Agenda Constructiilor
Vineri, 30 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Orientare a pietei spre sisteme din aluminiu si materiale compozite
Orientare a pietei spre sisteme din aluminiu si materiale compozite
Producatori & Furnizori 10 Mar 2008 02:00

Manuela Merisca (43 de ani)
Functia/firma:
director general, Invest Prod;
Studii: Facultatea de Utilaj Tehnologic;
Experienta profesionala: 20 de ani in domeniul constructiilor, din care 15 ani in sectorul de tamplarie termoizolanta;
Hobby: cinema, calatorii, puzzle.

Compania Invest Prod - Bucuresti este specializata in executia de tamplarie termoizolanta din PVC/aluminiu si in realizarea/montajul de fatade cortina, elemente de placare cu materiale compozite si constructii speciale din sticla/inox (inclusiv in sistem Spider). De-a lungul timpului, firma a inregistrat cresteri importante ale cifrei de afaceri, devenind - in prezent - una dintre cele mai dinamice societati din bransa.

- Ce rezultate financiare ati inregistrat in anul precedent?
- Este cunoscut faptul ca piata constructiilor din Romania are o dinamica deosebita, concretizata prin ritmuri anuale de crestere situate peste nivelul de 30%. Activitatea firmei noastre se afla pe acelasi trend pozitiv, cifra de afaceri majorandu-se de la 12,7 milioane de lei (in 2006) la 13,9 milioane de lei (anul trecut). Pentru exercitiul financiar actual preconizam o evolutie similara a vanzarilor (+30%), bazata pe sporirea cererii de sisteme performante din aluminiu pentru executia de ansambluri destinate montajului la imobile rezidentiale de lux.

- Care sunt obiectivele strategiei de investitii pe termen scurt?
- In acest an, am alocat fonduri de aproximativ un milion de lei pentru constructia noului spatiu de stocare. Acesta va avea o suprafata de aproximativ 500 mp, fiind destinat sa inlocuiasca actualul depozit (zona in care vor fi extinse halele de productie). Urmeaza sa achizitionam o linie performanta de prelucrare a profilelor din aluminiu, cel mai probabil, marca Elumatec. Acest lucru este necesar atat pentru cresterea productivitatii, cat si pentru obtinerea unor produse finite de inalta calitate.


- Descrieti noile produse promovate in ultima perioada.
- Trebuie precizat faptul ca beneficiarii din Capitala sunt tot mai exigenti in ceea ce priveste calitatea tamplariei, majoritatea proiectelor impunand utilizarea de sisteme ce au caracteristici optime de performanta. Astfel, chiar daca se prevede instalarea de ferestre din PVC, acestea sunt executate in versiunea placata cu aluminiu. Din aceasta gama, se remarca profilele AluFusion, furnizate de Profine Romania, care ofera posibilitatea finisajului la exterior (prin vopsire in camp electrostatic) si la interior (prin infoliere in nuante imitatie de lemn). De asemenea, recent, am integrat in oferta usile glisante Prima Door (serie promovata tot de Profine Romania), care se caracterizeaza printr-un grad ridicat de etansare. Sistemul este disponibil atat in varianta infoliata, cat si in cea placata cu aluminiu.

- Prezentati principalele segmente de piata vizate.
- Avand in vedere cristalizarea acestei piete si segmentarea tot mai precisa a bransei producatorilor de tamplarie din aluminiu, ne-am orientat - preponderent - pe executia unor proiecte specifice, castigate prin licitatii. Astfel, in primavara acestui an, derulam cateva lucrari importante, dintre care pot fi mentionate: Hotel Bucuresti, Omnilogic - Otopeni, sediile administrative Menatwork, Titan Mar, Comat Auto si imobile in cartierele rezidentiale Baneasa Residence si Baneasa Lake View. Astfel, comenzile punctuale, de mici dimensiuni, care impun derularea activitatii de vanzare in showroom-uri sau prin intermediul dealerilor, nu constituie o prioritate pentru Invest Prod. De altfel, acest segment este deja suprasaturat de ofertele altor producatori.

- Cum preconizati ca va evolua industria de profil in urmatorii ani?
- Este de asteptat ca avantul pe care il are utilizarea sistemelor din PVC sa se atenueze treptat, beneficiarii preferand (odata cu sporirea puterii de cumparare) solutii constructive din aluminiu sau lemn stratificat. Aceasta tendinta ne-a determinat sa ne orientam spre utilizarea unor profile performante, furnizate de companii renumite pe plan international, cum ar fi Hydro Building Systems (sisteme Wicona - Wictec, Wicstyle si Wicline), Alukönigstahl - al carui dealer suntem de la inceputul activitatii noastre in domeniu (profile Schüco) sau Gastaldello Sistemi (seriile Euroline si Newtec). Evident, vom folosi in continuare variantele din PVC Trocal (in special, Inonnova 70), dar estimam ca acestea vor fi inlocuite, treptat, de reperele din gama AluFusion. Pentru informatii suplimentare, www.investprod.ro

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iulelmas_1octCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
hilti
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere