Agenda Constructiilor
Luni, 13 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - GARDINER & THEOBALD: Cererea din constructii va reveni in 2011
GARDINER & THEOBALD: Cererea din constructii va reveni in 2011
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 08 Feb 2010 03:00
Previziunile realizate de compania de consultanta britanica Gardiner & Theobald indica o continuare a diminuarii preturilor la materialele de constructii din Marea Britanie si in 2010, realitate generata de scaderea cererii. O redresare a nivelurilor acestor costuri este previzionata pentru 2011, odata cu revenirea cererii si a industriei, in general. In contextul in care lira sterlina nu si-a recuperat avantajul pierdut in prima jumatate a anului trecut in fata monedei euro, importurile de echipamente pentru constructii din zona comunitara (ascensoare, componente mecanice si electrice etc.) au creat o presiune suplimentara asupra preturilor constructiilor, in contextul in care acestea reprezinta 20%-30% din costurile de executie a unui obiectiv.
De asemenea, in ultimul trimestru al anulului trecut, in Marea Britanie a fost raportata o scadere a volumelor de vanzari de agregate si ciment de 20% fata de aceeasi perioada din 2008, rezultate care indica o oarecare ingrijorare in ceea ce priveste capacitatea sectorului de infrastructura de a stimula cererea de pe piata de profil. Pe de alta parte, preturile la metale au crescut in 2009, ca urmare a sporirii cererii. Acest lucru a avut un efect minor asupra costurilor echipamentelor electrice, de cablare si al panourilor de control, in fabricatia carora sunt utilizate cantitati considerabile de cupru.
In ultimele trei luni din 2009, analistii de la Gardiner & Theobald au anuntat cresterea volumului de lucrari de reparatii si intretinere cu 25% fata de cele trei luni anterioare, in special in sectorul public nerezidential care include programe de reabilitare a scolilor si spitalelor din Marea Britanie. Pentru 2010 se estimeaza continuarea evolutiei numarului de proiecte de renovare.
Asociatia furnizorilor de materiale de constructii (CPA) a anuntat o diminuare a volumului de productie de -15% in 2009, pentru 2010 estimand o continuare a scaderii (-2%), in timp ce numarul salariatilor disponibilizati din domeniu a ajuns la 1,64 milioane de persoane. Prognozele pentru 2011 estimeaza o revenire a preturilor in Marea Britanie si Irlanda. Pentru informatii suplimentare, www.gardiner.com

 

 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
quadratum
noark
CDS
strabag nivel 1
Ubitech
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
rigips
concelex
ness project
viarom
ERBASU CONSTRUCT
siniat
Acvatot 2019
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander