Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SIBIU: Finantare de 80 milioane lei pentru reabilitarea infrastructurii de sanatate
SIBIU: Finantare de 80 milioane lei pentru reabilitarea infrastructurii de sanatate
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Sep 2019 13:44
Aproximativ 10, 7 milioane lei este valoarea contractului de finantare pe care presedinta CJ Sibiu, Daniela Cimpean si Dan Popa, director in cadrul ADR Centru, l-au semnat luni, 16 septembrie 2019, la sediul Consiliului Judetean Sibiu, in prezenta reprezentantilor mass-media.
La eveniment au mai participat vicepresedintele CJ Sibiu, Marcel Luca, managerul Spitalului de Psihiatrie, Sebastian Stroia, directorul medical, dr.Ciprian Bacila si directorul executiv al Directiei Strategii, Proiecte din cadrul CJ Sibiu, Oana Popa.
Fondurile europene atrase prin Programul Operational Regional (POR) vor fi folosite pentru extinderea si modernizarea corpului de cladire unde in prezent functioneaza Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu in vederea mutarii ambulatoriului de adulti. Proiectul presupune extinderea cladirii UPU cu doua etaje, plus mansarda. In noul ambulatoriu, dotat cu lift, vor fi amenajate 14 cabinete medicale si un laborator de analize, care vor fi dotate cu echipamente si aparatura medicala moderna de investigatii si tratament: sistem modular analitic pentru biochimie+imunologie electrochemiluminescenta, analizor automat hematologie, analizor automat coagulare, analizor automat urina cu sediment, analizor automat microbiologie, nefelometru, ecograf Doppler general si carotidian, EEG, EMG.
Motivatia acestei investitii este data de numarul tot mai mare de pacienti care se adreseaza Ambulatoriului de adulti al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, respectiv la 12.000 de consultatii anual. Daca in anul 2013, aici consulta un singur medic psihiatru, in prezent 12 medici psihiatri si un psiholog deservesc Ambulatoriul. Prin modernizarea cladirii care va gazdui ambulatoriu, Spitalul de Psihiatrie isi va putea extinde asistenta psihiatrica si psihologica, la care se vor adauga si alte servicii conexe precum neurologia (care a inceput din anul 2016), endocrinologia si medicina interna.
”La momentul actual cea mai mare nevoie pentru cetateni este infrastructura de sanatate si oferirea de servicii medicale de calitate. Am perceput-o de la bun inceput ca o prioritate si ne-am concentrat intreaga activitatea in aceasta directie. In actuala perioada de programare, Consiliul Judetean Sibiu are incheiate opt contracte de finantare pe sanatate, in valoare de aproximativ 80 milioane lei: 3 la Spitalul Judetean de Urgenta, 3 la Spitalul de Pneumoftiziologie si 2 la Spitalul de Psihiatrie. Multumesc public echipei din Directia Strategii, Proiecte pentru munca si responsabilitatile pe care si le asuma. Sunt norocoasa sa am o astfel de echipa si ma mandresc cu acest lucru”, a declarat presedinta Daniela Cimpean.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octCOVID-19VideoConfAC-iulALLPLANAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
rigips
hilti
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere