Agenda Constructiilor
Duminica, 26 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TULCEA: Finantare de 18 milioane lei pentru restaurarea Muzeului de Arta Populara
TULCEA: Finantare de 18 milioane lei pentru restaurarea Muzeului de Arta Populara
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 28 Sep 2018 10:16
Vicepresedintii Consiliul Judetean Tulcea, Dumitru Mergeani si Petre Badea au participat la conferinta de lansare a proiectului 'Valorificarea patrimoniului etnografic nord-dobrogean prin restaurarea si modernizarea Muzeului de Etnografie si Arta Populara Tulcea', finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5: 'Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural', Prioritatea de investitii 5.1: 'Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural', apel dedicat zonei de Investitie Teritoriala Integrata Delta Dunarii (ITI Delta Dunarii).
Obiectivul general al proiectului il constituie conservarea, protejarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural din judetul Tulcea in vederea imbunatatirii mediului urban. Obiectivul specific al proiectului vizeaza valorificarea patrimoniului cultural si a identitatii culturale prin restaurarea Muzeului de Etnografie si Arta Populara Tulcea sub aspect structural, functional si arhitectural si includerea acestuia in circuitele turistice regionale, precum si cresterea numarului de turisti in orasul Tulcea. Inceperea lucrarilor de restaurare este preconizata in primavara anului viitor.
'Ca la orice conferinta de lansare a unei noi investitii, felicit echipa de proiect pentru ca nu este usor sa aduci bani europeni in judet. Casa Avramide si Muzeul de Arta sunt foarte apreciate de vizitatorii municipiului, care raman placut surprinsi de cladirile istorice din Tulcea. Cel mai greu de realizat este investitia in cultura. Acest lucru incearca Consiliul Judetean prin acest proiect cu Muzeul de Etnografie, precum si prin cele ale Farului din Sulina si Casei Panaghia din Babadag, sa investim in cultura tulceana. Dorim sa aducem turisti dar trebuie sa prezentam si o oferta generoasa. Se vorbeste de mult timp de modernizarea acestui obiectiv, fosta Banca Nationala, iata ca acum s-a gasit acest prilej si speram ca in 2022 sa fim, din nou, invitati, pentru ca vrem sa taiem si panglica de inaugurare. Asa este frumos, sa se vada ceva ce ramane dupa noi. De altfel, s-a vazut, in urma modernizarii Casei Avramide, ce a insemnat acest punct pentru cultura tulceana, respectiv numeroasele evenimente organizate acolo. La fel si in cazul Muzeului de Arta. Speram ca si la Muzeul de Etnografie sa se inregistreze, dupa finalizarea acestui proiect, o crestere a numarului de vizitatori', a declarat vicepresedintele Dumitru Mergeani.
De asemenea, vicepresedintele Petre Badea a felicitat echipa de proiect: 'Consider ca daca avem trecut, avem prezent, trebuie sa avem si viitor. In cultura si patrimoniul dobrogean avem si acest obiectiv, Muzeul de Etnografie, dar este nevoie de cat mai multe proiecte pentru consolidarea acestui patrimoniul dobrogean, tulcean indeosebi. Felicitari'.
Grupurile tinta ale proiectului sunt locuitorii municipiului Tulcea, dar si aproximativ 48.000 de turisti care viziteaza orasul, structurile de primire turistica cu functiuni de cazare turistica si populatia scolara. Beneficiarii directi sunt Institutul de Cercetari Eco-Muzeale 'Gavrila Simion' Tulcea, institutie subordonata Consiliului Judetean Tulcea, aproximativ 10.000 de vizitatori care vor beneficia de un muzeu restaurat si modernizat (reprezentand turisti romani si straini care tranziteaza UAT Municipiul Tulcea, scolari, populatia locala), dar si UAT Judetul Tulcea, beneficiar al investitiei.
Contractul de finantare a fost incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in calitate de Autoritate de Management si cu Agentia pentru Dezvoltarea Regionala Sud - Est, in calitate de Organism Intermediar. Valoarea totala a proiectului este de 18.721.765,70 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 18.513.133,71 lei.
 
RAWLPLUGTotalEnergiesALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
BogArt
AED
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
DRS
ELECTROGRUP
MAKITA
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
concelex
SIGM
Acvatot 2019
theda mar
EURO BUILD
strabag nivel 1
CDS
noark
leviatan
SSAB
Arduro
quadratum
MCA
GEWISS
rigips
VEGO

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<