Agenda Constructiilor
Vineri, 05 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SIBIU: Buget de 39 milioane euro pentru noi investitii in infrastructura orasului
SIBIU: Buget de 39 milioane euro pentru noi investitii in infrastructura orasului
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 27 Feb 2020 08:57
Sibiul are anul acesta un buget local care insumeaza 824,47 de milioane de lei, fonduri care vor asigura realizarea proiectelor de dezvoltare ale orasului.
“Pentru o mai buna informare a sibienilor cu privire la proiectele pe care le finantam din bugetul local, vom detalia printr-o serie de comunicate fiecare capitol mare de investitii, structurat pe domenii de interes pentru cetateni. In acest prim comunicat oferim informatii despre lucrarile de modernizare a strazilor si a cartierelor de blocuri, despre constructia de poduri si drumuri noi de legatura pentru cresterea fluentei traficului, despre parcari si piste de biciclete. In urmatoarele comunicate vom detalia investitiile in imbunatatirea sistemului de salubrizare si colectare a deseurilor, in modernizarea transportului public, a cladirilor scolilor si a sectiilor Spitalului de Pediatrie, dar si investitii in cultura, sport si agrement.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Va prezentam principalele investitii, reparatii si dotari in domeniul INFRASTRUCTURII orasului, acestea avand o valoare de 187, 87milioane de lei, adica 25% din bugetul local total:
Lucrari in continuare
- Reparatii capitale in zona strazilor Henri Coanda - Otelarilor: lucrarile incepute in 2019 au fost intrerupte in sezonul rece. In martie 2020 se va redeschide santierul, iar lucrarile se vor finaliza in primavara acestui an.
- Modernizarea strazilor Varului, Bradului, Mozaicului: in 2019 s-au incheiat lucrarile la retelele de utilitati, carosabilul si trotuarele fiind la nivel de piatra sparta. Finalizarea lucrarilor este planificata pentru luna mai a acestui an.
- Reabilitarea zidurilor cetatii de pe bulevardul Corneliu Coposu si a celor trei turnuri istorice de pe strada Cetatii: lucrarea presupune curatarea zidurilor, reparatii la tencuieli si zidarie, modernizarea iluminatului arhitectural, precum si reparatii in interiorul turnurilor in pregatirea deschiderii acestora pentru public si evenimente culturale. Lucrarile au inceput in anul 2019 si vor fi finalizate pana in vara acestui an.
Lucrari noi
Modernizarea cartierelor vechi de blocuri, prin modernizarea aleilor, parcarilor, zonelor verzi, a spatiilor publice si a iluminatului public:
- Reparatii capitale in cartierul Hipodrom I, intre strazile N. Iorga - Luptei - Milea - Rahovei - bdul Mihai Viteazu: lucrarile incep in martie 2020 si se va lucra etapizat, pe zone mai restranse, termenul de finalizare pentru intreaga lucrare fiind de 24 de luni. Prima zona care va intra in lucru este cea delimitata de bulevardul Vasile Milea - str. Luptei - Aleea Calarasilor - str. Rahovei
- Reparatii capitale in cartierul Hipodrom III, intre strazile Iorga- Ostirii - Rahovei - Mihai Viteazu: lucrarile vor incepe in martie 2020 si au ca termen de finalizare 9 luni.
- Reparatii capitale in cartierul Strand, intre strazile Vasile Carlova - Maramuresului - Profesor Aurel Popa - Dimitrie Cantemir - Strandului: procedura de achizitie pentru lucrari este in curs; semnarea contractului este estimata pentru luna aprilie, iar ulterior vor incepe lucrarile care se vor finaliza in 2021
- Reparatii capitale in zona de blocuri din cartierul Terezian: in prezent se finalizeaza proiectarea si urmeaza organizarea procedurii de achizitie pentru executia lucrarilor care vor incepe din acest an.
- Viabilizarea cartierului Veterani: in 2020 vor incepe lucrarile de extindere a retelelor de gaz si se vor continua demersurile pentru retelele de apa, canalizare si electrica, pentru a permite crearea retelei de drumuri in aceasta zona.
- Reparatii ale covoarelor asfaltice pe mai multe strazi, precum si reparatii punctuale ale defectelor aparute in asfalt, scarificari si refacerea marcajelor rutiere.
- Modernizarea aleilor din Cimitirul Municipal
- Achizitia de mobilier urban: banci, cosuri de gunoi, etc.
Modernizarea strazilor
- Modernizarea strazii Podului, o cale de legatura intre cartierele Gusterita, Resita si Lazaret cu zona industriala est si iesirea din municipiul Sibiu spre centura ocolitoare. Contractul pentru executia lucrarilor a fost semnat in ianuarie 2020, ordinul de incepere a lucrarilor va fi emis in 15 martie, iar termenul de finalizare este de 12 luni.
- Reconfigurarea si largirea carosabilului pe Calea Cisnadiei, la intrarea in municipiul Sibiu: contractul pentru executia lucrarilor a fost semnat in 2019, lucrarile urmand sa se efectueze in 2020, scopul fiind acela de a atenua blocajele datorate traficului dinspre si inspre Cisnadie. Lucrarile vor fi coordonate cu investitia planificata in zona de CJ Sibiu. De asemenea, pentru o buna gestionare a santierului, Primaria Selimbar va reface drumul de macadam care va asigura o legatura importanta intre municipiul Sibiu si localitatile invecinate pe durata lucrarilor.
- Modernizarea strazii Calea Dumbravii din Municipiul Sibiu, cu banda dedicata pentru transportul public si piste pentru biciclete: pentru acest proiect se va organiza in acest an o procedura de achizitie pentru executia lucrarilor, contractul estimandu-se ca va fi semnat in vara acestui an.
- Modernizarea strazii Papiu Ilarian: lucrarile sunt in curs in prezent, termenul de finalizare fiind in luna mai a acestui an; carosabilul si trotuarele vor fi reamenajate pentru a respecta caracterul istoric al zonei.
- Reabilitarea drumului vechi, a trotuarelor, a zidului de sprijin si a iluminatului public in statiunea Paltinis: in prezent este in lucru actualizarea proiectului tehnic si studiul geologic, urmand achizitia pentru lucrarile propriu-zise; se estimeaza ca lucrarile se vor contracta pana in toamna acestui an.
- Modernizarea urmatoarelor 41 de strazi de pamant care se va face etapizat, pentru o mai buna gestionare a santierelor si a traficul in zonele respective: Zavoi (tronson II), Neppendorf, Granitului, Macazului, Viilor, Cucului, Lucernei, Trandafirilor, I. Agarbiceanu, Dreptatii, Ghiocelului, Hameiului, Garoafei, Maierilor, Capriorilor, Sperantei, Viorelelor, Honterus, Pandurilor, Eschil, Lacramioarelor, Baicoi, Topitorilor, Lacului, Primaverii, Rulmentului, Ovidiu, Cisnadioara, Rovine, Anul 1848, Stejarului, Flacara, Tineretului, 16 Februarie, Depoului, Poiana Sibiului, Macului, Lacatusilor, Dulgherilor, Mesteacanului, Tractorului.
Strazile pe care vor incepe lucrarile in acest an, vor fi redate circulatiei tot in acest an pentru a nu crea disconfort in sezonul rece. Lucrarile pe ultimele strazi se vor incheia in 2021.
Crearea de noi cai de legatura pentru fluidizarea traficului
- Amenajarea drumului de legatura intre Calea Cisnadiei si Calea Dumbravii, pe terenul fostei autobaze Tursib, pentru decongestionarea intrarii/iesirii din oras inspre/dinspre Cisnadie: proiectarea pentru acest obiectiv este in curs de contractare si urmeaza organizarea unui proceduri de achizitie pentru contractarea executiei lucrarilor.
- Modernizarea drumului peste Campsor pentru conectarea directa a cartierelor Turnisor si Strand: in prezent este in curs procedura de achizitie pentru proiectarea si executia lucrarilor, estimandu-se ca se va semna contractul in primavara acestui an. Demersurile pentru realizarea acestui drum au fost ample, fiind necesare inclusiv exproprieri ale terenurilor private pentru a putea crea un drum suficient de lat.
Parcari
- Amenajarea parcarii multietajate in cartierul Hipodrom: procedura pentru contractarea proiectarii si a executiei lucrarilor este in curs. Proiectul tehnic va fi predat in termen de 4 luni de la semnarea contractului, iar apoi vor incepe lucrarile propriu zise.
