Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Mai 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - ITM: Amenzi de 6,5 milioane lei aplicate de Inspectia Muncii in decembrie 2021
ITM: Amenzi de 6,5 milioane lei aplicate de Inspectia Muncii in decembrie 2021 Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 21 Ian 2022 14:28
Inspectia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de munca, a desfasurat, in perioada 3-30 decembrie 2021, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 6,44 milioane de lei pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca. Au fost depistate 267 persoane care desfasurau munca nedeclarata, au fost aplicate 4.407 avertismente si au fost dispuse 9.868 masuri de remediere a neconformitatilor constatate.
In luna decembrie, au fost identificate 277 persoane desfasurand munca nedeclarata, dintre acestea, 188 nu aveau contract in forma scrisa; 66 nu aveau contract individual de munca transmis in Revisal, 9 persoane prestau activitate avand contractul de munca suspendat, iar 14 persoane prestau activitate in afara programului de lucru din contractul part-time. Valoarea amenzilor aplicate in luna decembrie pentru munca nedeclarata este de 3,95 milioane de lei.
Rezultatele detaliate ale actiunilor de control in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca, desfasurate de inspectorii de munca in decembrie 2021 sunt disponibile aici
"Vom continua, si pe parcursul acestui an, Campania Nationala in vederea reducerii incidentei muncii nedeclarate si subdeclarate, la angajatorii care isi desfasoara activitatea in domenii de activitate in care s-a constatat o incidenta mare a acestui fenomen. Impactul social negativ al muncii nedeclarate si subdeclarate ne afecteaza pe toti, indiferent de statutul fiecaruia: salariat, angajator, beneficiar al unor servicii si suntem constienti ca avem o mare responsabilitate sociala, iar acest lucru ne obliga sa fim intoleranti fata de aceste practici. De asemenea, vom continua sa venim in intampinarea angajatorilor care au nevoie de sprijinul nostru, printr-o interactiune reala si eficienta cu acestia. Avem in vedere intalniri de lucru si comunicari directe cu angajatori reprezentativi din diferite domenii de activitate economica, intrucat am constatat ca sunt benefice pentru echilibrarea raporturilor de munca dintre salariati, angajator si autoritatea de control", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.
 
AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
hilti
CELCO 2020
leviatan
leviatan
Acvatot 2019
viarom
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
MAKITA
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
hidroplasto

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere