Agenda Constructiilor
Marti, 29 Noiembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ASFOR si BRM au lansat Bursa Lemnului, pentru tranzactionarea materiei lemnoase
ASFOR si BRM au lansat Bursa Lemnului, pentru tranzactionarea materiei lemnoase
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 28 Mar 2022 11:28
Asociatia Forestierilor din Romania (ASFOR) si Bursa Romana de Marfuri (BRM) au lansat, vineri, Bursa Lemnului, ocazie cu care a avut loc si prima tranzactie de vanzare - cumparare de lemn pe o platforma bursiera independenta din Romania.
"Comertul liber, sigur si transparent, cu lemn si material lemnos este o conditie a dezvoltarii corecte a sectorului, sector care contribuie in fiecare an cu 3,5% la PIB-ul Romaniei. Tranzactiile pe bursa au avantaje atat pentru vanzatori, cat si pentru cumparatori. Negocierea preturilor se face electronic sau prin licitatie cu strigare. Clientii au la dispozitie cotatiile si preturile de referinta, contractele sunt garantate, facturarea si debitarea sunt electronice, iar ordinele sunt programate la tranzactionare in maximum sapte zile din momentul emiterii. Mai mult, pentru a veni in sprijinul participantilor la piata, BRM poate oferi servicii de consultanta specializate", au explicat reprezentantii ASFOR.
BRM este o institutie cu expertiza in organizarea pietelor de materiale de constructii (scandura, lemn fasonat, lemn pe picior etc.) si detine o infrastructura performanta pentru vanzarea si cumpararea de marfuri.
"Prin actiunea lor, partile au convingerea ca functionarea ringului bursier al lemnului si produselor din lemn din cadrul BRM va duce comertul cu lemn si material lemnos la un nivel superior din perspective comerciale si etice, asa cum se intampla pe bursele din statele occidentale. Pe BRM tranzactiile vor fi transparente, eficiente, competitive si corecte. Informatiile privind pietele administrate de BRM sunt publice, iar corectitudinea si respectarea normelor etice sunt asumate prin reglementarile interne ale bursei", se arata intr-un comunicat de presa al ASFOR, transmis vineri AGERPRES.
In luna octombrie a anului trecut, ASFOR si BRM anuntau ca au incheiat un Memorandum de intelegere pentru de realizarea unei platforme de piata bursiera pentru comercializarea lemnului si materialului lemnos, Bursa Lemnului, care va fi operationala in primul trimestru din 2022.
"Infiintarea Bursei Lemnului va duce comertul cu lemn si material lemnos la un alt nivel din toate perspectivele comerciale si etice. Semnatarii acestui Memorandum si-au asumat o constructie care va simplifica si clarifica, totodata, comertul cu lemn si material lemnos. Exista burse ale lemnului in statele occidentale, speram sa operationalizam si Bursa Lemnului din Romania in primul trimestru al anului 2022", aratau reprezentantii ASFOR, intr-un comunicat de presa.
ASFOR reprezinta interesele de breasla ale persoanelor juridice din domeniul exploatarii si prelucrarii primare a lemnului. Asociatia promoveaza comertul liber, sigur si transparent cu lemn si material lemnos si doreste dezvoltarea pietei dedicate vanzarii si achizitiei de lemn si material lemnos.
BRM este o institutie cu experienta si expertiza in organizarea pietelor de materiale. Are o structura deja constituita pentru vanzarea-cumpararea de marfuri si poate construi si opera o platforma de piata bursiera pentru comercializarea lemnului si materialului lemnos.
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
CELCO 2020
MAKITA
hilti
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
FRONTALE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
viarom
BMI_Icopal
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu