Agenda Constructiilor
Miercuri, 19 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Capacitate de vopsire de 35 tone/schimb pentru Analko Aluminium Industry
Capacitate de vopsire de 35 tone/schimb pentru Analko Aluminium Industry
Producatori & Furnizori 12 Mar 2008 02:00
Athanase Dakas (50 de ani)
Functia/firma: director general, Analko Aluminium Industry;
Studii: Facultatea de Chimie Industriala, Universitatea Politehnica - Bucuresti; MBA la Rhode Island University
Experienta profesionala: 6 ani in domeniul sistemelor din aluminiu; Hobby: schi alpin.
Analko Aluminium Industry, cu sediul in localitatea Jilava – judetul Ilfov, reprezinta una dintre cele mai importante companii europene, specializate in realizarea operatiilor de vopsire si protectie pentru profile din aluminiu. In acest an, la unitatea centrala (din Grecia) au fost alocate fonduri de peste 10 milioane de euro, destinate cresterii capacitatii de vopsire. Avand o cifra de afaceri de circa 11 milioane de euro, societatea este, in prezent, liderul pietei elene, prelucrand peste 50 tone de repere metalice/schimb. Si in Romania firma detine o pozitie privilegiata, fiind considerata cel mai important furnizor de servicii de vopsire in camp electrostatic, la nivel national.

- Care este situatia generala a pietei sistemelor de aluminiu destinate fabricatiei de tamplarie termoizolanta si fatade cortina?

- Datorita specificului activitatii companiei noastre si faptului ca furnizam servicii catre majoritatea furnizorilor de sisteme din Romania, se poate afirma ca Analko Aluminium Industry reprezinta un veritabil barometru al acestei piete. Intrucat am conturat o viziune de ansamblu, putem sustine ca bransa – in totalitate – este afectata negativ de fluctuatiile cursului valutar. Totusi, preconizam ca, in acest an, piata constructiilor va inregistra anumite cresteri, datorate – mai ales – demararii  executiei unor proiecte de mare anvergura. Pentru cele mai multe dintre acestea, societatea noastra va oferi serviciile de vopsire a sistemelor utilizate pentru constructia fatadelor cortina si executia tamplariei termoizolante.

- Ce rezultate financiare ati inregistrat anul trecut?
- Firma noastra reprezinta principalul furnizor autohton de servicii de vopsire/protectie a profilelor din aluminiu, avand o cota de piata de circa 50%. In 2007, cifra de afaceri a totalizat 3,2 milioane de euro (+50% fata de anul precedent), dar pentru 2008, avand in vedere situatia generala mentionata anterior, ne-am propus o crestere ponderata a veniturilor, situata la nivelul de 10%. Evolutia activitatii Analko a fost sustinuta printr-un program coerent de investitii, concretizat prin alocarea unor fonduri de 0,5 milioane de euro, destinate majorarii capacitatii de prelucrare. In prezent, detinem doua cuptoare deservite de trei linii de vopsire, astfel incat putem procesa circa 35 tone de repere pe schimb. Trebuie precizat faptul ca avem capacitatea vopsirii de profile cu lungimi de pana la 8,1 m. Totodata, detinem un cuptor pentru vopsirea profilelor din aluminiu in nuante imitatie de lemn, domeniu in care - datorita calitatii si culorilor varioate - suntem liderul pietei.

- Prezentati principalii parteneri ce activeaza la nivel national.
- In Romania avem peste 800 de clienti, pentru 300 de firme asigurand, in mod constant, servicii de vopsitorie. De fapt, efectuam operatii de vopsire in camp electrostatic pentru toti furnizorii de profile din aluminiu care isi desfasoara activitatea pe plan national, precum si pentru majoritatea companiilor specializate in executia de fatade cortina. De regula, furnizorii opteaza pentru nuantarea in culori traditionale si isi formeaza stocuri din aceste produse, in timp ce firmele de tamplarie doresc sa se utilizeze culori diverse, in functie de specificul fiecarui proiect arhitectural.

- Expuneti obiectivele strategiei proprii pentru intervalul urmator.
- Pentru Analko Aluminium Industry, unul dintre obiectivele declarate a fost cel de a schimba estetica profilelor din aluminiu, odata cu modificarea mentalitatii beneficiarului cu privire la aceasta categorie de produse. Daca in urma cu 10 ani, peste 90% din repere erau disponibile in nuante de alb si maro, in prezent aceasta cota a scazut la nivelul de 50%. Totodata, in cazul executiei de pereti cortina, majoritatea clientilor opteaza pentru sortimente colorate. In vederea nuantarii, firma noastra utilizeaza sistemul de sublicromie, ceea ce reprezinta metoda optima atat ca varietate a culorilor, cat si sub aspectul andurantei finisajelor. In perioada urmatoare, vom diversifica paleta de culori – cu o frecventa anuala – fiind disponibile circa 20 de noi nuante RAL si 5 – 6 variante imitatie de lemn. Totodata, pentru consolidarea relatiilor cu partenerii traditionali, asiguram si servicii de stocare prealabila a unor cantitati de profile brute, care vor fi nuantate in functie de cerintele aferente fiecarui proiect in parte.
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
siniat
concelex
quadratum
konsent
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech
ness project
noark
leviatan
EDIT-Structural
CDS
rigips
ERBASU CONSTRUCT
viarom
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander