Agenda Constructiilor
Duminica, 26 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Orientare a pietei spre sisteme din aluminiu si materiale compozite
Orientare a pietei spre sisteme din aluminiu si materiale compozite
Producatori & Furnizori 10 Mar 2008 02:00

Manuela Merisca (43 de ani)
Functia/firma:
director general, Invest Prod;
Studii: Facultatea de Utilaj Tehnologic;
Experienta profesionala: 20 de ani in domeniul constructiilor, din care 15 ani in sectorul de tamplarie termoizolanta;
Hobby: cinema, calatorii, puzzle.

Compania Invest Prod - Bucuresti este specializata in executia de tamplarie termoizolanta din PVC/aluminiu si in realizarea/montajul de fatade cortina, elemente de placare cu materiale compozite si constructii speciale din sticla/inox (inclusiv in sistem Spider). De-a lungul timpului, firma a inregistrat cresteri importante ale cifrei de afaceri, devenind - in prezent - una dintre cele mai dinamice societati din bransa.

- Ce rezultate financiare ati inregistrat in anul precedent?
- Este cunoscut faptul ca piata constructiilor din Romania are o dinamica deosebita, concretizata prin ritmuri anuale de crestere situate peste nivelul de 30%. Activitatea firmei noastre se afla pe acelasi trend pozitiv, cifra de afaceri majorandu-se de la 12,7 milioane de lei (in 2006) la 13,9 milioane de lei (anul trecut). Pentru exercitiul financiar actual preconizam o evolutie similara a vanzarilor (+30%), bazata pe sporirea cererii de sisteme performante din aluminiu pentru executia de ansambluri destinate montajului la imobile rezidentiale de lux.

- Care sunt obiectivele strategiei de investitii pe termen scurt?
- In acest an, am alocat fonduri de aproximativ un milion de lei pentru constructia noului spatiu de stocare. Acesta va avea o suprafata de aproximativ 500 mp, fiind destinat sa inlocuiasca actualul depozit (zona in care vor fi extinse halele de productie). Urmeaza sa achizitionam o linie performanta de prelucrare a profilelor din aluminiu, cel mai probabil, marca Elumatec. Acest lucru este necesar atat pentru cresterea productivitatii, cat si pentru obtinerea unor produse finite de inalta calitate.


- Descrieti noile produse promovate in ultima perioada.
- Trebuie precizat faptul ca beneficiarii din Capitala sunt tot mai exigenti in ceea ce priveste calitatea tamplariei, majoritatea proiectelor impunand utilizarea de sisteme ce au caracteristici optime de performanta. Astfel, chiar daca se prevede instalarea de ferestre din PVC, acestea sunt executate in versiunea placata cu aluminiu. Din aceasta gama, se remarca profilele AluFusion, furnizate de Profine Romania, care ofera posibilitatea finisajului la exterior (prin vopsire in camp electrostatic) si la interior (prin infoliere in nuante imitatie de lemn). De asemenea, recent, am integrat in oferta usile glisante Prima Door (serie promovata tot de Profine Romania), care se caracterizeaza printr-un grad ridicat de etansare. Sistemul este disponibil atat in varianta infoliata, cat si in cea placata cu aluminiu.

- Prezentati principalele segmente de piata vizate.
- Avand in vedere cristalizarea acestei piete si segmentarea tot mai precisa a bransei producatorilor de tamplarie din aluminiu, ne-am orientat - preponderent - pe executia unor proiecte specifice, castigate prin licitatii. Astfel, in primavara acestui an, derulam cateva lucrari importante, dintre care pot fi mentionate: Hotel Bucuresti, Omnilogic - Otopeni, sediile administrative Menatwork, Titan Mar, Comat Auto si imobile in cartierele rezidentiale Baneasa Residence si Baneasa Lake View. Astfel, comenzile punctuale, de mici dimensiuni, care impun derularea activitatii de vanzare in showroom-uri sau prin intermediul dealerilor, nu constituie o prioritate pentru Invest Prod. De altfel, acest segment este deja suprasaturat de ofertele altor producatori.

- Cum preconizati ca va evolua industria de profil in urmatorii ani?
- Este de asteptat ca avantul pe care il are utilizarea sistemelor din PVC sa se atenueze treptat, beneficiarii preferand (odata cu sporirea puterii de cumparare) solutii constructive din aluminiu sau lemn stratificat. Aceasta tendinta ne-a determinat sa ne orientam spre utilizarea unor profile performante, furnizate de companii renumite pe plan international, cum ar fi Hydro Building Systems (sisteme Wicona - Wictec, Wicstyle si Wicline), Alukönigstahl - al carui dealer suntem de la inceputul activitatii noastre in domeniu (profile Schüco) sau Gastaldello Sistemi (seriile Euroline si Newtec). Evident, vom folosi in continuare variantele din PVC Trocal (in special, Inonnova 70), dar estimam ca acestea vor fi inlocuite, treptat, de reperele din gama AluFusion. Pentru informatii suplimentare, www.investprod.ro

 
TERAPLASThiltiVideoConfAC-iulALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
Acvatot 2019
CELCO 2020
CDS
BALTIC
theda mar
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
BMI_Icopal
FRONTALE
strabag nivel 1
viarom
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023