pentru Europa de Nord si in Aveiro, Portugalia, pentru Europa de Sud si o noua echipa de dezvoltare in Wernau, Germania, pentru Europa Centrala, Bosch Termotehnica este bine pozitionat serveasca piata europeana cu pompe de caldura pentru incalzire, care reprezinta 95 de procente din piata globala. Succesele inregistrate de portofoliul adaptat la nivel regional sunt deja vizibile. „In Suedia, cota noastra de piata a crescut cu mai mult de doua ori de la lansarea noilor pompe de caldura cu recuperarea aerului evacuat, concentrandu-ne pe simplitate prin standardizare, precum si pe usurinta instalarii si utilizarii”, a mai spus Uwe Glock.
Imbunatatirea tehnologiei cu celule de combustibil
Bosch continua cu dezvoltarea celulelor de combustibil pentru noi sisteme energetice potentiale. Impreuna cu specialistul in tehnologie Ceres Power, Horsham, Marea Britanie, compania doreste sa imbunatateasca tehnologia celulelor de combustibil cu oxid solid (SOFC). Parteneriatul strategic a fost incheiat in 2018 si presupune o investitie de patru procente in Ceres Power. Obiectivul este acela de a industrializa tehnologia SOFC prin productia in masa si de a o utiliza pentru generarea de energie conectata si descentralizata. Sistemele SOFC o sa fie utilizate in orase, fabrici, centre IT sau statii de incarcare pentru autovehicule electrice. Uwe Glock este convins ca „extrem de eficienta tehnologie a celulelor de combustibil va avea o contributie importanta la tranzitia energetica, asigurand siguranta alimentarii si flexibilitatea sistemului energetic”. Intr-o lume tot mai urbanizata, tehnologia cu celule de combustibil este indispensabila pentru a asigura siguranta alimentarii: in 2050, se estimeaza ca peste sase miliarde de oameni vor locui in orase, adica 70 de procente din populatia globala. Deja in prezent, 75 de procente din consumul de energie global provine din zonele metropolitane. Pana in 2035, consumul global de energie va creste cu 30 de procente.
In viitor, nu va mai fi posibil sa satisfacem aceasta cerere crescuta pentru electricitate doar prin centrale electrice de mari dimensiuni. Parteneriatul dintre Bosch si Ceres Power urmareste sa stabileasca un nou standard in industrie prin utilizarea tehnologiei SOFC pentru alimentarea cu energie descentralizata.
Interconectarea sectoarelor in cazul cladirilor: Bosch Energy Manager
Sistemul energetic rezidential devine din ce in ce mai cuprinzator, electrificat si complex. Energy Manager dezvoltat de Bosch Termotehnica este un sistem de comanda care optimizeaza nu doar confortul utilizatorului, ci si costurile la energie. Acesta ajuta proprietarii caselor inteligente sa devina mai independenti din punct de vedere energetic si asigura gestionarea eficienta a consumului, generarii si stocarii de energie intre diferite componente precum pompe de caldura, sisteme fotovoltaice si, in viitor, autovehicule electrice. Software-ul Energy Manager combina in mod inteligent componente individuale pentru a facilita utilizarea electricitatii auto-generate si generarea eficienta a caldurii. Energy Manager este integrat in Bosch Smart Home - aplicatia le permite utilizatorilor sa pastreze controlul asupra tuturor datelor si sa isi integreze cu usurinta aparatele electrocasnice. Cei care locuiesc in case inteligente isi pot reduce cu pana la 70 de procente costurile la energia electrica datorita controlului digital eficient si energiei solare regenerabile in combinatie cu un sistem de stocare a energiei in baterie.
Interconectarea sectoarelor in cartierele rezidentiale: sisteme de stocare a energiei electrice si infrastructura de incarcare
Interconectarea inteligenta a sectorului este cheia pentru a raspunde la cerintele pe care oamenii le au, cu privire la aprovizionarea energie electrica in cartierele lor. Glock a subliniat importanta pozitionarii companiei ca un furnizor puternic de solutii de sisteme si servicii integrate in acest domeniu: „Daca vrei sa stapanesti tranzitia energetica, ai nevoie de eficienta in toate sectoarele, si nu unul dupa celalalt, ci pentru toate simultan. Pentru acest scop, este nevoie de sisteme eficiente si, daca este posibil, surse de energie regenerabila in toate sectoarele”, a explicat acesta in cadrul conferintei de presa a diviziei Bosch Termotehnica sustinute cu ocazia ISH. Componentele individuale - sisteme de stocare a energiei electrice, statii de incarcare rapida, tehnologie cu celule de combustibil cu oxid solid si software complementar de gestionare a energiei - trebuie sa fie integrate intr-un sistem global inteligent. Bosch este bine pozitionat realizeze acest obiectiv: achizitionand 39 de procente din actiunile ads-tec Energy GmbH in octombrie 2018, compania si-a consolidat activitatile in domeniul sistemelor de stocare a energiei electrice si gestionarea acestora. „In colaborare cu ads-tec Energy, putem oferi sisteme cuprinzatoare pentru gestionarea locala a energiei in cladiri si ansambluri imobiliare, aducand o contributie importanta la tranzitia energetica.
„Investitia noatra in ads-tec Energy este abordarea strategica perfecta pentru pozitionarea noastra ca o companie digitala in domeniul climatizarii si cel energetic”, a spus Glock. Gestionarea sistemelor energetice locale este o solutie tot mai des intalnita in orase si cartiere rezidentiale.
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIMhiltiTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
DRS
GEWISS
AED
CDS
ELECTROGRUP
theda mar
Acvatot 2019
SSAB
Arduro
leviatan
concelex
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
konsent
MCA
VEGO
quadratum
noark
EURO BUILD
Ubitech
rigips
EDIT-Structural
MAKITA
SIGM

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<