- Amenajarea parcarii subterane din Piata Garii: procedura pentru realizarea proiectului tehnic este in curs in prezent, urmand contractarea lucrarilor de constructie propriu-zise
- Amenajarea unei parcari cu 70 de locuri in cartierul Valea Aurie, pe strada Sibiel: lucrarile sunt in curs in prezent, ordinul de incepere fiind emis in aceasta luna.
Poduri:
- Modernizarea podului peste Cibin din dreptul strazii Rozmarinului, parte a noii legaturi intre cartierul Strand si Turnisor care se va crea prin amenajarea drumului peste Campsor: procedura de achizitie pentru lucrarile de constructie este in curs, termenul de depunere a ofertelor fiind 9 martie. Dupa evaluarea ofertelor se va semna contractul si vor incepe lucrarile.
- Reabilitarea si extinderea podului Peco de pe soseaua Alba Iulia: proiectarea este in lucru, termenul de predare fiind luna mai a acestui an. Ulterior este programata contractarea executiei lucrarilor.
Extinderea retelei de piste sigure pentru incurajarea deplasarii cu bicicleta:
- Crearea unui coridor pentru biciclete intre Strand, parcul Sub Arini si centru: contractul de lucrari este semnat, proiectul tehnic urmand sa fie predat pana la finalul lunii martie. Apoi vor incepe lucrarile care au ca termen de finalizare 12 luni.
- Amenajarea malurilor Cibinului cu piste pentru biciclete: in prezent se afla in evaluare ofertele depuse in cadrul procedurii de achizitie pentru realizarea proiectului tehnic
- Amenajarea si dotarea unui centru de inchirieri de biciclete Sibiu Bike City: in prezent se evalueaza ofertele depuse in cadrul procedurii de achizitie pentru realizarea proiectului si furnizarea echipamentelor necesare.
Realizarea proiectarii, in pregatirea urmatoarelor investitii
- Modernizarea Caii Surii Mici prin extinderea la trei benzi de circulatie, una dintre acestea fiind dedicata transportului public, inclusiv prin amenajarea de piste pentru biciclete sigure, trotuare si modernizarea iluminatului public.
- Crearea de drumuri de legatura noi intre zona industriala vest si Calea Surii Mici, primul in plan fiind cel care face legatura din strada Ogorului, fabrica ODU si Calea Surii Mici, prin amenajarea strazilor Varsovia si Bruxelles.
- Amenajarea unui traseu cicloturistic pe Dealul Gusteritei: in prezent este in curs procedura de achizitie pentru realizarea studiului de fezabilitate
- Constructia parcarii supraterane de mare capacitate de la piata agroalimentara Cibin: in prezent se pregateste documentatia pentru concursul de solutii care va stabili conceptul.
- Constructie parcare supraetajata Piata Vasile Aaron: prin aceasta investitie dorim suplimentarea locurilor de parcare din acest cartier foarte aglomerat. Urmatorul pas este contractarea serviciilor de proiectare pentru acest obiectiv.
- Viabilizarea cartierului Veterani: s-a initiat un studiu de fezabilitate care sa includa extinderea retelelor de apa, canalizare si electricitate, amenajarea drumurilor, trotuarelor, zonelor verzi si a iluminatului public.
- Reabilitarea podului Maria Tereza pentru a crea o legatura intre zona centrala si cartierele Terezian si Tiglari. In prezent este in lucru documentia de proiectare necesara constructiei.
- Reabilitarea Podului Garii: inlocuirea rosturilor de dilatatie ale podului, amenajarea zonelor de sub pod, modernizarea canalizarii pluviale si a covorului asfaltic. In prima etapa vom contracta serviciile de proiectare pentru executia lucrarilor.
- Realizarea unui studiu pentru imbunatatirea conectivitatii intre cartierele Gusterita si Lazaret cu restul orasului, scopul fiind acela de a identifica noi cai de circulatie auto, pietonala si cu bicicleta care sa imbunatateasca mobilitatea locuitorilor din aceste zone, in contextul dezvoltarilor imobiliare finalizate si in curs.
Nota: In cazul proiectelor pentru care sunt prevazute in acest an proceduri de achizitie, termenul de semnare a contractului si cel de incepere a lucrarilor este estimativ, depinzand de bunul mers al procedurii de achizitie (depunerea de oferte corespunzatoare, derularea fara contestatii, etc.)
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
bluebeamCOVID-19TeraSteelC4E FORUMACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere