Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CCIFER: Metode de monitorizare a starii de sanatatea online in conditii de izolare
CCIFER: Metode de monitorizare a starii de sanatatea online in conditii de izolare
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Mar 2020 14:02
Nimic nu este mai important decat sanatatea, iar in contextul izolarii sociale la care suntem nevoiti sa recurgem in aceasta perioada, modalitatile, precum si solutiile de monitorizare a starii de sanatate si de diagnostic fac tranzitia din ce in ce mai rapid in mediul online.
Buletinul informativ propus de CCIFER - Camera de Comert si Industrie Romano-Franceza - include date despre diverse platforme de asistenta medicala si diagnostic online, pasii de urmat off line pentru tratarea cazurilor de infectie respiratorie si cateva linkuri catre surse oficiale de informare.
 
 
E-health : platforme de diagnostic online
In aceasta perioada, cand este recomandat sa ramanem in casa si sa limitam cat mai mult orice tip de iesire, au inceput sa apara paltforme de diagnostic online atat in mediul public, cat si in mediul privat.
- Incepand cu 17 martie, Spitalul Clinic Colentina se transforma in centru pentru tratarea pacientilor infectati cu noul coronavirus SARS – CoV2. Astfel, tot din aceasta data, au fost oprite toate internarile. Pentru a ramane aproape de pacienti, Spitalul Clinic Colentina va pune la dispozitie un serviciu online GRATUIT de Evaluare medicala la distanta.
- RecoMedica, une startup romanesc care ofera ghidare si asistenta medicala online gratuita pentru a ridica nivelul de preventie medicala, a lansat o campanie online pentru a ajuta utilizatorii sa identifice daca simptomele pe care le au sunt urgente sau daca sunt legate de coronavirus.
- Autism Voce, o asociatie membra a CCIFER, propune in aceasta perioada Autism Voce Line, o linie de consiliere psihologica gratuita online, dedicata familiilor cu copii cu tulburari TSA sau tulburari comportamentale.
 
Pasi de urmat in cazul unei afectiuni respiratorii severe
Cand exista suspiciunea unei afectiuni respiratorii, persoana care le observa trebuie sa se adreseze in primul rand medicului de familie. Medicul de familie are competenta de a face o evaluare corecta in urma careia se va stabili conduita medicala adecvata.
Atunci cand este posibil, incurajam contactarea medicului de familie mai intai la telefon si urmarea instructiunilor primite de la acesta.
Ca si in cazul gripei obisnuite, evolutia clinica a covid-19 poate fi agravata de statusul imunitar al pacientului.
Simptomele frecvente ale infectiei cu coronavirus : febra inalta, dificultati de respiratie, oboseala, dureri de cap, tuse, dureri in gat. Astfel, este suspecta de coronavirus orice persoana care :
- prezinta semne de infectie respiratorie severa, asociind febra inalta (peste 38g°C), tuse si dificultati respiratorii.
- a calatorit in zonele cu risc epidemic in ultimile 14 zile sau a intrat in contact cu o persoana diagnosticata/suspecta de infectie cu COVID-19.
Sunati la 112 daca aveti febra, tusiti sau v-ati intors din tarile sau zonele aflate in carantina de cel putin 14 zile.
Doar spitalele publice de boli infectioase autorizate pot sa primeasca, sa testeze si sa ofere ingrijire pacientilor cu suspiciune/infectie cu covid-19. Acestea sunt :
Institutul National de Boli Infectioase Prof. Matei Bals, Bucuresti
- Spitalul Clinic Dr. Victor Babes, Bucuresti
- Spitalul Clinic Colentina, Bucuresti
- Spitalul Colentina, Bucuresti
- Spitalul Sfanta Parascheva, Iasi
- Spitalul Clinic de boli infectioase, Cluj
- Spitalul Victor Babes, Timisoara
- Spitalul Victor Babes, Craiova
- Spitalul de boli infectioase, Constanta
Pentru o informare corecta, va recomandam sa urmariti sursele oficiale de informare si sa solicitati informatii doar din surse autorizate:
- Ministerul Sanatatii
- Organizatia Mondiala a Sanatatii
- https://stirioficiale.ro/informatii
- Linie publica de informare telefonica cu privire la coronavirus - TELVERDE (0800 800 358). Numarul TELVERDE nu este un numar de urgenta, este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor.
- Romanii aflati in strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia special dedicata lor +4021.320.20.20.
- Persoanele care au suspiciuni ca au contactat virusul trebuie sa sune la numarul de urgenta 112.
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
siniat
strabag nivel 1
noark
CDS
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
EDIT-Structural
concelex
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
quadratum
ness project
Ubitech
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander