Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - AVI Compact: Perioada critica in constructii, in intervalul ianuarie - aprilie 2021
AVI Compact: Perioada critica in constructii, in intervalul ianuarie - aprilie 2021
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 13 Oct 2020 12:33
De 14 ani cel mai important distribuitor al produselor Daikin in Romania, Avi Compact, anunta o crestere a cifrei de afaceri in primele sase luni ale acestui an. Anul trecut compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 7,5 milioane de euro.
Segmentul rezidential a contribuit cu 60% la realizarea cifrei de afaceri din prima parte a acestui an. Pe fondul pandemiei de Covid-19, sistemele split au inregistrat o crestere seminficativa.
“La inceputul acestui an am reinvestit o parte din profit in stocuri, asa ca perioada starii de urgenta ne-a gasit pregatiti. Aerul conditionat si sistemele de climatizare sunt o necesitate, chiar si in aceste perioade dificile. Stocurile ne-au ajutat sa facem fata atunci cand cererea a fost mare si importurile de echipamente si piese de schimb au avut intarzieri mari”, explica Florin Radulescu, Fondator Avi Compact.
Compania a aplicat pentru Programul IMM Invest in vederea dezvoltarii activitatii curente, in special cea comerciala. Analizand situatia din timpul starii de urgenta, dar si situatia curenta din piata, compania a estimat o intarziere a incasarilor de la beneficiari pe tot parcursul anului. Conform rezultatelor financiare prezentate, IMM Invest a acordat o finantare de 1 milion de lei (adica aproximativ 200.000 de euro).
“Acesta suma sustine activitatea comerciala curenta, pentru ca asa cum arata datele de piata, dar si situatia noastra interna, timpul de incasare al facturilor s-a marit foarte mult, crescand in medie, in cazul Avi Compact, cu circa 60 de zile”, adauga Florin Radulescu.
Reprezentantii companiei estimeaza ca in contextul pandemiei de Covid-19 precum si al cresterii numarului de avarii in furnizarea apei calde si a agentului termic, piata de centrale termice va creste cu aproximativ 10% pana la finalul anului.
Un alt segment cu o crestere importanta in totalul cifrei de afaceri este mentenata. Partea de service a instalatiilor de climatizare a crescut cu 5% in a doua parte a acestui an, in special pentru zona corporate. Igienizarea echipamentelor de climatizare a devenit un aspect important in pandemie.
Segmentul corporate a scazut cu aproximativ 30%, comparativ cu anul trecut.
“Din estimarile noastre, sectorul constructiilor a inregistrat o scadere cu 15-20% a proiectelor mari. In acest an s-au finalizat proiectele incepute, insa nu s-au mai demarat altele noi. Piata instalatiilor de climatizare a scazut cu 18-22%”, spune Florin Radulescu.
Cele mai importante proiecte corporate realizate in acest an sunt Hotelul Diana din Eforie (instalatii de climatizare cu unitati interioare de perete), Parcaj Decebal (instalatii de ventilare si desfumare), complexele rezidentiale Vivenda si Casa Presei Residence.
“Perioada critica pentru firmele din domeniul constructiilor va veni in ianuarie – aprilie 2021. Firmele mai mici nu au reusit sa isi plateasca taxele la zi, iar numarul proiectelor a scazut.”, spune Florin Radulescu.
Pentru 2021 Avi Compact isi propune mentinerea cifrei de afaceri, crearea unor stocuri proprii de piese si echipamente, marirea echipei. De asemenea, un alt obiectiv este deschiderea unui punct de service in zona de est a tarii (Iasi).
Avi Compact este principalul distribuitor Daikin in Romania, dar are in portofoliu si alte marci precum Samsung, Mitsubishi, Visemann, Vaillant. Avi Compact are o retea de distibutie si service la nivel national.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
viarom
rigips
noark
MAKITA
theda mar
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CDS
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
concelex
leviatan
ness project
siniat
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander