Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - VELUX integreaza noile principii de design “Outside-in”
VELUX integreaza noile principii de design “Outside-in”
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 22 Mai 2019 12:59
Odata cu cresterea cererii pentru materiale naturale in toate aspectele vietii noastre, fie ca este vorba de alimente si bauturi organice, mobilier din lemn si plante in casele noastre, VELUX intro-duce principiile de design "Outside-in" pentru a ne indruma sa remodelam si sa reconstruim spatiile noastre interioare avand in minte natura. Astazi oamenii petrec pana la 90% din timpul lor in interior si locuiesc tot mai mult in medii urbane, facandu-i tot mai putin conectati cu natura . Casele noastre nu numai ca trebuie sa fie spatii multifunctionale pentru relaxare si petrecerea timpului cu prietenii sau familia, dar ar trebui sa fie gandite ca medii care reconecteaza oamenii cu natura prin lumina si aer proaspat, dar si prin privelisti spre exterior.
Principiile VELUX de design ”Outside-in” (de la exterior in interior) incurajeaza oamenii sa-si contureze spatiile cu lumina naturala si sa aduca sunetele si mirosurile naturii inapoi in casa.
"Relatia dintre natura, arhitectura si design interior a existat de sute de ani. Dar, multe dintre casele noastre au pierdut aceasta legatura. Vrem sa inspiram oamenii sa isi proiecteze spatiul, astfel incat sa simta ca natura le este aproape; acea lumina care schimba spatiul de la zi la noapte. Si sa lase in casa aerul proaspat, sunetele pasarilor si fosnetul frunzelor pentru a trai o experienta senzoriala la schimbarea anotimpurilor, lucruri care au o influenta pozitiva asupra bunastarii noastre", explica arhitectul de la Grupul VELUX, Lone Feifer, director responsabil pentru sustenabilitate si arhitec-tura.
Principii de design Outside-in, de la exterior in interior
1. Design cu vedere spre exterior
Tindem sa consideram ferestrele ca ceva normal. Dar, cei mai multi dintre noi au simtit cum pierdem notiunea timpului si a spatiului atunci cand privim catre exterior. O priveliste exterioara ne ofera o imagine asupra lumii, dar si a locului nostru in lume. Devenim parte a naturii pe masura ce vedem cum ziua se transforma in noapte si asistam la schimbarea anotimpurilor. Privind in sus spre cer invocam o legatura veche cu natura. Va amintiti cand stati intinsi pe jos si priviti cum norii se misca in bataia vantului? Sau contempland stelele, noaptea?
2. Design cu lumina zilei
Nimic nu se compara cu lumina naturala. Chiar si cele mai bune forme de iluminat artificial rar se ridica pana la puterea luminii naturale. Soarele este o sursa puternica si durabila de lumina si ener-gie. Lumina naturala va face casa sa fie mai deschisa si primitoare, iar spatiul dvs. sa para mai mare. Valorificarea luminii naturale zenitale este o modalitate extrem de eficienta de a aduce un flux natu-ral de lumina direct in casa. Lumina naturala din abundenta dimineata este esentiala pentru a ramane in echilibru cu ritmul circadian 24 de ore si este vitala pentru sanatatea si bunastarea no-astra.
3. Design cu aerisire naturala
Un spatiu plin cu aer proaspat este un spatiu plin de sunete si mirosuri ale naturii. Fosnetul copacilor in vant, rapaitul ploii pe terasa si cantecul pasarilor. Mirosul unui gazon proaspat taiat si mirosul flo-rilor. Prospetimea diminetii devreme, caldura dupa-amiezii si racoarea noptii. Deschiderea ferestre-lor si a usilor pentru fluxul natural de aer este o modalitate excelenta de a crea un climat interior sanatos. Aerul proaspat este vital pentru sanatatea noastra, ajutandu-ne sa ne simtim mai bine si sa gandim in mod clar.
Principiile VELUX de design Outside-in, de la exterior in interior, fac parte din noua sa campanie, "Lasati natura inapoi in casa", care exploreaza riscurile pe care stilul de viata modern petrecut in interior il poate avea asupra bunastarii noastre generale. Faptul ca am devenit o populatie din ce in ce mai urbanizata inseamna ca ne-am pierdut conexiunea cu natura. Ingrijorator, generatia urmatoare are sanse sa se confrunte cu o deconectare si mai mare de natura, daca nu vom incepe sa facem niste schimbari imediate. Campania isi propune sa inspire o astfel de schimbare, aratand de ce trebuie sa luam masuri pentru a inversa aceasta tendinta si de a lasa exteriorul, in interior.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGTotalEnergieshiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
EURO BUILD
leviatan
concelex
SIGM
Acvatot 2019
MAKITA
konsent
CDS
noark
GEWISS
ELECTROGRUP
VEGO
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
AED
quadratum
strabag nivel 1
Arduro
MCA
SSAB
DRS
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<