Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - MENATWORK mizeaza pe o crestere de 15% a business-ului in anul 2019
MENATWORK mizeaza pe o crestere de 15% a business-ului in anul 2019
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 19 Mar 2019 07:45
Grupul de firme active in domeniul constructiilor Menatwork a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 32 milioane de euro, in crestere fata de nivelul din 2017. Pentru anul in curs, conducerea companiei si-a propus o noua majorare, estimata la +15%, a business-ului, care ar urma sa se apropie valoric de 37 milioane de euro. Grupul integreaza 11 firme cu un portofoliu complex de produse si servicii pentru constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior, avand patru fabrici in Romania, situate in Popesti-Leordeni (judetul Ilfov). Platforma industriala Menatwork are o suprafata totala de 95.000 mp, din care 27.000 mp reprezinta cladirile in care isi desfasoara activitatea (fabrici, birouri, depozite si showroom-uri). In fabricile si reteaua de distributie ale grupului Menatwork sunt angrenati peste 350 de angajati. Compania detine si propria retea comerciala, avand centre de vanzare in Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova si Constanta. In 2019, compania aniverseaza 25 de ani de activitate in Romania.
Interviu cu Florentin Sperila, MBA Director Comercial Divizia Edilitare in cadrul grupului Menatwork, manager cu o experienta de 18 ani pe piata materialelor de constructii.
 
- Cum au evoluat vanzarile companiei in 2018 si ce perspective sunt pentru perioada urmatoare?
- Raportat la 2017 vanzarile au crescut, in ansamblu, cu 40%. Cele mai importante evolutii s-au inregistrat la produsele destinate segmentului rezidential, urmate de cele folosite la constructiile de unitati sanitare si de invatamant. Estimez ca trendul ascendent se va mentine si in 2019, insa acesta va fi mai moderat, undeva la maximum +10%. Segmentele care credem ca vor genera o parte semnificativa a cererii sunt cel rezidential medium-high, retail (lanturi de magazine precum Lidl, Profi, Mega Image etc.) si cladirile de birouri. In ceea ce priveste cifra de afaceri, ne asteptam la o crestere de 15% fata de nivelul de 32 milioane de euro inregistrat in 2018.
 
- Care sunt principalele piete de desfacere pentru produsele fabricate in Popesti-Leordeni?
- Cea mai mare parte a productiei, circa 90%, este destinata pietei interne, in timp ce exporturile ajung la circa 10% din total. Dupa 25 de ani de activitate in Romania, grupul Menatwork se mentine intre liderii incontestabili si in promovarea unor producatori internationali prestigiosi, precum Siniat, Armstrong, Etex, Tarkett, Egger, Mapei, Vimar sau Vortice.
 
- Care considerati ca sunt noile riscuri in domeniul constructiilor, avand in vedere reluarea cresterii si contextul economic si politic?
- Cred ca instabilitatea legislativa va reprezenta principala provocare pentru mediul de afaceri din Romania, inclusiv din sectorul de constructii. In plus, cresterea preturilor la materiile prime si al utilitatilor vor atrage scumpiri ale preturilor de comercializare, in cazul mai multor grupe de produse pe care le fabricam. La toate acestea se adauga nivelul slab al finantarilor din sectoarele public si privat, care vor pune presiuni suplimentare pe costuri.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
ness project
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
noark
viarom
rigips
theda mar
siniat
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
MAKITA
concelex
CDS
EDIT-Structural
quadratum
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander