Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ANALIZA: Crestere de 10% pe piata constructiilor din Polonia, 2011
ANALIZA: Crestere de 10% pe piata constructiilor din Polonia, 2011
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 27 Dec 2010 10:45
Sectorul constructiilor din Polonia a inregistrat o crestere de 8,5% in luna august 2010, in comparatie cu intervalul similar al anului trecut, potrivit celor mai recente date statistice furnizate de institutul national de profil. La o baza de raportare lunara, activitatea de pe santiere a sporit cu 6,7% fata de nivelul din iulie a.c. Piata poloneza este sprijinita de investitiile alocate pregatirilor pentru Campionatul de Fotbal Euro 2012, executia de stadioane fiind prioritara pentru autoritati. In prezent, se afla in curs de realizare arene sportive in orase precum Cracovia, Varsovia, Poznań, Gdańsk, Wrocław, Gdynia, Chorzów etc. O tendinta remarcata in 2010 a fost reprezentata de cresterea cifrei de afaceri a antreprenorilor specializati (+15,2%), in timp ce trendul general al constructiilor civile a indicat o diminuare cu 4,2%. Totodata, in august 2010, firmele implicate in executia de cladiri au raportat o majorare de 18,3% a productiei fata de perioada corespunzatoare a anului trecut. Totusi, din cauza conditiilor meteorologice extreme din primele luni ale anului, cifrele corespunzatoare pentru intervalul ianuarie - august 2010 denota o reducere a activitatii din domeniu cu 3,4%.
Previziunile pentru 2011 indica o crestere de aproximativ 10% a activitatii din sector, in cazul in care conditiile meteorologice specifice sezonului rece nu vor fi extreme. Cele mai importante lucrari vor viza continuarea marilor proiecte de inginerie civila si executia de obiective sportive pentru Euro 2012. Potrivit unui raport al companiei de consultanta PMR, din Polonia, cei doi ani de recesiune care au afectat economia mondiala au reprezentat o perioada de provocari si pentru sectorul local de constructii. Totusi, pe termen scurt si mediu piata de profil va inregistra o crestere sustinuta.
Din punct de vedere al tipului de lucrari, proiectele de inginerie civila vor reprezenta principalul motor de crestere. Insa, avand in vedere evolutia exponentiala din 2009 a acestui segment, cu siguranta nu vor mai fi inregistrate majorari spectaculoase. Un alt aspect care trebuie luat in considerare cu privire la acest sector este faptul ca proiectele publice prezinta un risc sporit de a fi amanate. De asemenea, numarul mare de lucrari aflate in executie poate constitui, in sine, un impediment in dezvoltarea in circumstante obisnuite a tuturor proiectelor.
Articolul este o analiza complexa a pietei constructiilor din Polonia si a principalelor premise de evolutie a acesteia pe termen scurt si mediu. Pentru a lectura varianta integrala a acestuia, click aici
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
ness project
viarom
strabag nivel 1
concelex
rigips
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CDS
noark
EDIT-Structural
Acvatot 2019
MAKITA
theda mar
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander