Agenda Constructiilor
Sambata, 11 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - PALPLAST SA: Cifra de afaceri de 4,3 milioane USD, in 2009
PALPLAST SA: Cifra de afaceri de 4,3 milioane USD, in 2009
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 26 Mar 2010 13:46
Compania Palplast SA, din Sibiu, producator de tevi si fitinguri de polietilena de inalta densitate (cu diametre cuprinse intre 20 mm si 400 mm) cu aplicatii in diverse domenii, precum si de instalatii de irigatii prin aspersiune si picurare, a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri de 4,3 milioane USD. Pentru 2010 reprezentantii societatii estimeaza mentinerea nivelului veniturilor, datorita diversificarii gamei de produse, a celor de agrementare a tevilor pentru transportul petrolului, precum si de stabilire a unor parteneriate strategice in vederea completarii ofertei. "Conditiile generale de piata influentate de recesiune au determinat schimbari majore in activitatea tuturor agentilor economici. In ceea ce priveste producatorii de tubulatura din plastic, companiile si-au adaptat strategia de afaceri in functie de evolutia cererii pe piata, de anvergura proiectelor de infrastructura si de pretul materiilor prime si costul de productie. Anul trecut, am continuat livrarea de produse pentru proiecte in domeniul infrastructurii si ne-am extins activitatea si pe segmentul productiei de tubulatura pentru protectia fibrei optice. Desi, numarul proiectelor de infrastructura s-a redus considerabil, anul trecut am furnizat produse in valoare de peste 1,5 milioane USD pentru executia unor lucrari de alimentare cu apa potabila si canalizare in judetele Sibiu, Alba, Mures, Valcea si Olt, precum si in vederea reabilitarii sistemelor de irigatii din zonele : Buzau, Braila, Calarasi si Tulcea", a declarat Sever Cobianu, director general al Palplast Sibiu. In 2010 compania va continua programul de investitii demarat in anii anteriori, insa acesta va fi adaptat la necesitatile de productie aferente proiectelor contractate deja, precum si pentru a asigura standardul de calitate pe care societatea l-a impus pe piata. Astfel, Palplast va investi in modernizarea si retehnologizarea capacitatilor de productie, avand ca efect cresterea productivitatii, reducerea cheltuielilor si a impactului asupra mediului.
60 milioane USD pe piata tevilor si fitingurilor din polietilena
Conform unor informatii disponibile pe piata, vanzarile de de tubulatura din plastic (PVC si PEID) au insumat 125 milioane de euro, in 2009, tendintele pentru anul curent fiind de scadere a acestei valori. Se previzioneaza ca o revenire a activitatilor specifice pe un trend ascendent va fi posibila incepand din anul 2011, datorita obligatiilor asumate de statul roman prin tratatul de aderare la Uniunea Europeana, care prevede atingerea unor obiective importante in ceea ce priveste investitiile in infrastructura utilitara. Referitor la piata de tevi si fitinguri din polietilena, reprezentantii companiei Palplast estimeaza o valoare de 60 milioane USD a acesteia. "O prognoza asupra evolutiei acestui sector este dificil de realizat. Perspectivele sunt strans legate de rapiditatea cu care vor fi accesate fondurile europene, de deblocarea finantarilor publice si de evolutia cursului valutar", a precizat directorul Palplast.
In acest context, printre dificultatile intampinate de societate se afla fluctuatia preturilor la materiile prime, lipsa lichiditatilor de pe piata si amanarea unor proiecte mari din cauza lipsei de cofinantare din partea statului. Un alt element important care influenteaza afacerile firmei este reprezentat de instabilitatea cadrului legislativ, in special de modificarea legislatiei privind acordarea subventiilor pentru agricultura.
***
Palplast, membra a grupului Rompetrol, este prezenta pe piata autohtona din 1994. In prezent, detine, in Sibiu, o fabrica cu o capacitate de productie de aproximativ 5.350 tone pe an si o suprafata construita de 12.000 mp. In anul 2005, prin parteneriatul dintre Palplast Sibiu, Rompetrol Moldova si Instacon SA este infiintata compania Palplast Moldova SRL, producator de tevi si fitinguri din polietilena, utilizate in domeniile distributiilor de apa, gaze naturale si irigatii. Fabrica din Moldova este dotata cu doua linii de productie performante, mentinand standardul de calitate impus de Palplast Sibiu pe piata romaneasca. Pentru informatii suplimentare, www.palplast.ro; www.rompetrol.com
 
hiltiSISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
ness project
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
concelex
CDS
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
rigips
Ubitech
viarom
theda mar
MAKITA
leviatan
siniat
noark

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander