Agenda Constructiilor
Luni, 01 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ORADEA: Licitatie de 35 milioane lei pentru constructie parcare din Piata Gojdu
ORADEA: Licitatie de 35 milioane lei pentru constructie parcare din Piata Gojdu
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 09 Mar 2020 12:05
A fost publicat anuntul de participare la licitatia "Achizitia lucrarilor de executie la obiectivul: "Construire parcare de tip park and ride in Piata Emanuil Gojdu din Oradea". Valoarea estimata a lucrarilor este de 28.705.457 lei fara TVA, iar durata contractului este de 12 luni.
Proiectul Construire parcare tip Park and Ride in Piata Emanuil Gojdu face parte din programul de construire de parcari supraterane si subterane in municipiul Oradea, urmarindu-se imbunatatirea conditiilor de parcare a autoturismelor in zonele aglomerate si a celor care fac naveta inspre Oradea. Conceptul de parcare Park and Ride este des intalnit in marile orase europene, asemenea parcari fiind amplasate in vecinatatea mijloacelor de transport in comun, incurajandu-se astfel folosirea transportului public si mersul cu bicicleta, scopul fiind acela de a evita congestionarea traficului.
Viitoarea parcare va fi realizata in subteran, pe un singur nivel, perimetral pe cele trei laturi ale Catedralei Ortodoxe Romane. Capacitatea totala a parcarii subterane este de 277 locuri, din care 268 locuri pentru autoturisme cu 6 locuri pentru persoane cu dizabilitati si 6 pentru masini electrice, respectiv 9 locuri pentru motociclete. Parcajul va dispune de afisaj electronic si va fi accesibil in exploatare numai pentru autoturisme de clasa mica, medie si mare, pana la lungimea de 5 m, exclusiv pentru cele cu motoare pe benzina, diesel si hibrid electrice sau electrice, cu stricta interdictie pentru GPL. Sunt prevazute 3 statii de reincarcare electrice care deservesc 6 autoturisme, automate de taxare si o cabina de tip ghiseu. Parcarea va avea 4 lifturi pentru persoane, toalete publice si dotari specifice de prevenire si stingere a incendiilor.
Suprafata construita a parcarii este de 6.354,55 mp. Prin proiect se prevede si amenajarea platformelor existente din jurul Catedralei Ortodoxe, deasupra parcajului, cu dala urbana pietonala, prevazuta cu spatii dalate, spatii verzi, mobilier urban, zona de bike sharing si o portiune din traseul pistei de biciclete orasenesti. Dalajul urban se va extinde deasupra carosabilului pana la linia de tramvai din dreptul Casei de Cultura a Sindicatelor.
Accesul la parcaj si iesirea se vor asigura prin doua fluxuri de intrare, dinspre Calea Clujului si strada Grivitei, prin santul Cetatii.
 
ALLBIMCOVID-19TeraSteelACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere