Hidroconstructia si Iridex reabiliteaza casetele si sistemul de drenare Vitan - Glina |
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 09 Iul 2019 14:47 |
Primaria Municipiului Bucuresti a incheiat doua contracte de proiectare si executie pentru ambele loturi ale contractului "Reabilitarea Casetei si a sistemului de drenare de pe partea stanga in sectorul Vitan" (CL5) din cadrul proiectului "Finalizarea Statiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dambovita (Caseta) in Municipiul Bucuresti – Etapa II”. Ambele contracte de lucrari au o durata de proiectare si executie de 18 luni, la care se adauga 12 luni perioada de notificare a defectelor.
Lucrarile executate pe o lungime de 4550 m in cadrul lotului 1 si pe 2950 m in cadrul lotului 2 vor duce la reducerea infiltratiilor provenite din albia amenajata si din panza freatica, eliminarea blocajelor din Caseta, cu consolidarea structurala si etansarea unor tronsoane slabite, avand ca rezultat marirea capacitatii hidraulice de transport a acestui canal colector, reducerea dilutiei si eficientizarea procesului de epurare a apelor uzate.
In cadrul inspectiilor video realizate la Caseta, s-au identificat probleme de natura structurala, cum ar fi tuburi erodate, deplasate, fisurate, precum si acumulari de depozite de namol si de alte materiale (resturi de constructii, material plastic etc.).
Prin executia lucrarilor pe ambele loturi ale contractului CL5 se asigura curatirea Casetei, etanseizarea structurilor zonelor de descarcare a colectoarelor ce deverseaza in Caseta, crearea de goluri tehnologice provizorii in cuva de scurgere a raului, inclusiv reabilitarea zonei de radier, etansarea prin injectare a zonelor cu infiltratii, consolidarea structurii si repararea zonelor cu armatura aparenta, obturarea fisurilor, protejarea suprafetelor aflate in contact cu apa reziduala, repararea zonelor din jurul gurilor de canalizare ale caminelor de vizitare.
Reabilitarea sistemului de drenare de pe ambele parti ale raului Dambovita se va realiza prin curatirea acestuia, reprofilarea sau refacerea gaurilor de vizitare ale drenurilor, refacerea continuitatii drenurilor in zona de descarcare a colectoarelor in Caseta, inclusiv testarea functionarii filtrelor. In scopul reducerii impactului asupra traficului, Antreprenorul va executa lucrarile pe timpul noptii pe minim de 25 % din durata totala de executie a lucrarilor (interval orar 22 – 06).
Caseta a fost realizata in structura din beton armat cu sectiune rectangulara ce cuprinde mai multe compartimente, avand traseul de la Lacul Morii pana la podul Vitan, fiind amplasata sub cuva de beton a raului Dambovita, apoi de la podul Vitan, de-a lungul malului stang al albiei regularizate (cuva de beton) a raului pana la Nodul Hidrotehnic de la Popesti, unde subtraverseaza raul si continua de-a lungul malului drept pana la statia de epurare ape uzate Glina.
Valoarea totala a proiectului "Finalizarea Statiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dambovita (Caseta) in Municipiul Bucuresti – Etapa II” este de 1.738.198.440 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totala eligibila este de 1.448.498.700 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 82 luni, respectiv intre data de 03.01.2014 si data de 31.10.2020.
|