Agenda Constructiilor
Miercuri, 12 Mai 2021
 
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - eJobs: Majoritatea candidatilor opteaza pentru departamente de vanzari
eJobs: Majoritatea candidatilor opteaza pentru departamente de vanzari Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 14 Apr 2021 12:05
Din cele 1,4 milioane de aplicari inregistrate pe eJobs.ro in luna martie a acestui an, aproape 700.000 au fost alocate pozitiilor deschise in departamentele de vanzari din cadrul companiilor care angajeaza in prezent. Acesta este departamentul care atrage cei mai multi candidati atat din randul specialistilor cu experienta medie (2-5 ani), cat si din randul tinerilor aflati la inceput de cariera (0-2 ani de experienta). Cel mai putin, pentru aceste departamente, aplica managerii, chiar daca sectorul vanzarilor, respectiv retailul, este una dintre industriile pe care le cauta cel mai mult.
Urmatoarele cele mai cautate departamente, insa cu o treime din aplicarile primite de joburile din vanzari, sunt cele de administrativ / logistica. Si in acest caz, cei mai activi sunt tot candidatii mid-level si entry level. Aproape la egalitate se afla departamentele de relatii clienti / call center, clasamentul fiind continuat de marketing si financiar / contabilitate. Cresteri se observa de la o luna la alta si pentru departamentele de IT din cadrul companiilor locale.
”In ceea ce priveste IT-ul, explicatia este destul de clara - multi ani piata a suferit din cauza numarului insuficient de specialisti disponibili. Inca este foarte greu sa gasesti un programator cu experienta, insa pe zona de juniorat incepe sa se largeasca plaja de candidati. Si asta pentru ca sunt foarte multi tineri, in special, care in ultimul an au decis sa faca o reconversie in aceasta directie. Chiar daca nu au studii de specialitate, exista o serie de cursuri, academii si programe care le ofera pregatire la nivel de entry level si o baza suficienta de cunostinte pentru a se putea angaja imediat dupa finalizarea lor”, spune Roxana Draghici, Head of Sales, eJobs Romania.
Mai putin cautate in luna martie au fost departamentele de merchandising, resurse umane si achizitii. ”Ne asteptam insa ca in perioada urmatoare sa creasca numarul de joburi pentru merchandiseri si promoteri, odata cu lansarea campaniilor de marketing de vara. Odata cu ele vom vedea si un plus in aplicari, iar ele vor veni, ca in fiecare an, din partea candidatilor foarte tineri”, explica Roxana Draghici.
Chiar si atunci cand vorbim despre strainatate tot departamentele de vanzari atrag cele mai multe aplicari - 30% din numarul total. Sunt urmate insa de constructii / instalatii, productie, transport / distributie si financiar / contabilitate. Interesant este faptul ca, desi angajatorii din afara tarii cauta preponderent candidati cu specializare medicala (medici, asistente), cei eligibili pentru aceste posturi prefera, cel putin pentru moment, sa lucreze in Romania.
In acest moment, peste 23.000 de locuri de munca pentru Romania si strainatate sunt disponibile pe www.ejobs.ro. Pentru aceste joburi sunt inregistrate, lunar, intre 1,3 si 1,5 milioane de aplicari.
 
gamma_2021ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
cv water 2021
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
hilti
Acvatot 2019
CELCO 2020
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere