Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MIOVENI: Implementare solutie de telegestiune a iluminatului public
MIOVENI: Implementare solutie de telegestiune a iluminatului public
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 09 Mai 2019 12:22
La Mioveni a avut loc lansarea proiectului pilot Smart City - solutie inteligenta pentru iluminat public lampi LED, supraveghere video - management rutier, free wi-fi, panou LED. La acest eveniment au participat primarul si viceprimarul orasului Mioveni, directori de institutii, consilieri locali, dar si consilierul departamentului stiinta si tehnologie al Ambasadei Chinei in Romania, dl. ZHANG JIAN, Secretarul II al Ambasadei, dl. WAN CONG, precum si C.E.O. ZTE Romania, dl WANG QINGLIANG.
Fundatia unui oras inteligent, in contextual dezvoltarii durabile si protejarii mediului, are ca pilon de rezistenta economia resurselor. Astfel, eficienta energetica este o alta zona unde solutiile IT aduc beneficii considerabile atat administratiilor locale, cat si cetatenilor.
Solutia de telegestiune (control de la distanta) a iluminatului public implementata de catre S.Ed.C. Mioveni si ZTE Romania are ca scop optimizarea consumului de energie electrica si a costurilor in ceea ce priveste operarea si intretinerea sistemului de iluminat public, pe o portiune de 1,5 km din Bulevardul Dacia, cu posibilitatea de extindere.
Proiectul a constat in montarea a 126 de lampi LED cu cosum redus, care au o putere care variaza intre 20 si 90 W, in functie de nivelul la care sunt reglate, montarea a 17 camere CCTV de supraveghere video - rezolutie 1920x1080/60fps cu sistem infrared, un stalp BluePillar cu panou LED care poate reda video mesaje informative, anunturi, material publicitare, o statie meteo si terminal pentru furnizare de semnal internet WI-FI gratuit in zona si furnizarea de catre ZTE a unui soft special de operare.
Cum functioneaza?
Orasul Mioveni testeaza in cadrul proiectului pilot Mioveni Smart City - o modalitate smart de telegestiune a iluminatului public, prin senzori electronici care folosesc comunicatia wireless.
Solutia permite reglarea automata si de la distanta a iluminatului stradal, generand astfel economii majore de energie electrica. Instalarea controlerelor a fost cuplata cu inlocuirea unui numar de 126 corpuri de iluminat existente (echipate cu sodiu) cu lampi LED inteligente, care permit optimizarea la maxim a consumului de energie (optimizarea functionalitatii de dimming in functie de nevoi). Prin intermediul unui controller conectat la internet, fiecare stalp de iluminat comunica cu celelalte si in timp real informatia este monitorizata dintr-un server general, pe ecranul unui laptop, printr-o aplicatie smart ce poate fi gestionata chiar de pe un telefon mobil.
Prin intermediul solutiei de telegestiune, sistemul de iluminat este controlat de la distanta, cu posibilitatea setarii programului de functionare si a intensitatii luminii in functie de anotimp, conditii meteo, trafic, etc. Dispozitivele trimit alarme si ofera informatii in timp real referitoare la consumul de electricitate pentru fiecare stalp, daca lampa nu functioneaza in parametrii sau alte detalii.
Sistemul de iluminat stradal inteligent furnizat de ZTE ofera o varietate de metode de acces la retea, cum ar fi fibra optica si acces la retele fara fir (4G). Controlerul inteligent utilizeaza accesul la retea pentru controlul inteligent al lampii / controlul afisajului cu LED / conexiunea la informatii / procesarea locala a informatiilor / transmiterea informatiilor.
Beneficii
Platforma de smart city poate fi dezvoltata la nivelul intregului oras si poate permite servicii si aplicatii mult mai complexe. Datorita controlului la nivel de lampa LED, retelele de lumina stradala sunt in permanenta legate la sursa de electricitate. Prin urmare, exista un numar mare de senzori si dispozitive care se pot lega la reteaua de iluminat stradal si care pot fi coordonate printr-o serie de aplicatii dedicate.
Foarte multe dintre echipamentele si senzorii care se pot conecta la reteaua de iluminat public inteligent au rolul de a imbunatatii viata cetatenilor si de a contribui la mentinerea un mediu mai sigur si mai curat pentru oras: camere CCTV de supraveghere video si trafic rutier, senzori de poluare, detectoare de zgomot, senzori de densitate de trafic, infrastructura pentru incarcare vehicule electrice etc. Alte dispozitive isi pot aduce contributia in zona de siguranta a sistemului de iluminat inteligent: senzori de lumina, senzori de impact, senzori de detectare cablu taiat, senzori de mediu etc.
Operarea si mai ales intretinerea sistemului se face cu costuri mult mai reduse raportat la sistemele clasice, acesta putand sa semnaleze si sa gestioneze in mod eficient problemele aparute in procesul de exploatare. Astfel si durate de viata este mult mai lunga. Se pot obtine reduceri de pana la 50% a costurilor de intretinere.
Eficienta energetica poate fi crescuta cu pana la 30% prin diminuarea luminozitatii in perioadele fara trafic, cum ar fi in intervalul orara 01.00 - 05.00. Diminuarea consumului de energie electrica cu pana la 70%.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
Ubitech
theda mar
leviatan
rigips
noark
MAKITA
EDIT-Structural
viarom
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
ness project
concelex
CDS
siniat
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander