Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CONSTRUCTORUL pentru noua statie de metrou Berceni, desemnat in martie 2020
CONSTRUCTORUL pentru noua statie de metrou Berceni, desemnat in martie 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 12 Dec 2019 06:00
Primaria Sectorului 4 a primit doua oferte pentru noua statie de metrou din Berceni, informeaza un comunicat al edililor din sector.
In calitate de unitate administrativ-teritoriala abilitata sa organizeze o licitatie pentru adjudecarea acestui proiect, Primaria Sectorului 4 anunta ca doua asocieri de firme au depus deja oferte pentru realizarea noii statii de metrou ce va fi amplasata aproape de soseaua de centura a Municipiului Bucuresti, in zona Berceni.
„Facem pasi extrem de importanti privind proiectul noii statii de metrou pe care o amenajam pe Soseaua Berceni. Doua asocieri de societati si-au depus ofertele, asa ca putem trece la evaluarea acestora. Estimarea noastra este ca, pana la finalul lunii martie 2020, vom avea desemnat castigatorul, astfel incat sa putem incepe lucrarile”, a declarat Daniel Baluta, primarul Sectorului 4.
La data de 1 octombrie 2019, Ministerul Transporturilor, Metrorex si Primaria Sectorului 4 au semnat un protocol privind construirea unei statii de metrou la nivel suprateran, situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura. Proiectul are o valoare de aproape 146 de milioane de lei (30,7 milioane de euro), fara TVA. Statia de metrou din Berceni se va realiza in continuarea Magistralei 2 de metrou, Pipera – Berceni, folosind si terenul aferent liniei de proba si legatura retelei de metrou cu statia de cale ferata Popesti.
Cele doua asocieri de firme, care au depus oferte pentru a-si adjudeca in conditii competitive acest proiect, sunt urmatoarele:
Asocierea Aktor Societate Tehnica Anonima (AKTOR SA) in calitate de lider de asociere si Institutul de Cercetari in Transporturi INCERTRANS SA, in calitate de membru;
Asocierea SOMET SA in calitate de lider de asociere, TIAB SA , UTI Grup SA, Constructii Erbasu SA, cu Metroul SA tert sustinator si Schindler Romania, in calitate de subcontractant.
In vara acestui an Consiliul Local al Sectorului 4 din Capitala a cerut Primariei Municipiului Bucuresti includerea proiectelor de extindere a retelei de metrou si realizarii unei parcari printre proiectele incluse in Planul de Mobilitate Urbana Durabila al Capitalei.
Includerea celor doua proiecte in planul de mobilitate al Capitalei, valabil pentru perioada 2016-2030, a fost votata recent de consilierii locali, potrivit documentelor care sunt puse la dispozitie de Primaria Sectorului 4.
Noua statie de metrou va fi edificata suprateran, intre statia de metrou Berceni si soseaua de centura. Totodata, pe soseaua Berceni, ar urma sa fie realizata o parcare de tip „Park & Ride”.
Proiectele ar urma sa devina eligibile pentru finantare prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), din fonduri ale bugetului local, alte fonduri constituite legal. Valoarea tuturor proiectelor a fost evaluata la 40 de milioane de euro, fara TVA.
Oficialii Primariei Sectorului 4 subliniaza ca extinderea Magistralei 2 a metroului bucurestean ar aduce beneficii nu numai locuitorilor din Sectorul 4, ci si cetatenilor aflati in tranzit. Magistrala 2 de metrou detine 25% din totalul liniilor detinute de Metrorex si suporta zilnic 50% din fluxul de trafic al intregii retele de transport subteran din Capitala.
Initiatorii proiectului subliniaza ca, in sudul sectorului, locuitorii din comuna Berceni si orasul Popesti-Leordeni nu dispun de o modalitate rapida de deplasare spre centrul si nordul Capitalei (unde are celalalt capat Magistrala 2). Statiile de metrou Dimitrie Leonida si Berceni sunt in permanenta aglomerate si, daca se ia in considerare ca, pana in anul 2030, in zona de referinta vor aparea 12.000 de noi locuri de munca, numai acest fapt justifica investitia.
Nerealizarea acesteia va avea drept consecinte:
- blocaj iminent provocat de numarul mare de calatori cu metroul, in special pe peronul statiei Dimitrie Leonida;
- blocaje rutiere in mod constant pe soseaua Berceni, din cauza celor care vin cu autoturismele pentru a isi aduce familiile la metrou;
- intensificarea poluarii in zona, din cauza traficului rutier intens;
- cresterea aglomerarii auto si scaderea accesului catre scoli, institutii, centre de cultura, locurile de munca din zona.
Potrivit edililor Sectorului 4, realizarea statiei va scurta cu aproximativ 6 kilometri parcursul zilnic auto al unui locuitor din zonele comunei Berceni si orasului Popesti-Leordeni.
In luna iunie 2019, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat declansarea procedurilor de expropriere pe amplasamentul lucrarii „supralargire sos. Berceni, strada Ion Iriceanu si statia de metrou IMGB”, fapt care usureaza demararea lucrarilor efective, dupa care, in octombrie, a fost semnat protocolul de colaborare dintre Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Primaria Sectorului 4 si Metrorex.
„Proiectul dezvoltat cu Metrorex este unul menit sa completeze ansamblul de masuri pe care Primaria Sectorului 4 le-a luat pentru a fluidiza traficul si pentru a creste atractivitatea si a dinamiza investitiile in aceasta zona. In afara de largirea la patru benzi a soselei Berceni, largirea soselei Turnu Magurele si a soselei Luica, precum si realizarea de constructii tip Park & Ride, proiectul dezvoltat cu Metrorex reprezinta o inchidere a listei de masuri pentru zona de sud a Capitalei”, a concluzionat Daniel Baluta.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
theda mar
MAKITA
EDIT-Structural
CDS
concelex
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
viarom
strabag nivel 1
quadratum
leviatan
rigips
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
ness project
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander