Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - IMPACT: Luxuria si Greenfield, dezvoltari de 600 milioane euro pana in 2029
IMPACT: Luxuria si Greenfield, dezvoltari de 600 milioane euro pana in 2029
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 12 Nov 2018 22:04
Impact Developer & Contractor SA (IMP) a incheiat primele 9 luni ale anului in curs cu venituri operationale de 62,2 milioane de lei din vanzarea de apartamente si case. Din totalul locuintelor vandute, cea mai mare parte (134 de apartamente) s-a vandut in cadrul Greenfield Baneasa (Ansamblul Salcamilor si Ansamblul Platanilor), informeaza oficialii societatii prin intermediul unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
In plus fata de contractele de vanzare-cumparare reflectate in raportarea financiara, in primele noua luni ale anului 2018 s-au mai incheiat 198 pre-contracte de vanzare-cumparare, in valoare de 90,7 milioane de lei. Astfel, valoarea totala a apartamentelor (atat cele vandute, cat si cele pre-contractate) depaseste suma de 152,9 milioane de lei.
In conditiile stocului „sold out” de apartamente de doua camere, mix-ul de unitati s-a schimbat fata de aceeasi perioada a anului trecut, in favoarea apartamentelor de trei si patru camere.
„Strategia de crestere din 2019 are drept obiectiv consolidarea pozitiei companiei noastre ca dezvoltator de proiecte in zona medium si high, standardele de calitate ale proiectelor noastre fiind in acord cu actuala tendinta a consumatorilor de a fi tot mai selectivi. In primul rand, vom continua dezvoltarea urmatoarelor faze din Luxuria si Greenfield, doua proiecte extrem de atractive, care se vand foarte bine, mult peste media pietei. In al doilea rand, continuam demersurile pentru proiectele dezvoltate acolo unde avem deja terenuri. In acest moment, Impact are aproximativ 87 de ha in portofoliu, cu proiecte in pipeline, in diferite stadii de dezvoltare. De asemenea, avem in plan achizitia de noi terenuri, in special in zona de nord a Bucurestiului, unde avem cea mai mare experienta de dezvoltare”, a declarat Bogdan Oslobeanu, CEO al Impact Developer & Contractor Group.
Potrivit comunicatului, rezultatele financiare reflecta costurile one-off inregistrate in primele noua luni ale anului in curs, printre care se regaseste donatia terenului cu suprafata de 6.000 mp catre Primaria Municipiului Bucuresti. In acelasi timp, acestea subliniaza faptul ca grupul Impact a reusit sa isi sustina proiectele, in mare masura, din capitaluri proprii, gradul de indatorare in perioada raportata fiind sub 36%.
Grupul Impact are in derulare in prezent doua proiecte rezidentiale de mari dimensiuni in nordul Capitalei, Greenfield Baneasa - pentru segmentul mediu si Luxuria Domenii Residence - in cadrul segmentului premium. Aceste doua proiecte cu caracteristici unice pe piata imobiliara din Bucuresti au o valoare investitionala viitoare cumulata de peste 600 de milioane de euro si vor totaliza pana in 2029 peste 8.000 de locuinte.
Situat in sectorul 1 al Capitalei, Luxuria Domenii Residence este dezvoltat pe un teren de 22.500 mp, dintre care peste 9.650 mp vor fi spatii verzi, si va include 630 de apartamente de lux. Ansamblul, aflat la o distanta de 5 minute fata de metrou si la 15 minute de parcuri, inclusiv Herastrau, este, de asemenea, singurul proiect rezidential din proximitatea celui mai nou hub de birouri din Bucuresti, zona Expozitiei, o zona in care vor fi relocati in urmatoarea perioada aproximativ 17.000 de angajati, in cei peste 200.000 mp de birouri. Luxuria se adreseaza cumparatorilor care iubesc dinamica vietii urbane, posibilitatea de a iesi seara pentru socializare, dar si confortul oferit de un nivel ridicat de dotari si finisare.
Greenfield Baneasa, cel mai mare proiect rezidential dezvoltat in sectorul 1, se diferentiaza prin pozitionarea unica in vecinatatea padurii Baneasa, care ofera rezidentilor sai un stil de viata sanatos si echilibrat, cu iesiri in aer liber si posibilitatea de a face sport in mod constant. Avand in prezent peste 4.500 de rezidenti, cartierul beneficiaza de un spirit dezvoltat de comunitate, cu numeroase facilitati in sistem de economy-sharing, ride-sharing si evenimente. Complexul va include Greenfield Plaza, cu o suprafata de 10.400 mp, care va oferi locuitorilor servicii si facilitati recreative complete,
incluzand SPA, piscina acoperita si descoperita, terenuri de tenis, terenuri de sport, gradinita, scoala, restaurant, supermarket si banca.
Modele de succes dezvoltate intern
Despre ansamblul rezidential Greenfield, reprezentantii dezvoltatorului mai afirma ca locatia unica, mediul linistit si calitatea exceptionala a aerului, caracteristici identificate de regula intr-un oras de munte cu o altitudine de peste 1.000 m, fac din Greenfield Residence locul ideal pentru iubitorii de activitati in natura, familii cu copii si, in general, pentru oameni interesati de un stil de viata sanatos. Greenfield incurajeaza viata activa si activitatile in aer curat, motiv pentru care organizeaza deseori activitati in cadrul comunitatii, pentru a aduce oamenii mai aproape de natura, atat pentru divertisment, cat si pentru a proteja mediul natural. Cu peste 2.000 de copaci plantati pana acum si cu interes de a continua proiectarea de noi spatii verzi, dezvoltatorul si comunitatea au un angajament de a continua eforturile pentru protectia mediului inconjurator si imbunatatirea cadrului natural din vecinatatea Greenfield.
Un nou concept de dezvoltare - Luxuria
Cateva caracteristici reliefate de oficialii Impact SA pentru noul concept de dezvoltare - Luxuria - sunt: locatia foarte bine cotata, in sectorul 1, in zona de nord a Bucurestiului, cu amplasamentul macro - intre bulevardul Kiseleff si bulevardul Ion Mihalache si cu cel direct - intre bulevardul expozitiei si strada Aviator Popisteanu. Mai sunt mentionate: accesul facil, la cinci minute de statia de metrou 1 Mai si la doua minute de multiple mijloace de transport in comun, apoi accesul direct catre DN1 Ploiesti DN3/ Piata Victoriei/ Pod Grand - DN2/ Centura - Mogosoaia.
Ca generalitati, noul concept Luxuria este dezvoltat pe o suprafata de 22.500 mp si include 630 de apartamente in 9 blocuri tip studio, doua camere, trei camere, patru camere si cinci camere. Apartamentele - premium si duplex - sunt situate in blocuri cu un regim de inaltime P+8E, P+11E, P+12E, unitatile locative avand suprafete generoase, cuprinse intre 54 mp si 245 mp. Ansamblul mai este prevazut cu 728 de locuri de parcare.
Ca reputatie a zonei, dezvoltatorul mentioneaza ca aceasta este viitorul pol al cladirilor de birouri, dupa zona Floreasca. In functiune se afla deja sedii ale Unicredit, OCPI, Ubisoft, Tiriac Holding, World Trade Center, City Gate sau CNC, iar in dezvoltare se afla imobile ale Portland, GTC Offices, sediul nou al ING Bank, SAB Romania si Skanska Romania.
***
Infiintata in 1991, Impact Developer & Contractor SA este prima companie de real-estate 100% privata din perioada postcomunista. In cei 27 de ani de activitate, societatea a dezvoltat 16 ansambluri rezidentiale in Bucuresti si in tara, insumand peste 450.000 de metri patrati construiti si 4.000 de unitati livrate. Cel mai mare proiect este Greenfield Baneasa, demarat in 2007, unde, pana in prezent, au fost construite peste 2.300 de locuinte. Anul acesta, Impact, prin compania pe care o detine (Bergamot Developments), a inceput lucrarile la Luxuria Domenii Residence, situat in zona de nord a capitalei, intre Bulevardul Expozitiei si strada Aviator Popisteanu. Proiectul va fi dezvoltat pe un teren de 22.500 mp si va include 630 de apartamente pana la finalul anului 2020. Compania Impact este certificata ISO 9001 (demonstreaza capabilitatea organizatiei de a furniza produse care indeplinesc cerintele clientilor in scopul cresterii satisfactiei acestora), ISO 14001 (demonstreaza angajamentul organizatiei pentru controlul activitatilor cu impact benefic sau nociv asupra mediului si receptivitatea companiei la situatia critica a ecosistemului planetei) si OHSAS 18001 (demonstreaza angajamentul si capacitatea organizatiei in controlul pericolelor, pentru asigurarea sanatatii si securitatii angajatilor si a vizitatorilor la punctele de lucru). Pentru a descarca noul raport de activitate elaborat de reprezentantii Impact SA, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
CDS
rigips
FRONTALE
Acvatot 2019
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
viarom
ness project
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
noark
theda mar
Ubitech
strabag nivel 1
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander