Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - ANALIZA - Revista Agenda Constructiilor editia nr. 151 (Iunie-Iule 2020)

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 151 (Iunie-Iule 2020)
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 151 (Iunie-Iule 2020)
PDF, 46 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CONSTRUCTII & INSTALATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra
Data actualizare: 08 iul 2020
Sumar: click aici
Sumarul revistei - conceputa intr-o structura bilingva (romana si engleza) si integrata cu publicatia Fereastra - abordeaza, printre altele, urmatoarele teme principale:
 
EVENIMENT EVENT
Planul national de investitii in urmatorul deceniu: 100 miliarde euro
The national investment plan for the next decade: 100 billion euro
Sectorul de constructii ramane unul dintre motoarele economiei
The construction sector remains one of the engines of the economy
 
ANALIZA | ANALYSIS
Inceput foarte bun de an pentru producatorii de ciment si betoane
Very good start to the year for cement and concrete producers
Peste 220 milioane de euro anual, pe piata locala de zidarie
Over 220 million euro per year on the Romanian masonry market
 
DIGITALIZAREA IN CONSTRUCTII | DIGITIZATION IN CONSTRUCTION
Telemunca aduce tehnologia pe agenda managerilor de companii
Remote work brings technology to the agenda of company managers
 
PIATA MUNCII | LABOR MARKET
Perspective aproape nule de angajare in aceasta vara, in toate domeniile
Almost zero employment prospects this summer, in all business areas
 
PRODUSE & TEHNOLOGII | PRODUCTS & TECHNOLOGIES
Connectivity Ecosystem, abordare integrata in domeniul „smart home”
Connectivity Ecosystem, integrated approach in the smart homes
ECLIPSE, versiune inovatoare a sistemului glisant SUPREME S650 PHOS
ECLIPSE, innovative version of the SUPREME S650 PHOS sliding system
SIW 9-A22: Surubelnita Hilti cu impact tangential de mare putere
SIW 9-A22: Ultimate-class 22V high-torque impact wrench, by Hilti
SOLUTII de automatizare a depozitelor, prin Jungheinrich Romania
Warehouse automation solutions, provided by Jungheinrich Romania
ACOUSTIC si ACOUSTIC EXTRA, placi pentru fonoizolare de la ROCKWOOL
ACOUSTIC & ACOUSTIC EXTRA, soundproofing boards by ROCKWOOL
 
OPINII | INTERVIEW
ARACO: Piata constructiilor are potential de a creste cu doua cifre in acest an
ARACO: Double-digit increase in the construction market, possible in 2020
HOLCIM: Criza medicala a mutat focusul de pe business pe angajati
HOLCIM: The medical crisis has shifted the focus from business to employees
BUILDGREEN: Pandemia impune noi criterii de certificare a cladirilor
BUILDGREEN: The pandemic imposes new criteria on buildings certification
SW Umwelttechnik mizeaza pe o stabilizare a business-ului in acest an
SW Umwelttechnik relies on a business stabilization this year
REI vrea sa atraga finantari de 200 milioane euro pentru firme, in 2020
REI wants to attract funding of 200 million euro for companies, in 2020
 
ANTREPRENORI & DEZVOLTATORI | CONTRACTORS & DEVELOPERS
Dinamica pozitiva a afacerilor constructorilor in primele trei luni ale anului
Positive dynamics of contractors' business in the first three months of the year
 
INFO-SANTIERE | BUIDING SITES
Cererea de proiecte a scazut sensibil sub impactul pandemiei Covid-19
Demand for projects has fallen under the impact of the Covid-19 pandemic
 
INDEX FURNIZORI | SUPPLIERS INDEX
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Editia Iunie-Iulie a revistei Agenda Constructiilor cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale de constructii si instalatii, precum si cele mai noi estimari referitoare la impactul pandemiei de coronavirus (Covid-19) asupra economiei, in general, si a sectorului de constructii, in particular, conform datelor care erau disponibile in momentul redactarii articolelor.
Tema centrala a editiei o reprezinta analiza pietelor de ciment/ agregate/ betoane/ elemente prefabricate din beton, respectiv de zidarie (caramida si BCA), in noul context de piata.
In premiera editia curenta include o prezentare a primei editii a videoconferintei EURO-Constructii, cu principalele teme discutate si concluziile trase in urma evenimentului.
Informatii suplimentare:
Primul material al revistei prezinta, pe scurt, Planul National de Investitii si Relansare Economica, lansat de Guvernul Romaniei la 1 iulie 2020. Investitii totale de circa 100 de miliarde de euro sunt luate in calcul in urmatorii zece ani, pana in 2030, in toate sectoarele economice. Analiza include principalele zone unde vor fi directionate investiile, cu precadere marile proiecte din infrastructura de transport, dar si extrase din discursurile din cadrul evenimentului de lansare, sustinute de Presedintele Klaus Iohannis, de prim-ministrul Ludovic Orban, dar si de ministrii Finantelor Publice - Florin Citu si al Transporturilor - Lucian Bode.
Urmatorul material include prezentarea primei editii a videoconferintei EURO-Constructii - Industria de constructii, sub impactul schimbarii, ce a avut loc la 25 iunie 2020 si a fost transmisa in direct pe Facebook si Youtube. Participantii la prima editie a evenimentului - Adriana Iftime (director general FPSC), Alexandru Gavozdea (presedintele OAR), Mihai Rohan (presedintele CIROM), Sorin Biban (Senior Tax Manager la Biris Goran SPARL), Adrian Cefalan (director de investitii la CNI) si Marius Lulea (vicepresedintele CTDS) - sunt optimisti privind evolutia acestei piete, cel putin pe termen scurt si mediu. Ei au prezentat impactul pe care l-au avut pandemia de coronavirus si criza economica ce i-a urmat si au incercat sa delimiteze cateva repere privind activitatea in perioada urmatoare a segmentelor pietei de constructii pe care le reprezinta. Toti au fost de acord ca sectorul va ramane pe lista domeniilor strategice ale economiei in urmatorul deceniu, cu pastrarea facilitatilor stabilite prin OUG nr. 114/ 2018, indiferent de partidele care vor urma la guvernare in acest interval.
Primul material de la rubrica de Analiza include prezentarea evolutiei pietei de ciment si a materialelor conexe (elemente prefabricate din beton) in noul context al pietei. Articolul include date privind afacerile principalilor producatori de ciment in 2019 si in primele luni din 2020 si modul in care activitatea acestora a fost afectata de pandemia de Covid-19. Datele statistice sunt intarite de opinii ale reprezentantilor pietelor de ciment si elemente prefabricate din beton, precum Mihai Rohan (presedintele CIROM), Horia Adrian (CEO Holcim Romania & Market Head Emerging Europe), Emila Gota (directorul general al Elis Pavaje), Iulian Mangalagiu (reprezentantul Semmelrock Romania) si Gabriel Neculae (administrator la SW Umwelttechnik Romania).
Cel de-al doilea material de analiza se refera la piata de zidarie (caramida si BCA), un sector estimat la 220 de milioane de euro in 2019. Articolul include o analiza a rezultatelor financiare ale celor 14 mari producatori din domeniu in 2019 si 2018, precum si principalele tranzactii realizate in ultimii ani in sector, care au schimbat clasamentul liderilor din cele doua subsectoare, de caramida si BCA. Sectiunea de opinii a analizei include declaratii semnate de Iulian Mangalagiu (CEO al Wienerberger si Tondach Romania), Liviu Stoleru (director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Cemacon SA), Niculae Dusu (presedinte le grupului Celco), Marian Petre Milut (presedintele Consiliului de Administratie al Prefab SA) si Marius Dragne (CEO al Xella Romania).
In continuare, rubrica dedicata digitalizarii evidentiaza rolul telemuncii, care a reprezentat regula in aceasta perioada de low touch economy si a adus tehnologia pe agenda managerilor de companii. Materialul mai subliniaza importanta existentei unui plan de continuitate a afacerii in situatii de criza pentru orice companie, dar si a securitatii sistemelor IT de pe care se lucreaza. O sectiune a analizei evidentiaza modul in care s-a vazut trecerea la telemunca si in alte tari ale lumii, dar si lacunele tehnologice pe care le-a scos la iveala noul regim de lucru.
Un material separat este dedicat si pietei muncii, materialul fiind centrat in jurul perspectivelor aproape nule de angajare din aceasta vara, existente in toate domeniile, inclusiv in sectorul de constructii, Activitatea de angajare este prognozata sa revina la nivelul anterior Covid-19 in aprilie 2021, in acest moment numai unul din tre angajatori continuand activitatile de recrutare. Articolul include si o sectiune dedicata initiativelor guvernamentale pentru ocuparea fortei de munca, dar si masurile de sprijin oferite angajatorilot afectati de pandemie, cu facilitati suplimentare pentru angajarea tinerilor si a persoanelor cu varste de peste 50 de ani.
Sectiunea de Produse & Tehnologii trece in revista cateva din principalele tehnologii care vor influenta lumea in perioada post-Covid-19, abordari integrate in domeniul smart home, de tipul Connectivity Ecosystem (alianta dintre Schneider Electric, Somfy, Danfoss si Assa Abloy) pentru a pune pe piata cele mai bune solutii tehnologice integrate pentru locuinte si spatii horeca inteligente. Rubrica mai include si alte tehnologii inovatoare specifice sectorului de constructii, promovate de companii precum Alumil, Hilti, Jungheinrich si Rockwool.
Rubrica de opinii include estimari privind evolutia pietei de constructii in contextul Covid-19 si perspectivele companiilor din domeniu pe termen scurt si mediu, reliefate de Laurentiu Plosceanu, presedintele ARACO. Despre derularea afacerilor pe timp de criza si mutarea focusului de pe business pe angajati vorbeste Horia Adrian (CEO Holcim Romania & Market Head Emerging Europe). Un alt material de la aceasta rubrica trateaza impactul pandemiei asupra certificarii cladirilor, care aduce noi reguli in planul certificarilor de sustenabilitate a cladirilor, in opinia lui Razvan Nica, Managing Director la BuildGreen, companie implicata in certificarea a peste 200 de cladiri si proiecte imobiliare. Un alt interviu prezinta perspectivele de pe piata elementelor prefabricate din beton si rezultatele si planurile de afaceri ale companiei SW Umwelttechnik Romania, comunicate de administratorul acesteia, Gabriel Neculae. Tot la rubrica Opinii mai este inclus si un interviu referitor la piata finantarilor pentru companii in 2020, realizat cu Roxana Mircea, Managing Partner la REI Finance Advisors.
Sectiunea de Antreprenori & Dezvoltatori include date privind activitatea si planurile Casei Sociale a Constructorilor (CSC) si a companiilor Con-A, Porr Construct, Zublin Romania si Ellaktor. La randul sau, rubrica Info-Santiere include date despre cele mai noi proiecte lansate de dezvoltatori, dar si stadiul unor mari proiecte publice. 
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
noark
MAKITA
concelex
CONCEPT STRUCTURE
rigips
strabag nivel 1
Ubitech
Acvatot 2019
quadratum
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
viarom
FRONTALE
CDS

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander