Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - QSCERT: Legislatia europeana incurajeaza unificarea certificarii firmelor
QSCERT: Legislatia europeana incurajeaza unificarea certificarii firmelor
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 23 Sep 2015 12:13
Atestarea ISO reprezinta un domeniu suficient de profitabil din Romania, cu atat mai mult cu cat legislatia europeana va determina treptat firmele sa se indrepte catre o unificare la nivelul procedurilor de certificare, potrivit opiniei Laurei Ciocodeica, director de marketing al companiei QSCert - Brasov, reprezentanta locala a grupului ceh QSCert Ltd, organism de certificare independent si multinational, specializat in certificarea sistemelor de management conform ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007, ISO 22000:2005, ISO/IEC 27001:2013, ISO 50001:2011. "Piata este usor saturata, multe organisme de certificare luand nastere in ultima perioada. O reala amenintare vine, insa, din partea organismelor de certificare neacreditate, care practica preturi de dumping, fara a informa clientii despre natura certificatului eliberat", a declarat reprezentantul QSCert Romania.
Anul trecut, ponderea certificarilor companiilor de constructii din totalul afacerilor QSCert a fost de 23%, pentru 2015 fiind estimata o crestere usoara, avand in vedere faptul ca, in primele opt luni ale anului in curs, numarul de clienti din constructii a depasit nivelul din aceeasi perioada a anului trecut. "Prin complexitatea activitatilor indeplinite, companiile de constructii ii obliga pe reprezentantii acestora sa acorde o atentie sporita sistemelor de management care sa asigure fluxul si buna functionare a departamentelor din cadrul societatilor respective. De aceea, majoritatea clientilor nostri este reprezentata de firmele din domeniul constructiilor. Standardele care se pliaza pe acest domeniu sunt cele conforme cu ISO 9001:2008 - managementul calitatii, ISO 14001:2004 - managementul mediului si OHSAS 18001:2007 - managementul sanatatii si securitatii ocupationale. Certificarea ISO in constructii demonstreaza ca atare derularea activitatii de construire conform cerintelor din standardele de calitate si mediu, securitatea muncii, precum si potrivit legislatiei in vigoare", a explicat Laura Ciocodeica.
Din anul 2016, in contextul reviziei celui mai certificat standard, ISO 9001:2008 - managementul calitatii, impactul pentru organizatiile certificate, de instruire si de certificare va fi similar cu revizia ISO 9001 din 2000, care, de asemenea, a introdus modificari majore. Editia ISO 9001 propusa pentru 2015 (a cincea) o inlocuieste pe cea de-a patra (ISO 9001:2008) si a fost revizuita din punct de vedere tehnic, pentru a adopta unificarea si intelegerea structurilor la nivel inalt.
 
Planuri de extindere a activitatii pe plan international
Pentru perioada urmatoare, QSCert Romania si-a propus extinderea activitatilor pe plan international, avand in derulare proiecte in zona Africii Centrale, de unde compania primeste semnale pozitive in privinta certificarii societatilor de constructii, prin intermediul organismelor de certificare din Europa. De asemenea, conducerea firmei vizeaza marirea echipei de vanzari, promovarea mai agresiva in mediul online, precum si extinderea birourilor atat in Romania, cat si in strainatate.
QSCert se afla in topul primelor 10 organisme de certificare din Romania, fiind specializata in efectuarea unor audituri pragmatice (fara a pune accent pe birocratie), in conditii de flexibilitate si promptitudine in stabilirea perioadelor, intocmirea inregistrarilor specifice de audit, emiterea si trimiterea certificatelor, rezolvarea problemelor etc. Certificatele emise de companie sunt valabile si recunoscute la nivel global, pe baza acordurilor incheiate si a structurilor existente pe plan international.
Societatea s-a infiintat in septembrie 2006, avand sediul initial in Sibiu, insa biroul central a fost mutat, ulterior, la Brasov. QSCert se bucura de recunoastere la nivel mondial, pe baza acreditarilor organismului CAI integrate in structurile europene si internationale European co-operation for Accreditation (EA) si International Accreditation Forum (IAF), fiind membru semnatar al acordului international MLA - Multilateral Agreement privind valabilitatea nationala si internationala si recunoasterea reciproca a certificatelor. Printre companiile care au ales organismul de certificare QSCert se afla Raiffeisen Bank, Siemens, Kronospan, grupul ICCO, Danya Cebus etc.
 
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
SSAB
Ubitech
EDIT-Structural
konsent
strabag nivel 1
CDS
siniat
SIGM
noark
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
quadratum
MAKITA
rigips
BogArt
leviatan
Acvatot 2019
ness project
CONCEPT STRUCTURE
concelex
viarom

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander