Agenda Constructiilor
Duminica, 27 Noiembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CEMACON: Investitie de 7,5 milioane lei intr-o instalatie de filtrare a aerului, la Zalau
CEMACON: Investitie de 7,5 milioane lei intr-o instalatie de filtrare a aerului, la Zalau
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 26 Sep 2022 12:37
La inceputul lunii septembrie, CEMACON a pus in functiune la fabrica sa din Zalau o instalatie industriala pentru dezodorizarea aerului viciat si limitarea emisiilor olfactive. Instalatia montata de CEMACON este prima de acest gen realizata la nivel industrial din Romania si reprezinta o masura proactiva prin care CEMACON isi doreste sa asigure o mai buna calitate a vietii cetatenilor din Zalau.
Masuratorile efectuate arata o reducere semnificativa a perceptiei mirosului, atat in perimetrul fabricii, cat si in imediata vecinatate. Este de retinut faptul ca filtrul nu a fost implementat ca urmare a unor reglementari legale, CEMACON respectand deja toate cerintele din domeniu, de la nivel national si european. Actiunea este parte a strategiei de responsabilitate sociala si protectie a mediului a companiei CEMACON.
”Una dintre preocuparile fundamentale ale CEMACON in Zalau este cresterea calitatii vietii oamenilor, a celor care sunt de fapt partenerii nostri de activitate in fiecare zi, comunitatea cu care impartim resursele naturale si pe cele publice, ale orasului.
Suntem mandri ca, intr-o perioada cu multiple provocari, am reusit sa alocam un buget generos, de peste 750000 de lei, pentru montarea acestui filtru unic in Romania, care vine in completarea tuturor cerintelor de mediu pe care CEMACON le respecta deja. Practic, e o dovada in plus ca suntem o companie preocupata sa aduca si plus-valoare, dar si sa ofere inapoi comunitatii, nu doar sa bifeze strictul necesar. Si nu vorbim de o actiune punctuala, ci de o strategie integrata, consolidata, durabila. Vor urma si alte actiuni care vor dovedi respectul pe care-l avem pentru mediu, pentru oameni si pentru tot ce e viu in jurul nostru”, declara Daniel Sologon, managerul general al companiei CEMACON.
De asemenea, in cadrul intalnirilor periodice pe care reprezentantii CEMACON le au cu locatarii din zona fabricii sale din Zalau, s-au analizat si efectele imediate ale montarii filtrului, cei din urma declarand ca intr-adevar mirosurile neplacute au fost eliminate.
Merita mentionat faptul ca, in cadrul procesului de productie, CEMACON utilizeaza materiale 100% naturale, recupereaza toate deseurile si le reintroduce in fluxul tehnologic, precum si faptul ca incorporeaza in reteta diverse materiale (cum ar fi zatul de cafea, rumegusul etc) pentru care asigura reciclarea prin procesul sau de productie.
 
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
hilti
Acvatot 2019
BMI_Icopal
viarom
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
leviatan
rigips
leviatan
strabag nivel 1
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu