Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PS1: Alocare bugetara de 250 milioane euro pentru investitii si dezvoltare in 2020
PS1: Alocare bugetara de 250 milioane euro pentru investitii si dezvoltare in 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Feb 2020 15:12
Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, in sedinta de astazi, 20 februarie, proiectul de buget aferent anului 2020.
Printre proiectele majore de investitii pe care Primaria le va derula in acest an se numara: modernizarea Spitalului Clinic de Urgenta Elias, continuarea etapelor preliminare demararii lucrarilor de construire a celui mai modern spital de urgenta din Capitala - "Sfantul Vasile cel Mare", modernizarea unitatilor de invatamant si construirea de noi corpuri de cladire pentru elevi, continuarea programului de reabilitare termica a blocurilor, modernizarea lifturilor din blocurile anvelopate termic sau modernizarea Teatrului de Vara din Parcul Bazilescu.
"Principalul obiectiv al mandatului meu de primar il constituie cresterea calitatii vietii locuitorilor din Sectorul 1. Ma bucur ca bugetul local a fost aprobat pentru ca de maine ne putem apuca de treaba. Le multumesc consilierilor locali care au inteles cat de importante sunt proiectele noastre de investitii si au votat bugetul local", a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.
Bugetul general centralizat al Sectorului 1 pentru anul 2020, adoptat in sedinta de astazi a Consiliului Local, este de 2.219.752,52 mii lei, din care pentru sectiunea de dezvoltare a fost alocata suma de 1.203.972,96 mii lei.
Investitii majore pentru cresterea calitatii actului medical
Locuitorii Sectorului 1 si nu numai vor avea cel mai modern spital de urgenta din Bucuresti, o unitate medicala de categoria IA, care va avea 1015 paturi, 37 de sali de operatie si 60 de linii de garda pentru toate specializarile medicale. De asemenea, spitalul va fi prevazut cu doua heliporturi care vor facilita accesul pacientilor aflati in stare grava la asistenta medicala de calitate. In noua unitate medicala vor fi relocate Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, precum si sectia de pediatrie a Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului "Alessandrescu-Rusescu".
La sfarsitul anului trecut, Primaria Sectorului 1 a publicat anuntul de achizitie a serviciilor de proiectare si executie pentru Spitalul "Sfantul Vasile cel Mare".
De asemenea, Spitalul Clinic de Urgenta Elias va fi reabilitat si modernizat cu fonduri de la bugetul local. In acest sens, administratia locala a alocat aproximativ 400 de milioane lei.
Tot pentru cresterea calitatii actului medical, in bugetul local pe anul 2020 au fost prevazute peste 20 de milioane lei pentru achizitionarea unui sistem integrat imagistica CT si a unui sistem integrat imagistica RMN in cadrul Complexului Multifunctional Caraiman. De aceste servicii vor beneficia gratuit locuitorii Sectorului 1.
Modernizam scolile si gradinitele din Sectorul 1
Unitatile de invatamant din Sectorul 1 vor fi modernizate si dotate la standarde internationale. Primaria Sectorului 1 a alocat, in bugetul local pe anul 2020, peste 400 de milioane lei pentru lucrari de reparatii si reabilitare, modernizare si construire de noi corpuri de cladire pentru elevi.
Continuam reabilitatea termica a blocurilor
In Sectorul 1, finalizarea reabilitarii termice a blocurilor a intrat in linie dreapta. In prezent, avem in lucru 59 de blocuri, urmand ca, in cursul acestui an, sa fie reabilitate termic alte 100 de blocuri. De asemenea, 77 de blocuri sunt incluse in etapa de proiectare.
La nivelul Sectorului 1 avem finalizate lucrarile la 860 de blocuri, astfel ca, la sfarsitul acestui an, Sectorul 1 va avea peste 1.000 de blocuri reabilitate termic.
Investitia se va derula in aceleasi conditii ca si pana acum: gratuit pentru cetateni. Pentru lucrarile de reabilitare termica, Primaria Sectorului 1 a alocat aproximativ 12 milioane lei.
Modernizam lifturile din blocurile anvelopate termic
In premiera nationala, am lansat programul de modernizare a lifturilor din blocurile reabilitate termic prin intermediul caruia ascensoarele vor deveni sigure, moderne, cu consum redus de energie, tradus in facturi si, implicit, cheltuieli mai mici.
Am demarat deja lucrarile pentru reabilitarea primelor 10 lifturi din Sectorul 1, prin Programul de Modernizare a Parcului de Ascensoare, urmand ca, in acest an, sa modernizam alte 60 de ascensoare. Noile echipamente vor fi autorizate I.S.C.I.R. si indeplinesc toate standardele de performanta energetica stabilite de catre Uniunea Europeana.
Primaria Sectorului 1 va suporta integral costurile, finantarea fiind asigurata pentru toate categoriile de lucrari de interventie. Suma prevazuta in bugetul local pe anul acesta depaseste 8 milioane lei.
Refacerea Teatrului de Vara din Parcul Bazilescu
Teatrul de Vara din Parcul Bazilescu va gazdui din nou spectacole. In bugetul local pe anul 2020, Primaria Sectorului 1 a alocat 10 milioane de lei pentru lucrari de consolidare, modernizare si restaurare a acestui veritabil simbol al Cartierului Bucurestii Noi. Dupa finalizarea lucrarilor, acest valoros obiectiv cultural isi va recapata gloria de altadata. Teatrul va avea dotari performante cu sisteme de sunet, pentru proiectie de film conform standardelor europene, ceea ce va permite organizarea de festivaluri.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
siniat
EDIT-Structural
MAKITA
concelex
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
CDS
rigips
ness project
Ubitech
quadratum
viarom
noark

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander