Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Planul Urbanistic General al Capitalei va fi disponibil din luna aprilie 2020
Planul Urbanistic General al Capitalei va fi disponibil din luna aprilie 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 25 Nov 2019 14:17
Primarul General, Gabriela Firea, a participat la forumul „Salonul Imobiliar - Perspective si tendinte pentru 2020”, organizat in cadrul evenimentului "Salonul Imobiliar Bucuresti".
„Primaria Capitalei si-a luat in serios calitatea de izvor de reglementare urbanistica a teritoriului, in deplina transparenta si colaborare cu judetul invecinat, Ilfov. Obiectivul asumat este eliminarea oricarui subiectivism in deciziile legate de autorizari, astfel incat orice investitor sa-si poata programa si canaliza capitalul catre orasul nostru.
Astfel, Bucurestiul are anul acesta, pentru prima data in 30 de ani, o conceptie unitara privind elaborarea unor planuri urbanistice zonale pentru fiecare sector in parte, PUZ-urile de sector fiind in faza avansata de avizare si aprobare, dupa cum urmeaza:
- Sectorul 3: Planul urbanistic zonal a fost aprobat de catre Consiliul General la inceputul acestui an si este functional.
- Sectorul 4: PUZ aprobat pentru jumatate de sector
- Sectorul 6: documentatia este finalizata si va fi inaintata spre aprobare Consiliului General in sedinta din luna ianuarie 2020
- Sectoarele 1 si 2: planurile sunt in ultima faza de consultare publica, urmand a fi introuse pe ordinea de zi a Consiliului General in luna februarie a anului viitor.
- Sectorul 5: PUZ-ul va fi inaintat spre aprobare in martie 2020”.
De asemenea, Gabriela Firea a precizat ca in acest moment „deblocarea proiectului privind Planul Urbanistic General al Bucurestiului este o certitudine, urmand ca pana in finalul lunii aprilie a anului viitor sa fie prezenta prima varianta a plansei de reglementari, de o complexitate si nivel de detaliere pe care o capitala europeana merita sa le aiba. In felul acesta vom deschide o cale dreapta, nebirocratica si prietenoasa pentru investitii sanatoase, in concordanta cu nivelul de dezvoltare pe care ni-l dorim”.
La randul lor, dezvoltatorii imobiliari s-au aratat interesati de proiectele de infrastructura derulate de Municipalitate, dar si de cele care urmeaza a fi demarate.
Cu aceasta ocazie, Primarul General i-a invitat pe dezvoltatorii imobiliari prezenti la targ sa depuna oferte in cadrul procedurii prin care Primaria Capitalei achizitioneaza locuinte pentru personalul medical angajat in spitalele administrate de Primaria Capitalei:
„Prin programul derulat de Primaria Capitalei, se achizitioneaza 600 de apartamente cu destinatia de locuinte de serviciu pentru personalul angajat in unitatile medicale din subordinea Municipalitatii. Pana in prezent, au fost cumparate 177 de apartamente - cu 1, 2 sau 3 camere. Valoarea acestor locuinte, care sunt situate in sectoarele 1, 2, 6 si Bragadiru, se ridica la aproximativ 20 de milioane de euro. Procedura de achizitie, perfect transparenta si deschisa catre toti potentialii ofertanti, va continua in perioada urmatoare pentru achizitionarea restului de apartamente. Sper sa avem de aceasta data mai multe oferte, pentru ca in ciuda faptului ca Primaria a achitat pretul pietei, piata nu a raspuns de la inceput pe masura acestei oportunitati”, a declarat Gabriela Firea.
Primarul General a vorbit si despre doua masuri care au impact direct asupra calitatii locuirii in Bucuresti - extinderea si modernizarea transportului public: 400 de autobuze noi Euro 6 care se afla deja in trafic, 130 de autobuze hibrid Mercedes Benz care vor ajunge la Bucuresti in primavara anului viitor, 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze, 100 de tramvaie aflate in procedura de achizitie, dar si introducerea vinietei Oxigen prin care se restrictioneaza traficul masinilor foarte poluante in Capitala.
O alta tema abordata in cadrul forumului a fost reglementarea urbanistica a Capitalei.
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Acvatot 2019
theda mar
Ubitech
rigips
CDS
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
ness project
siniat
strabag nivel 1
noark
leviatan
viarom

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander