Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ALS BETON: Betoanele ecologice, tot mai solicitate de clienti
ALS BETON: Betoanele ecologice, tot mai solicitate de clienti
Producatori & Furnizori Publicat de Ovidiu Stefanescu 31 Oct 2024 06:25
Fondata in anul 2000, compania ALS Beton face parte din grupul 100% romanesc ALS, activand in domeniul extractiei de agregate si al productiei de beton. In cei peste 20 de ani de activitate, firma a livrat materiale de constructii pentru o serie de proiecte importante, cum ar fi Catedrala Mantuirii Neamului, Magistrala Metrou M4, tronsonul Parc Bazilescu - Lac Straulesti, depoul Straulesti si Terminalul Multimodal, pentru podul peste soseaua de centura Nord Otopeni, precum si pentru numeroasele parcuri eoliene din Dobrogea, construite cu ajutorul statiilor mobile ALS Beton. In prezent, societatea este implicata in alte obiective majore de constructii, daca ar fi amintita numai magistrala M6 de metrou Bucuresti - Otopeni. In cele ce urmeaza, Bogdan Hanganu, directorul general al grup de firme ALS, se refera la starea actuala a pietei si la modul in care compania se aliniaza celor mai exigente standarde in materie de sustenabilitate. 
 
- Cum a evoluat activitatea companiei in anul 2024?
- In anul 2024, compania noastra a inregistrat o evolutie in linie cu ritmul de crestere al sectorului de constructii, segmentul industrial avand o dinamica mai accelerata decat cel rezidential. Tocmai am incheiat un al doilea mare proiect industrial in apropierea Bucurestiului si, impreuna cu partenerul nostru - compania de constructii Somet, ne pregatim sa demaram lucrarile pentru al doilea lot al magistralei M6 - linia de metrou ce va lega Bucuresti de Aeroportul Otopeni. Asadar, ne pregatim pentru un final de an in forta. 
Productia de beton reprezinta principala noastra activitate, pe care o desfasuram prin doua statii fixe si o serie de echipamente mobile. Statia ALS Beton din Chiajna (Soseaua de Centura nr. 3A) reprezinta principalul punct de productie a betonului, punct din care deservim proiectele din Bucuresti, judetul Ilfov, iar cea de-a doua statie este amplasata in zona Ulmi/ Floresti (judetul Giurgiu), de unde furnizam beton pentru proiectele locale.
Statia ALS Beton din Chiajna a trecut in anul 2021 printr-o retehnologizare totala, rezultatul fiind o instalatie de mare productivitate 110 mc/ora, ce permite utilizarea eficienta a resurselor, datorita tehnologiei de ultima generatie, precum si emisii reduse de CO2 in comparatie cu tehnologiile anterioare si un nivel minim de poluare fonica.
De asemenea, in cadrul balastierei proprii situate in zona Ulmi/ Floresti, producem diverse sorturi de agregate (nisip si pietris). Balastiera Agregate Floresti functioneaza continuu din anul 2011, avand din anul 2022 anexata si o statie de beton ALS care deserveste proiectele din zona.
 
 
- Ce tipuri de produse au fost preferate de clienti?
- In domeniul nostru de activitate, produsele oferite sunt cele standard (diverse clase de beton adaptate cerintelor proiectelor, dintre care C20/25, C25/30, C30/37 sunt cele care genereaza cele mai mari volume).
Remarcam insa in ultima perioada un interes crescut pentru produsele care pot garanta un impact redus asupra mediului si metode de productie sustenabila. In acest sens, am obtinut la inceputul acestui an o certificare internationala care atesta faptul ca produsele ALS Beton au un impact redus asupra mediului, un exemplu in acest sens fiind utilizarea de energie solara atat pentru exploatarea agregatelor utilizate in compozitia betonului nostru, cat si pentru statia noastra din Chiajna. In linie cu aceasta tendinta, noul nostru produs din gama eco (Ecobet ™ - marca inregistrata ALS Beton) are o evolutie rapid ascendenta, ajungand, in scurt timp de la lansare, printre produsele cele mai solicitate de clientii nostri. Vom promova aceasta solutie in perioada urmatoare, intrucat reconfirma angajamentul ALS de a investi in metode de productie si in solutii mai sustenabile, pentru un viitor mai verde.
 
 
- Care sunt premisele de dezvoltare pentru acest sector, pe termen scurt si mediu?
- Sectorul de constructii se va mentine pe un trend ascendent (prognozele indica un ritm de crestere cuprins intre 7% si 9% pe an in intervalul 2023-2027, toate segmentele (rezidential si industrial) contribuind la aceasta evolutie. In contextul dat, ALS Beton isi propune pentru perioada urmatoare sa creasca peste ritmul de dezvoltare a sectorului de constructii, avand in vedere proiectele in derulare, precum si pe cele care vor fi initiate in urmatoarea perioada. In continuare, ne propunem ca obiectiv pentru anul 2025 sa inregistram o majorare de cel putin 10% a cifrei de afaceri.
 
- Ce obiective aveti planificate pentru anii urmatori?
- In luna august a.c., am deschis un nou punct de lucru in Otopeni. Aceasta reprezinta o investitie de mare anvergura, atat statia principala, cat si instalatiile aferente, precum si o mare parte din flota fiind achizitii noi si beneficiind de tehnologie de ultima generatie. De aceea, in intervalul urmator ne vom concentra eforturile pe consolidarea investitiilor deja facute, prioritara fiind pentru noi dezvoltarea investitiilor in productia de energie verde, astfel incat sa reducem tot mai mult impactul asupra mediului pe tot lantul de productie a betonului ALS. 
 
 
- Care sunt principalele provocari si oportunitati pe care le intrevedeti in 2024, dar si in anii urmatori, pe piata de profil?
- Industria este pe un trend ascendent, asadar putem privi cu optimism spre viitor. Desigur, aceasta crestere poate fluctua si au fost recent discutii privind schimbari legislative care ar putea afecta sectorul constructiilor. Asadar, volatilitatea industriei este una dintre provocarile permanente cu care ne confruntam. Vorbind despre prezent insa, ca si in alte domenii, disponibilitatea si stabilitatea resursei umane reprezinta cea mai mare dificultate a momentului. De aceea, noi investim in permanenta in a asigura angajatilor un mediu de lucru optim, oportunitati de training si un pachet de beneficii peste media pietei. Dar desigur, in procesul de extindere a activitatii (deschiderea de noi puncte de lucru), ne-am lovit de probleme in a asigura necesarul de forta de munca. Asadar, inchei prin a deschide o invitatie catre cei care isi doresc sa lucreze intr-un mediu dinamic, intr-o companie 100% romaneasca ce construieste de aproape 25 de ani in Romania, pentru romani, sa ni se alature.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMTotalEnergiesABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
MAKITA
concelex
konsent
viarom
AED
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
Arduro
EDIT-Structural
DRS
Acvatot 2019
strabag nivel 1
Ubitech
BogArt
ELECTROGRUP
ness project
CDS
VEGO
noark
quadratum
SSAB

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<