Agenda Constructiilor
Duminica, 26 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - COFACE: Cresterea economica si riscurile politice sunt interconectate
COFACE: Cresterea economica si riscurile politice sunt interconectate
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Sep 2018 06:55
Potrivit Indicelui de Risc Politic al Coface, Asia a avut un scor de 45% in ultimul clasament al riscurilor, peste media mondiala de 35%. Cu toate acestea, procentul ramane mai mic decat cel din Africa Sub-Sahariana, Orientul Mijlociu si Africa de Nord, Europa Centrala si America Latina.
In regiune, Asia de Sud are cel mai mare scor al riscurilor politice, urmata de Asia de Sud-Est. Asia de Est a raportat cea mai rapida accelerare a riscurilor politice in ultimul deceniu - in special in China, unde nivelul general a crescut cu 7,2 puncte procentuale intre 2007 si 2017. Acest lucru s-a datorat in principal unui scor deosebit de ridicat pentru indicele de fragilitate sociala a tarii. Presiunile sociale legate de inegalitatea veniturilor si coruptie sunt cele mai mari in Asia de Sud si Sud-Est, in ciuda activitatii economice dinamice.
Modelul de risc al Coface include de asemenea un scor de „penalitate” pentru tarile cu un volum ridicat al conflictelor si atacurilor teroriste. Din nou, Asia de Sud si Sud-Est prezinta un nivel ridicat al riscurilor de securitate din cauza fractionalizarii etnice, religioase si lingvistice, ducand la tensiuni intre diferitele grupuri. Exemple ale acestor tari includ India, Pakistan, Myanmar si Filipine.
Cresterea economica si riscurile politice sunt interconectate. Conditiile economice care se deterioreaza duc adesea la riscuri politice mai mari. Mai important, riscurile politice crescute pot afecta negativ activitatea economica prin doua canale. In primul rand, fluxurile de iesire dintr-o economie pot duce la piete de capital in declin si randamente ale obligatiunilor in crestere, ceea ce determina, in schimb, o deteriorare a conditiilor de finantare. In al doilea rand, costurile serviciului datoriei mai mari inseamna scaderi ale nivelurilor de incredere a companiilor si gospodariilor, determinand intarzieri sau anulari in deciziile de investitii si cheltuieli.
In viitor, aceste riscuri ar putea umbri perspectiva pentru unele economii din Asia. S-ar parea ca o mare parte din evolutia riscurilor politice in regiune in ultimii ani a fost legata de fragilitati politice in crestere, agravate de o proliferare a unor stiluri de guvernare mai putin democratice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMTotalEnergiesABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
CDS
Arduro
quadratum
rigips
AED
theda mar
strabag nivel 1
konsent
VEGO
SIGM
BogArt
Ubitech
GEWISS
EDIT-Structural
SSAB
noark
MCA
ELECTROGRUP
EURO BUILD
DRS
leviatan
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
concelex
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<