Agenda Constructiilor
Luni, 28 Septembrie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CELCO: Izomineral, noul material natural si ignifug pentru izolatii la case pasive
CELCO: Izomineral, noul material natural si ignifug pentru izolatii la case pasive
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 22 Mar 2019 15:00
Celco a lansat in noiembrie anul trecut primul material mineral romanesc de izolatie, o alternativa naturala si sanatoasa pentru solutiile existente pe piata. Astfel, Celco este a 6-a fabrica din lume si prima fabrica din Romania care produce un material mineral de termoizolatie, natural si ignifug. Prin densitatea foarte mica a placilor de termoizolare Celco Izomineral se asigura un confort termic sporit in incapere, acestea reprezentand totodata o adevarata bariera impotriva focului, fiind un material incadrat in Euroclasa A1 de rezistenta la foc. Pe langa obtinerea unei rezistente termice a zidariei mult imbunatatite, Celco Izomineral asigura unitate anvelopei, deoarece poate fi utilizat si pentru termoizolarea structurilor din beton, a planseelor si stalpilor de rezistenta.
Casa pasiva trebuie sa indeplineasca cerinte extrem de exigente in privinta consumului de energie pentru incalzire si racire, a necesarului de energie primara sau a gradului de etanseitate la aer a anvelopei. Confortul termic ridicat inseamna temperaturi confortabile si constante in intreaga cladire, fara curenti de aer neplacuti, fara riscul de aparitie a condensului sau a igrasiei.
Energia pasiva a radiatiilor solare captata din exterior si furnizata apoi ca energie termica de unele dispozitive si de ocupantii casei sunt suficiente pentru a pastra casa la o temperatura de interior confortabila in anotimpul rece. BCA-ul este unul dintre putinele materiale de zidarie care poate fi perceput ca un material cald. Caldura inmagazinata in blocurile de BCA si in placile de termoizolare Izomineral vor fi cedate pe o perioada lunga de timp, impiedicand racirea brusca a incaperilor iarna sau incalzirea rapida a interioarelor vara. Structura poroasa a acestora face posibila preluarea umiditatii din aerul unei incaperi si redarea acestuia atunci cand umiditatea incaperilor scade, prevenind aparitia condensului.
Tinand cont de faptul ca, in continuare cladirile sunt responsabile pentru cea mai mare parte a consumului de energie din Romania, iar unul dintre cele 3 obiective europene pentru anul 2020 este de imbunatatire cu 20% a eficientei energetice a cladirilor, Celco Izomineral contribuie substantial la indeplinirea acestui obiectiv prin: imbunatatirea coeficientului de transfer termic al zidariei, prin reducerea puntilor termice datorita inzidirii cu rosturi subtiri, prin adaptabilitate perfecta cu suprafata suport in situatiile in care zidaria este realizata din BCA si etanseizarea anvelopei cladirii prin izolarea elementelor de beton (stalpi de rezistenta, grinzi, plafoane).
Avand o conductivitate termica de Λdry = 0,050 W/m0K, o densitate de doar 160 kg/m3 si o rezistenta la compresiune de minim 0,4 N/mm2, Celco Izomineral poate fi utilizat pentru aplicatii neportante: placarea interioara si exterioara a zidariei, placarea planseelor si a structurii de rezistenta, in vederea cresterii confortului termic, fonic al cladirii si protectiei impotriva incendiilor.
Comparand Celco Izomineral cu alte solutii prezente pe piata de profil, acesta prezinta avantaje superioare din punct de vedere al sustenabilitatii sale: stabilitate dimensionala, rezistenta la compresiune de minim 0,4 N/mm2, o durata a vietii de minim 45 ani nefiind necesara inlocuirea periodica a izolatiei, insa cel mai important avantaj este ca nu arde si nu eliberaza substante toxice, fiind fabricat din materii prime minerale, naturale. Produsul unic este o solutie naturala si ecologica pentru termoizolare, care lasa casa sa respire, are performanta termica excelenta si protectie ridicata impotriva focului si penetrarii apei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKCOVID-19ALLBIMallbimElmas 375
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CELCO 2020
rigips
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere