Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - ANALIZA - Revista Agenda Constructiilor editia nr. 152 (August 2020)

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 152 (August 2020)
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 152 (August 2020)
PDF, 46 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CONSTRUCTII & INSTALATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra
Data actualizare: 10 aug 2020
Sumar: click aici
Sumarul revistei - conceputa intr-o structura bilingva (romana si engleza) si integrata cu publicatia Fereastra - abordeaza, printre altele, urmatoarele teme principale:
 
EVENIMENT | EVENT
Din ianuarie 2021 toate cladirile nou-construite vor trebui sa fie nZEB
From January 2021 all new constructed buildings will have to be nZEB
 
ANALIZA | ANALYSIS
Majorare de pana la 30% pe pietele de utilaje, echipamente si lifturi
Up to 30% growth in the construction machinery, equipment and elevator markets
 
DIGITALIZAREA IN CONSTRUCTII | DIGITIZATION IN CONSTRUCTION
Veniturile marilor companii de tehnologie au crescut cu 400% in ultimii 10 ani
The business in technology increased by 400% in the last 10 years
 
JURIDIC & AFACERI | LEGAL & BUSINESS
Noile repere legislative ce vor ghida afacerile in lumea post-Covid-19
New legislative landmarks will guide business in the post-Covid-19 world
 
PIATA MUNCII & RESURSE UMANE | LABOR MARKET & HR
Aproape 60 de milioane de locuri de munca din Europa sunt in pericol
Almost 60 million jobs in Europe are at risk
 
PRODUSE & TEHNOLOGII | PRODUCTS & TECHNOLOGIES
Trenduri tehnologice pe termen scurt pentru industria constructiilor
Short-term technological trends for the construction industry
ATLAS GIGAS/SUPER GIGAS, ascensoare de uz comercial si industrial
ATLAS GIGAS/SUPER GIGAS, elevators for commercial and industrial use
BULDOEXCAVATOARE CAT - noua gama de utilaje eficiente si confortabile
CAT: New range of efficient and comfortable backhoes
Izolarea termica a peretilor exteriori cu vata minerala creste performanta energetica a cladirilor
Mineral wool insulation, for energy performant buildings
 
OPINII | INTERVIEW
BOSCH: Vanzarile de scule electrice au reinceput sa creasca, din mai
BOSCH: Sales of power tools have started to grow again in May
WISE investeste 3,7 milioane de euro in dezvoltarea unei noi fabrici de pavele
WISE, to invest 3.7 million euro in a new paving plant
 
INFO-SANTIERE | BUILDING SITES
HIDROELECTRICA dezvolta noi proiecte in valoare de 27 miliarde lei
HIDROELECTRICA develops new projects, totaling 27 billion lei
Dezvoltatorii se grabesc sa-si finalizeze investitiile aflate in derulare
Developers rush to complete their ongoing projects
 
CORPORATII | BUSINESS NEWS
Marile companii din constructii s-au dovedit flexibile in pandemie
Large construction companies have proved flexible in the pandemic
 
INDEX COMPANII | SUPPLIERS INDEX
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Editia August 2020 a revistei Agenda Constructiilor cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale de constructii si instalatii, precum si cele mai noi estimari referitoare la impactul pandemiei de coronavirus (Covid-19) asupra economiei, in general, si a sectorului de constructii, in particular, conform datelor care erau disponibile in momentul redactarii articolelor.
Tema centrala a editiei o reprezinta analiza pietei de utilaje si echipamente pentru constructii (utilaje terasiere, sisteme de cofrare, ascensoare/ scari rulante si scule electrice), realizata pe baza rezultatelor obtinute de principalele companii din fiecare domeniu in 2019 si previziunile pentru 2020, in noul context.
Editia include si prezentarea celei de-a doua editii a videoconferintei EURO-Constructii, cu principalele teme discutate si concluziile trase in urma evenimentului.
 
Informatii suplimentare:
Primul material al revistei include prezentarea celei de-a doua editii a videoconferintei EURO-Constructii - Industria de constructii, sub impactul schimbarii, ce a avut loc la 23 iulie 2020 si a fost transmisa in direct pe Facebook si Youtube. Participantii la eveniment - Emilia-Cerna Mladin (AAECR); Horia Petran (Presedintele Clusterului Pro-nZEB, Urban-Incerc); Dragos Marcu (AICPS); Adriana Iftime (FPSC); Luminita Balalau, Sef Serviciu in cadrul Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, al Guvernului Romaniei; Rodica Purcel (RoGBC) si Camelia Rata (OER) - sunt optimisti privind evolutia constructiilor sustenabile si eficiente energetic in anii urmatori, chiar daca pasii sunt marunti si startul putin dificil.
Analiza editiei Iunie-Iulie a revistei Agenda Constructiilor a vizat piata de utilaje si echipamente pentru constructii, fiind incluse analize pe sectoarele de utilaje terasiere, sisteme metalice de cofrare, ascensoare/ scari rulante si scule electrice. Articolul include date centralizate si comparative privind afacerile, profitul si numarul de angajati ai principalilor producatori din cele patru domenii, precum si modul in care activitatea acestora a fost afectata de pandemia de Covid-19. Datele statistice sunt intarite de opinii ale reprezentantilor pietelor de utilaje si echipamente pentru constructii, precum Irina Dragan (Products Marketing Manager la Bergerat Monnoyeur), Viorel Popescu (director general si fondator al RET Utilaje), Stefano Albarosa (CEO la Cefin Trucks, dealerul Ford Trucks in Romania), Mircea Georgescu (Managing Director Hunnebeck Romania), Emilian Paul (director comercial Kleemann Lift Ro) si Silviu Enache (Manager Expansiune la Kronlift Romania).
In continuare, rubrica dedicata digitalizarii are ca punct central dezvoltarea afacerilor din domeniul tehnologiei in ultimii zece ani, datele statistice centralizate indicand o majorare de circa 400% a acestora, in intervalul precizat. Materialul mai subliniaza faptul ca liderii din domeniul tehnologiei sunt si liderii in inovatii, dar si o crestere a interesului firmelor de constructii pentru accelerarea procesului de transformare digitala. O alta sectiune a analizei evidentiaza si faptul ca, in era post-Covid-19, scopul companiei va fi redefinit in context digital.
In continuare, materialul de sinteza publicat la rubrica Juridic & Afaceri sintetizeaza principalele acte normative propuse sau adoptate, ce vor ghida mediul de business din Romania in lumea post-Covid-19. Articolul are ca tema principala adoptarea unor acte normative (legi, hotarari de Guvern si Ordonante de Urgenta) care sa permita implementarea masurilor de sprijin pentru angajati si companii, prevazute in Planul National de Investitii si Relansare Economica “Recladim Romania” (PNIRE), dar si alte modificari legislative adoptate de Parlament. Acestea sunt sintetizate, analizate si explicate de avocati, consultanti si alti specialisti cu expertiza in domeniu, pentru a fi mai usor de inteles pentru reprezentantii mediului de afaceri.
Un material este dedicat si pietei muncii, acesta fiind centrat in jurul perspectivelor de evolutie a pietei muncii din Europa si din Romania in anii urmatori, in contextul digitalizarii si al noului context impus de pandemia de Covid-19. Printre temele abordate sunt referinte la evolutia numarului de salariati din constructii pana in 2030, necesitatea dobandirii de noi abilitati si competente in noua realitate economica, opinii ale managerilor de companii din Romania referitoare la nevoia de upskilling, dar si date statistice privind productivitatea angajatilor romani, comparativ cu cei din celelate tari europene.
Sectiunea de Produse & Tehnologii trece in revista cateva din principalele tehnologii care vor influenta dezvoltarea pietei de constructii pe termen scurt, intre cele mai importante fiind cele legate de digitalizare (BIM, aplicatii de management, drone si realitate virtuala/ augmentata). Articolul mai face referire si la noile materiale si tehnologii ce vor fi dezvoltate in contextului noului concept de arhitectura verde (Urban green), care castiga tot mai mult teren, dar si influente ale proceselor de integrare a dispozitivelor de comunicare si cum pot fi acestea folosite in constructii. Rubrica mai include si alte tehnologii inovatoare specifice sectorului de constructii, promovate de companii precum Kleeman Lifts, Bergerat Monnoyeur (Caterpillar) si Saint-Gobain Isover.
Rubrica de opinii include estimari privind evolutia pietei de scule electrice in perioada pandemiei si nu numai, din perspectiva lui Ionut Murgu, directorul Diviziei de scule electrice a Robert Bosch SRL. Celalalt interviu inclus la aceasta sectiune este cu Marian Stanciucu, administratorul si directorul executiv al companiei Wise, unul dintre cei mai dinamici producatori de pavase si pavele din beton. Compania pregateste o investitie de 3,7 milioane de euro in dezvoltarea unei noi fabrici si intentioneaza sa se dezvolte pentru a ajunge in topul producatorilor de profil din Romania.
Sectiunea Info-Santiere se deschide cu o analiza a planului de investitii al companiei Hidroelectrica, ce vizeaza proiecte de circa 27 miliarde lei in urmatorii ani, inclusiv in extinderea pe piata furnizarii de energie din surse solare si eoliene, pe baza de biomasa, dar si in crearea unei retele de alimentare a masinilor electrice. In continuare, la aceeasi rubrica sunt prezentate date despre cele mai noi proiecte lansate de dezvoltatori, dar si stadiul unor mari proiecte publice si private. Revista se incheie cu sectiunea Corporatii, ce include rezultatele financiare ale unor mari grupuri internationale cu activitati in sectorul de constructii, precum Etex, Globalworth, Lasselsberger, Lindab, Skanska si Wilo.
 
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
TotalEnergieshiltiABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
leviatan
Arduro
Acvatot 2019
MAKITA
concelex
BogArt
konsent
SSAB
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
ELECTROGRUP
noark
Ubitech
SIGM
VEGO
ness project
quadratum
CDS
theda mar
DRS
AED
viarom
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<