Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - CONCORDIA considera “inoportune” noile modificari la Legea Dialogului Social
CONCORDIA considera “inoportune” noile modificari la Legea Dialogului Social Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 16 Sep 2020 12:08
Confederatia Patronala Concordia, participant activ la dezbaterile privind noua forma a Legii Dialogului Social, este profund ingrijorata ca amendarea legii a fost transata aproape exclusiv doar intre unele sindicate si conducerea Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor. De asemenea, CP Concordia atrage atentia asupra faptului ca nicio lege nu trebuie elaborata fara luarea in considerare a opiniilor tuturor partilor implicate si o intelegere deplina a consecintelor aduse de modificari, cu atat mai putin legea ce priveste dialogul dintre angajati si angajatori.
Respingerea pozitiilor exprimate de catre partea patronala fara niciun fel de argument, luarea in considerare doar a opiniilor unei singure parti (partea sindicala) si deciziile unilaterale nu pot constitui baza pacii sociale la care aspiram cu totii. Dupa multi ani de dezbateri dezechilibrate, este timpul sa avem o dezbatere reala, egala, cu argumente si, impreuna, sa facem parteneriatul sa functioneze, fie ca vorbim despre autoritati, sindicate sau patronate.
Graba cu care se doreste adoptarea, in procedura accelerata, a unui proiect de modificare a legii dialogului social dupa ce dezbaterile din Parlamentul Romaniei au demonstrat ca este nevoie de o intelegere mai profunda a implicatiilor unor asemenea masuri, este nejustificata in contextul in care pandemia COVID-19 a provocat grave dezechilibre economice. In acest context, credem ca proiectul nu face decat sa adanceasca o prapastie intre partenerii sociali si avanseaza prevederi care anuleaza de facto conceptul de dialog social constructiv si echilibrat.
CP Concordia considera ca proiectul de lege aflat in dezbatere in acest moment este inoportun, intr-o forma contestata de parteneri, respinsa de Senat si care necesita un timp de negociere si energii care trebuie folosite pentru a salva locurile de munca, si nu pentru a promova interese de moment. Prioritatea noastra, a tuturor, trebuie sa fie, inainte de toate, sanatatea pietei muncii in aceasta perioada de greutati acute, nu negocierile lungi si greoaie, sau adevarate exercitii de „monolog social”, care nu conduc decat cel mult la complicarea situatiei existente.
Credem ca imbunatatirea Legii Dialogului Social este necesara, dar ca procesul de elaborare si adoptare trebuie sa ii reflecte titlul, nu graba sau interesele unei singure parti.
“Dialog pentru dezvoltare” este motto-ul care guverneaza activitatea Concordia si credem in rolul nostru de partener social, nu in cel de martor al grabei legislative.
 
elmas_1octCOVID-19VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
hilti
rigips
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere