Agenda Constructiilor
Marti, 27 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - BASF investeste 780 milioane USD in extinderea MDI la fabrica Verbund - Geismar
BASF investeste 780 milioane USD in extinderea MDI la fabrica Verbund - Geismar
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 21 Iul 2022 11:17
BASF avanseaza in faza finala a proiectului de extindere a fabricii de diizocianat de metilen difenil (MDI) de la platforma sa de productie Verbund din Geismar, Louisiana. Odata cu aceasta a treia etapa a extinderii, realizate in mai multe faze, BASF va creste capacitatea de productie la 600.000 de tone metrice pe an, pana la mijlocul deceniului, si va sprijini cresterea continua a clientilor sai de MDI din America de Nord. Compania a demarat proiectul de extindere in 2018, optand pentru o abordare esalonata in trei faze de investitii. Investitia in faza finala de extindere, care se va desfasura intre 2022 si 2025, se ridica la o valoare de 780 de milioane de dolari.
„Aceasta investitie subliniaza angajamentul nostru fata de America de Nord si intareste fiabilitatea aprovizionarii BASF si competitivitatea lanturilor valorice ale clientilor nostri din regiune”, a declarat Michael Heinz, presedinte si director executiv, BASF Corporation. „Fiind una dintre locatiile Verbund ale BASF, Geismar este locatia ideala pentru extinderea productiei noastre de MDI datorita infrastructurii sale existente, aprovizionarii fiabile cu materii prime, fortei de munca calificate si sprijinului puternic al comunitatii.”
Valorificand tehnologia de ultima ora, extinderea va prezenta cele mai inalte standarde de siguranta combinate cu digitalizarea avansata a operatiunilor. BASF intra acum in faza finala a extinderii, care urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul anului 2025.
„BASF se angajeaza sa creasca si sa colaboreze cu clientii de MDI din America de Nord, fie ca este vorba despre industria auto, a constructiilor si a electrocasnicelor, a transportului, a produselor de incaltaminte sau de mobilier”, a declarat Ramkumar Dhruva, presedintele diviziei de Monomeri a BASF. „Odata cu integrarea acestei facilitati, vom continua sa ne sprijinim clientii de MDI din America de Nord, prin cresterea capacitatii noastre de a le raspunde cerintelor.”
Prima faza a proiectului de extindere, care presupune construirea unei noi unitati de sinteza MDI, a fost pusa in functiune in octombrie 2020. A doua faza, care a inceput sa functioneze in 2021, a extins mai multe unitati existente in amonte. Odata cu cea de-a treia si ultima faza de extindere, care include mai multe unitati noi din amonte si un splitter, capacitatea totala de MDI a complexului Geismar va creste la 600.000 de tone metrice.
 
AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BMI_Icopal
CELCO 2020
viarom
hilti
leviatan
rigips
MAKITA
FRONTALE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
Ubitech
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere