CNAIR: Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Timisoara-Moravita |
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 23 Ian 2019 14:17 |
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere., in calitate de solicitant, a elaborat si depus aplicatia de finantare pentru proiectul "Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul Autostrada Timisoara-Moravita" in vederea obtinerii de finantare nerambursabila alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, in cadrul Axei Prioritare 1-Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a metroului, Componenta 1, Obiectiv Specific 1.1 -Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere-sprijin pregatire proiecte de investitii, Operatiunea- Cresterea mobilitatii pe reteaua rutiera TEN-T centrala.
Obiectivul general al proiectului, ca parte din reteaua TEN-T Globala, este imbunatatirea competitivitatii economice a Romaniei prin dezvoltarea infrastructurii de transport care faciliteaza integrarea economica in Uniunea Europeana, contribuind astfel la dezvoltarea pietii interne cu scopul de a crea conditii pentru cresterea volumului investitorilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene.
Rezultatele asteptate ale proiectului sunt
1. Realizarea Studiului de Fezabilitate, tinand cont de aplicabilitatea in totalitate a legislatiei in vigoare (norme, normative, standarde, legi, etc.);
2. Intocmirea documentatiei suport si asistenta acordata Beneficiarului pentru sustinerea aplicatiei de finantare;
3. Pregatirea documentatia suport de atribuire a Contractului de proiectare si executie lucrari si asigurarea asistentei tehnice necesara Beneficiarului in perioada derularii procedurilor de achizitie publica pentru proiectare si executie;
Valoarea totala a proiectului este de 14.693.042 lei si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contributia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-9.303.768 lei, 25% contributia proprie- 3.101.256 lei, restul de 2.288.018 lei reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Durata proiectului este de 32 luni.
|